20 Δεκ 2019

Σοκαρισμένο το πανελλήνιο – Κουκουλοφόροι παρέα με ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη


Δε βρίσκουμε σύννεφο για να πέσουμε, μετά τη διαρροή χθεσινού στιγμιότυπου από την πορεία κατά τα εγκαίνια της ΔΕΘ, όπου διακρίνονται κουκουλοφόροι με τσάντες στην πλάτη (όπου φανταζόμαστε πως δεν κουβαλούσαν τα απομνημονεύματα του Γκάντι, που τόσο θαυμάζει ο πρωθυπουργός μας) να ακολουθούν τις υποδείξεις των ανδρών των ΜΑΤ για το πού θα κατευθυνθούν την ώρα εξέλιξης της διαδήλωσης.

Ποιος θα φανταζόταν ότι οι αρκούδες αφοδεύουν στο δάσος; Πρώτη φορά μας ξαναματασυμβαίνουν τέτοια πράγματα. Υπάρχουν όμως κι αυτοί που πραγματικά σοκαρίστηκαν, γιατί η αθώα αριστερή ψυχή τους επί 4,5 χρόνια ήταν άμαθη σε τέτοιες πρακτικές. Μα να υπάρχουν ασφαλίτες γνωστοί – άγνωστοι σε πορείες; Αυτά τα κάνουν μόνο οι δεξιοί.
Αυτό θα πιστέψει κανείς τουλάχιστον αν διαβάσει κανείς πλείστες όσες χθεσινές αναρτήσεις συριζοτρόλ και λοιπών συγγενών “δεν είμαι σύριζα αλλά”. Κραυγές για αναβίωση του παρακράτους, οιμωγές για την καταστολή του Κούλη, κάτι που μας κάνει να συμφωνούμε με την Popova, σχετικά με τα ως τώρα whereabouts των “παιδιών”:

Την καλύτερη διατύπωση όμως την είχε το Documento του Βαξεβάνη, που σχολίασε τις εικόνας ως εξής:
“Δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική ασφαλώς όταν βλέπουμε σε φωτογραφικά πλάνα άτομα με πολιτικά φορώντας μαύρες κουκούλες πλάι πλάι με τους άνδρες των ΜΑΤ. Έχουν ξαναϋπάρξει πολλάκις στο παρελθόν τέτοιες σκηνές.” Ποιο παρελθόν άραγε; Το μινωικό; Το μυκηναϊκό; Της δυναστείας Μινγκ στην Κίνα;
Αλλά ας μην είμαστε κακοπροαίρετοι. Προφανώς εννοεί και το πολύ πρόσφατο παρελθόν, εκείνο όμως που πραγματικό ενοχλεί την εφημερίδα είναι το ατσούμπαλο και απροσχημάτιστο του πράγματος:  “Ωστόσο στην πορεία που ξεκίνησε από την Καμάρα η περίεργη αυτή συνύπαρξη έγινε χωρίς προσχήματα.” Ας πάρουν μαθήματα λοιπόν οι νεοδημοκράτες από τους διακριτικούς χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα, αν και ενίοτε γίνονταν και “ατυχήματα”, όπως στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της σύλληψης φοιτητών για την προσπάθεια αποκαθήλωσης του αγάλματος του Τρούμαν, όπου εντοπίστηκαν από διαδηλωτές ασφαλίτες να παρακολουθούν φοιτητές έξω από τη ΓΑΔΑ. Μην αφήνουμε όμως τέτοιες λεπτομέρειες να χαλάσουν μια όμορφη αντιδεξιά ιστορία.
Σε κάθε περίπτωση, το Documento δε χρειάζεται να ζητάει “εξηγήσεις από αρμόδια χείλη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τον ρόλο τέτοιων ατόμων στις συγκεντρώσεις.” Μπορεί να λάβει πλήρεις εξηγήσεις από την προηγούμενη κυβέρνηση, με την οποία τόσο στενές σχέσεις διατηρεί και να λυθεί κάθε απορία, ως προς τις πρακτικές που συνεχίζει και καθώς φαίνεται είναι αποφασισμένη να εντείνει η ΝΔ στην εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ