25 Σεπ 2019

Η φάμπρικα “νόμος και τάξη” δε σταματά – Χειροπέδες σε δέκα μαθητές σχολείου υπό κατάληψη στη Λάρισα!

Οι δυνάμεις της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας στη Λάρισα προχώρησαν χτες στη σύλληψη δέκα μαθητών -στην πλειοψηφία τους ανήλικων- του 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας, το οποίο τελεί υπό κατάληψη! Οι συλλήψεις έγιναν κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης, που -σύμφωνα με το ρεπορτάζ- έγινε μετά από αίτημα της διεύθυνσης και των καθηγητών του σχολείου!
Τα σχετικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως είναι η πρώτη φορά που γίνονται τόσο μαζικές συλλήψεις μαθητών. Σίγουρα πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που οι αρχές του κράτους στρέφονται ενάντια στο μαθητικό κίνημα, βλέποντας τον κίνδυνο σε όσους διεκδικούν κι αγωνίζονται -κι όχι σε αυτούς που κάθονται στα αυγά τους και δεν αντιδρούν ποτέ (παράδειγμα 1, παράδειγμα 2, παράδειγμα 3)
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί επίσης η κίνηση των καθηγητών να ζητήσουν οι ίδιοι την παρέμβαση του εισαγγελέα, ενάντια στους ίδιους τους μαθητές τους, με τους οποίους θα βρεθούν ξανά στην ίδια τάξη, για να τους… διδάξουν, και ενώ η στάση τους από μόνη της -εφόσον δηλαδή ευσταθούν οι πληροφορίες- είναι το χειρότερο δυνατό μάθημα-παράδειγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ