8 Αυγ 2020

ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ



Με ψέματα που υπογράφει ο Πρόεδρος, προσπαθεί να απαντήσει η περιφερειακή Αρχή στην Ανακοίνωση- καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη μεθόδευση με στόχο να μη συζητηθεί το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο της Ζακύνθου.

ΨΕΜΑ ΠΡΩΤΟ
Αναφέρει ο Πρόεδρος: «Δεν έγινε καμία συμφωνία για ολοκλήρωση των θεμάτων έως τις 14:30, μόνον εκτίμηση για την ώρα ολοκλήρωσης, μιας και κάποιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι έπρεπε να ταξιδέψουν. Συμφωνία –επ’ ουδενί- δε γίνεται...»
Η αλήθεια είναι ότι με εσάς (εκτός αν ήσασταν άλλος), συμφώνησε στην αρχή της δεύτερης συνεδρίασης (Κυριακή), η Λαϊκή Συσπείρωση και ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ, να συζητηθούν πρώτα οι προγραμματικές μέχρι τις 11.00. Το αναφέρετε άλλωστε, στην παρακάτω παράγραφο, απλά το συσκοτίζετε σκοπίμως με τις δύο ημέρες των συνεδριάσεων. Με εσάς επίσης συμφωνήσαμε τα δύο θέματα να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 14.30. Μέχρι τις 11.00 όλα καλά. Μπαίνοντας στο 1ο θέμα της ΑΝΑΣΑ άρχισε το γνωστό παιχνίδι. Στην έγκαιρη παρέμβασή μας, ότι υπάρχει μεθοδευμένη κωλυσιεργία, η απάντησή σας «μέχρι τις 11 συζητήθηκαν οι προγραμματικές τώρα τι να κάνω...» απλά επιβεβαιώνει το ψέμα σας ότι δεν υπήρχε συνεννόηση για τη διαδικασία της συζήτησης.

ΨΕΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ
Αναφέρει ο Πρόεδρος: «Η σειρά της ημερήσιας διάταξης των θεμάτων του Περιφερειακού Συμβουλίου, θέτεται ανάλογα με τις έδρες της κάθε παράταξης και μάλιστα, η ίδια η Επικεφαλής της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης, κα Μπαλού, ενημερώθηκε κατ’ ιδίαν από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, κο Μουζακίτη για την 15η συνεδρίαση και συμφώνησε να συζητηθούν πρώτα οι προτεινόμενες Προγραμματικές Συμβάσεις, ύστερα το θέμα της παράταξης «ΑΝΑΣΑ» και στο τέλος το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Ο κανονισμός, τον οποίον όπως λέτε τιμάτε και εφαρμόζετε, αναφέρει επίσης ότι η κάθε παράταξη έχει δικαίωμα να θέσει από ένα θέμα σε ΚΑΘΕ ημέρα συνεδρίασης. Επιλέξαμε να θέσουμε ένα θέμα και όχι δύο, εκτιμώντας τις δύσκολες από υγειονομικής άποψης συνθήκες. Η επιλογή να μπει στη δεύτερη μέρα συνεδρίασης ήταν δική σας. Το μόνο που έγινε τηλεφωνικά και μέρες πριν την αναχώρηση για Ζάκυνθο, ήταν η διαβεβαίωσή σας, ότι τα θέματα έχουν κατανεμηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να συζητηθούν όλα.
Να σας θυμίσουμε επίσης ότι καλή τη πίστη, δεχτήκαμε, να μεταφερθεί στη δεύτερη μέρα το θέμα της πλειοψηφίας, με εισηγητή τον κ. Καποδίστρια, ο οποίος απουσίαζε κατά την πρώτη μέρα συνεδρίασης, υπό την προϋπόθεση ότι θα προηγηθεί το θέμα της Λαϊκής Συσπείρωσης. Θα θυμάστε βέβαια, ότι διαφώνησε με την προϋπόθεση που βάλαμε, η παράταξη του κ. Σπύρου δια του κ. Σκούρτη

ΨΕΜΑ ΤΡΙΤΟ
Αναφέρει ο Πρόεδρος «Από το Προεδρείο δόθηκε ο λόγος στην Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, κα Μπαλού, για να εισηγηθεί το εν λόγω θέμα στις 2:15, και η ίδια αφού διαπίστωσε πως πολλοί εκ της παράταξής της, θα έφευγαν στο επόμενο χρονικό διάστημα, επέλεξε να αποσύρει το θέμα».
Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι πάντα προετοιμασμένη για τις τοποθετήσεις των συμβούλων της, την παρουσία ή την απουσία τους. Είναι αστείο να επικαλείστε ότι «διαπιστώσαμε την αναχώρησή μας στις 2:15» για να καλύψετε τη στάση σας. Ειδικά εσείς που συνήθως για τη συνέπειά μας, μας αποκαλείτε υποτιμητικά «στρατιώτες».

Το πολιτικό ψέμα όπως είναι φυσικό συνοδεύεται και με πολιτικό θράσος.
Γιατί πολιτικό θράσος χρειάζεται για να λες ότι:
«η Λαϊκή Συσπείρωση εγκατέλειψε το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Ζάκυνθο και αποχώρησε…»
   όταν ως πολιτική και αυτοδιοικητική δύναμη έχετε εγκαταλείψει τα Ιόνια νησιά στις χωματερές των σκουπιδιών.
Γιατί πολιτικό θράσος χρειάζεται για να λες ότι;
«άλλοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι είχαν προβλέψει να αναχωρήσουν αργά στην ημέρα ή την επόμενη μέρα, για να μπορέσουν, με άνεση χρόνου, να συμμετέχουν στη συνεδρίαση. Άξιζε να τιμήσουμε, εκτός της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και τον τόπο που μας φιλοξενούσε»,
   όταν μονομερώς αποκλείσατε την παρουσία ενός και μόνου εκπροσώπου από τους Ζακυνθινούς κατοίκους κατά την συζήτηση για τα Ορεινά. Εκ των υστέρων και όταν επικαλεστήκατε τα πρωτόκολλα υγείας, σας προτείναμε να βγει ένας περιφερειακός μας σύμβουλός εκτός του χώρου της συνεδρίασης…
   όταν τις διακοπές που επέλεξαν να κάνουν κάποιοι περιφερειακοί σύμβουλοι μετά τη συνεδρίαση, έχοντας τα εισιτήρια αναχώρησης - επιστροφής πληρωμένα, τα ονομάζετε «τιμή για τον τόπο που μας φιλοξενούσε»!
Στις συνεδριάσεις του ΠΣ επιβεβαιώνεται μια γενική εκτίμηση. Το παλιό πολιτικό προσωπικό σε Βουλή, Δημοτικές, Περιφερειακές αρχές και Συνδικάτα διεξήγαγε πάντα σκληρή σύγκρουση και αντιπαράθεση από την ιδεολογική και ταξική πλευρά που ο καθένας βρίσκονταν. Διέθετε όμως μια πολιτική συγκρότηση, πολιτικά επιχειρήματα και μια ελάχιστη πολιτική εντιμότητα.
Σήμερα το νέο πολιτικό προσωπικό που εκκολάπτεται σε Βουλή, Δήμους, Περιφέρειες και Συνδικάτα, για να υπηρετεί τα συμφέροντα των ισχυρών, πολιτεύεται με επικοινωνιακά τεχνάσματα, πολυλογία χωρίς πολιτική συγκρότηση με άσφαιρες αντιπαραθέσεις χωρίς πολιτικά επιχειρήματα και με την απίστευτη ευκολία της διαστρέβλωσης και του πολιτικού ψέματος.

Εν ολίγοις, κε Πρόεδρε εξέλειπε η πολιτική μπέσα!!

6/8/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ