25 Φεβ 2020

Το στρατό κατεβάζει η κυβέρνηση εναντίον των κατοίκων στη Λέσβο


Σκηνικό κατεχόμενης χώρας θυμίζει η Λέσβος, τις τελευταίες ώρες, καθώς, μετά την απόβαση των ΜΑΤ φαίνεται πως έρχεται και ο στρατός για να συνεπικουρήσει στο έργο της καταστολής εναντίον των κατοίκων που μάχονται να μη φτιαχτεί νέα αποθήκη ψυχών στο νησί τους.
Ο κυβερνητικός σχεδιασμός είναι η δημιουργία κλειστού κέντρου κοντά στη θέση Καράβα, λογάριαζαν ωστόσο χωρίς τους κατοίκους, που τοποθέτησαν βαριά μηχανήματα (γκρέιντερ και άλλα), ματαιώνοντας σε πρώτη φάση τα σχέδια των διμοιριών ΜΑΤ, που δεν μπορούσαν να τα μετακινήσουν.
Μετά από αυτό, δόθηκε εντολή να επιστρατευτούν μηχανήματα του Στρατού, προκειμένου να γίνουν διανοίξεις σε άλλα σημεία και να παρακάμψει το κομβόι τον αποκλεισμό, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν ενδοιασμό απέναντι στον “εχθρό λαό”, είναι επίσης φανερό σε τι εξυπηρετούσε η ανασύσταση τη ΜΟΜΑ που πραγματοποιήθηκε μετά βαΐων και κλάδων από τον τότε υπουργό άμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο.
Την ίδια στιγμή, σε όλα τα νησιά που μαστίζονται από τον εγκλωβισμό σε άθλιες συνθήκες χιλιάδων ξεριζωμένων, πραγματοποιήθηκαν ή πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην απαράδεκτη κατάσταση, ζητώντας εδώ και τώρα να κλείσουν όλα τα χοτ-σποτ, να μην ανοίξει κανένα νέο, και να υπάρξει μεταφορά των αιτούντων ασύλου σε αξιοπρεπείς δομές της ενδοχώρας, μέχρι να τακτοποιηθεί σύντομα η υπόθεσή τους και να μεταβούν στις χώρες προορισμού τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ