19 Φεβ 2020

Η Τουρκία και τα μονά – ζυγά…


Το φημολογούμενο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν, ξύπνησε αισιόδοξες σκέψεις και ελπίδες σε πολλούς κουφιοκεφαλάκηδες που ονειρεύονται ένα αμερικανόπευστο πραξικόπημα που θα φέρει την Τουρκία στην αγκαλιά της Δύσης, χωρίς αμφισβητήσεις και στην οδό της… λογικής! Από αυτό, λένε, θα ωφεληθεί η Ελλάδα!

Πλανώνται πλάνη οικτρά!

Ο Ερντογάν είναι τέκνο της επιθετικής πολιτικής μιας μερίδας της τουρκικής αστικής τάξης που κοινωνικά στηρίζεται στο πιο συντηρητικό και καθυστερημένο κομμάτι της κοινωνίας. Αξιοποιεί αυτή την κοινωνική συναίνεση για να αναπτύξει παντού επιθετικές τάσεις και να διεκδικήσει μια ανεξάρτητη ιμπεριαλιστική πολιτική, όσο αυτό είναι εφικτό για να κεφαλαιοποιήσει κάποια στιγμή οφειλές. Η στροφή προς την Μόσχα της έδωσε αυτή την ελευθερία που ήθελε και ταυτόχρονα της έδωσε τα όρια που έθετε η Μόσχα στις φιλοδοξίες του. Έτσι μέχρι στιγμής βρυχάται και εμείς απλώς φοβόμαστε…

Τώρα κάποιοι ονειρεύονται πως αν την κυβερνητική εξουσία καταλάβει ένας πολιτικός της άλλης, κοσμοπολίτικης, μερίδας της τουρκικής αστικής τάξης, η Ελλάδα θα κερδίσει!
δεν είναι δυνατόν καμία μερίδα της αστικής τάξης να αποποιηθεί τέτοιο τεράστιο κληροδότημα από τον Ερντογάν. Θα το αξιοποιήσει δεόντως. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα συνεχιστεί η ίδια επιθετικής πολιτική απόσπασης συμφερόντων από τα γύρω κράτη και θα απαιτεί από το ΝΑΤΟ και της ΗΠΑ να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της, δεδομένου ότι τώρα δεν έχουν να φοβούνται τίποτα από την Τουρκία. Κι όπως δεν θα έχουν τα φρένα που βάζει η Ρωσία, θα αποχαλινωθούν τελείως!

Ποιος θα βάλει φρένο σε σύμμαχο μεγάλης αξίας; Οι ΗΠΑ, η Αγγλία, η Γερμανία; Μα τώρα που παίζει με τη Μόσχα δεν το κάνουν θα το κάνουν όταν θα είναι σύμμαχοι χωρίς αμφισβήτηση; Αυτά ισχύουν για μικρούς δουλοπρεπείς συμμάχους όπως η Ελλάδα όχι για συμμάχους με ιμπεριαλιστική ισχύ.

Μονά – ζυγά χάνουμε, αυτό είναι το συμπέρασμα. Για να μη χάσουμε θα έπρεπε να είχαμε απελευθερωθεί από τους Ιμπεριαλιστές που μας χρησιμοποιούν σαν πανί για να σκουπίζουν τοα αίμα από τις ιμπεριαλιστικές μοιρασιές και να είχαμε αναπτύξει τη δική μας άμυνα… δεν είναι εύκολο ,αλλά η άλλη λύση είναι: χάνουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ