23 Σεπ 2020

Καταγγελία: Επιχειρήσεις απολύουν Καρδιτσιώτες που δεν μπορούν να μεταβούν στις δουλειές τους!

 

Οι συμβατικές περιγραφές δεν μπορούν να αποδώσουν το χάος που επικρατεί στην Καρδίτσα, την ολοκληρωτική καταστροφή της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, και προπαντός την απόγνωση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι. Πολλά σπίτια έχουν μείνει χωρίς νερό και ρεύμα, πολλές οικογένειες δυσκολεύονται ακόμα και να διασφαλίσουν την καθημερινή τους τροφή, και σα να μην έφτανε αυτό, πολλοί Καρδιτσιώτες που δουλεύουν σε γειτονικές πόλεις ή νομούς, απολύονται από την εργασία τους, γιατί αδυνατούν αντικειμενικά να μεταβούν στον τόπο δουλειάς τους!

Αυτό καταγγέλλει αναγνώστης της Κατιούσα (τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται στη διάθεση του Περιοδικού), εξηγώντας μας πως πολλοί κάτοικοι της Καρδίτσας εργάζονται σε επιχειρήσεις εστίασης και αρτοποιΐας των Τρικάλων και της Λάρισας και τώρα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της απόλυσης, πλάι σε όλα τα άλλα δεινά, γιατί δεν έχουν αυτοκίνητο ή δεν υπάρχουν μέσα για τους περισσότερους, ώστε να πάνε στη δουλειά τους.

Η εργοδοσία κάποιων επιχειρήσεων αρνείται να δείξει την παραμικρή κατανόηση στις έκτακτες συνθήκες που αντιμετωπίζουν πολλοί εργαζόμενοι, τους βλέπει σαν κόστος, και αποδεικνύει πως ξέρει να σκέφτεται μόνο με όρους κερδοφορίας. Όπως καταγγέλλει, ωστόσο, ο αναγνώστης μας:

Ντροπή δεν είναι να προσπαθείς να ξαναφτιάξεις τη ζωή σου μετά τη καταστροφή, ντροπή είναι που απολύεις κόσμο, που δεν έχει κανένα μέσο να μεταφερθεί στις δουλειές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ