19 Νοε 2019

Το Σύνταγμα είναι σκληρό για τους εργαζόμενους και γαλαντόμο για το κεφάλαιο

(VIDEO)

Το αστικό Σύνταγμα «είναι σκληρό, ταξικό, αδίστακτο απέναντι στους εργαζόμενους και γαλαντόμο στο μεγάλο κεφάλαιο», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση.
Με αφορμή τη ρήση όλων των κομμάτων πλην του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση είναι η «κορυφαία διαδικασία», ξεκαθάρισε πως μιλάμε για ένα Σύνταγμα που κατοχυρώνει τα συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης, της αστικής τάξης. Δηλαδή, μιας μειοψηφίας που πλουτίζει από την ληστρική εκμετάλλευση αυτών που παράγουν τον πλούτο, της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.
Το δεύτερο που κατοχυρώνει αυτό το σύνταγμα είναι οι διεθνείς συμμαχίες της τάξης που είναι στην εξουσία, δηλαδή το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως είπε ο Θανάσης Παφίλης. Απαντώντας δε στα περί «εξωτερικών πιέσεων» που αναπαρήγαγαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ή στα περί μετατροπής της Ελλάδας σε «δουλοπαροικία» από το Μέρα25, τόνισε πως θα πρέπει να αφήσουν το παραμύθι. «Τραβάτε με κι ας κλαίω. Εσείς δεν επιλέξατε την Ευρωπαϊκή Ένωση όλα αυτά τα χρόνια που την υμνείτε στον κόσμο; Εσείς δεν έχετε παρτίδες με το ΔΝΤ; Δεν θεωρείτε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα Άγια των Αγίων;», ανέφερε.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ σημείωσε πως οι βάσεις του Συντάγματος που αποτελούν τις «δέκα εντολές» και δεν μπαίνουν ποτέ για συζήτηση είναι η κατοχύρωση της ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, η προκλητική προστασία του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, η συνταγματική κατοχύρωση των φοροαπαλλαγών του εφοπλιστικού κεφαλαίου. «Η κατοχύρωση των συμφερόντων της κυρίαρχης τάξης είναι σαφέστατα διατυπωμένη στο Σύνταγμα», ενώ τα δικαιώματα που κατέκτησαν οι εργαζόμενοι «είναι διακηρυκτικά», όπως σημείωσε.
Αναφερόμενος στις αντιπαραθέσεις ανάμεσα στη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα, τις παρομοίασε με φιλικό παιχνίδι, καθώς όλοι τους συμφωνούν στην σταθερότητα του αστικού πολιτικού συστήματος και στην αποκατάσταση της χαμένης τιμής του αστικού πολιτικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για Διαδηλώσεις: Kε Μητσοτάκη Να Σας Θυμίσουμε Τι Έγινε στις 5 Μαρτίου του 1943

  Αφιερωμένο σε όσους απεργάζονται τη παρεμπόδιση των διαδηλώσεων. Να το έχουν υπόψη τους. Τις απεργίες και τις διαδηλ...

TOP READ