14 Σεπ 2019

Ο εχθρός του λαού (ονομάζεται ΓΣΕΕ)


Ο Σεπτέμβρης στην Ελλάδα ως συνήθως είναι θερμός. Φέτος μας ήρθε ακόμη θερμότερος χάρη στα αίματα που ανάψαν αφενός λόγω της κυβέρνησης και της αντεργατικής λαίλαπας που προετοίμασε και μας ανακοίνωσε σήμερα βαφτίζοντάς την ως αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, αφετέρου λόγω της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργοδοτών και Εργατοπατέρων, αυτού του ξεπουλημένου λόμπι εργατοπατέρων που αποφάσισαν σήμερα ως απάντηση στο νέο κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο να εκδώσουν μια ανακοίνωση η οποία στρέφεται εναντίον ποιων; Της κυβέρνησης και του πολυνομοσχεδίου; Αυτό θα ήταν το λογικό και το επόμενο, παρά ταύτα το ξεπουλημένο αυτό συνδικαλιστικό παράσιτο, αποφάσισε να στραφεί στην ανακοίνωσή του, εναντίον της εργατικής τάξης, του μοναδικού εργατικού συνδικαλιστικού οργάνου, του ΠΑΜΕ και βέβαια ενάντια του ΚΚΕ, αποδεικνύοντας ξεκάθαρα για μία ακόμη φορά ποιος υπηρετεί τίνος τα συμφέροντα.

Διαβάζοντας λοιπόν τη χτεσινή εξευτελιστική και γελοία ανακοίνωση των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ, ο τίτλος που μου ήρθε στο μυαλό για να ξεκινήσω να γράφω σχετικά με αυτό το θέμα είναι δανεισμένος από το εξαιρετικό θεατρικό έργο του Ερρίκου Ίψεν «Ο εχθρός του λαού». Δανείζομαι λοιπόν αυτό τον τίτλο και κατηγορώ ευθέως και ξεκάθαρα τη ΓΣΕΕ ως τον καθ΄ ύλην και κατ’ όνομα εχθρό του λαού, του ταξικού κινήματος και της εργατικής τάξης. Κι αυτό διότι εν μέσω εργατικού μεσαίωνα και μάλιστα όταν μια νέα επίθεση βρίσκεται προ των πυλών, το συγκεκριμένο λόμπι εκδίδει δελτίο τύπου τεσσάρων παραγράφων, δύο εκ των οποίων – και δη οι κεντρικές – κατηγορούν το ΠΑΜΕ, τα εργατικά ταξικά σωματεία και το ΚΚΕ. Οι δύο άλλες, δηλαδή ο πρόλογος και ο επίλογος, αρκούνται σε μια καχυποψία που χαρακτηρίζει το νέο πολυνομοσχέδιο ως ύπουλο!
Προφανώς τα εργοδοτικά κομματόσκυλα που απαρτίζουν τη ΓΣΕΕ και κάθονται στις πανάκριβες πολυθρόνες δια χειρός Βαράγκη που εξοπλίζουν το παλάτι της οδού Πατησίων, προχώρησαν σε αυτή την ανακοίνωση ορμώμενοι από κάποια απωθημένα που κρύβουν στην ψυχοσύνθεση τους από τα αποτυχημένα και ματαιωμένα συνέδρια-καρναβάλια που προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν σε Καλαμάτα και Ρόδο. Ίσως πάλι τους πείραξε ο περονόσπορος που έπεσε στην Κλαυθμώνος την περασμένη Πρωτομαγιά, όταν το Σύνταγμα βούλιαζε από τις συγκεντρώσεις των εργατικών συνδικάτων του ΠΑΜΕ, του οποίου τα μέλη είναι εργάτες με μουτζουρωμένα χέρια, αλλά καθάρια μέτωπα που δεν ντρέπονται να κοιτάξουν τον ήλιο κατάματα, υψώνοντας τις γροθιές τους δίπλα στις σημαίες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. Ίσως πάλι τα καλόπαιδα της ΓΣΕΕ να μην έχουν ακόμη χωνέψει την συμβολική κατάληψη του ανακτόρου της οδού Πατησίων τον περασμένο Απρίλη. 
Δεν ξέρω ποια από αυτές και από τις υπόλοιπες ξεφτίλες που έχει υποστεί η ξεπουλημένη ΓΣΕΕ, της έχει προκαλέσει αυτές τις εμμονές που την οδηγούν στο να εκδίδει ανακοινώσεις κατά των εργατών, του ΠΑΜΕ και του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζει τη νέα Μεσαιωνικού τύπου επίθεση στα εργασιακά της χώρας. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει πληρέστατο και αρκούντως καταρτισμένο ψυχιατρικό δυναμικό στη χώρα αυτή, στο οποίο μπορούν να αποταθούν και να αναζητήσουν την κατάλληλη θεραπεία.
Κατά τα λοιπά, η εργατική τάξη, γνωρίζοντας ποιος στέκεται καθημερινά δίπλα της, σε όλους τους χώρους δουλειάς, ξέρει πολύ καλά ποιον να εμπιστευθεί και που να απευθυνθεί ώστε να ανασυνταχθεί, να κλιμακώσει τον αγώνα της, ισχυροποιώντας τα εργατικά συνδικάτα – και όχι τα εργοδοτικά – και να προετοιμαστεί, αρχής γενομένης την ερχόμενη Τρίτη 17 Σεπτέμβρη και ώρα 19.00 στα Προπύλαια στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, ενάντια σε αυτό τη νέα αντεργατική λαίλαπα, για μια πολύ θερμή περίοδο εργατικών αγώνων και διεκδικήσεων.
Προειδοποιούμε φωνάζοντας ξεκάθαρα στην κυβέρνηση: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Και υπενθυμίζουμε στην ξεπουλημένη ΓΣΕΕ: Η’ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η΄ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ!
Ο εχθρός του λαού (ονομάζεται ΓΣΕΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ