15 Μαρ 2021

Σκοτώνουν και λογαριασμό δε δίνουν

 


Τη Παρασκευή 12 Μαρτίου, έξω από τη Bουλή, ένας μοτοσiκλετιστής παρασύρθηκε από υπηρεσιακό-μπατσικό αυτοκίνητο που έβγαινε από τη Bουλή. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση (πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί είναι εγκεφαλικά νεκρό).

Τις πρώτες ώρες του συμβάντος, η είδηση παρουσιάστηκε από τα περισσότερα μέσα ως ένα τυπικό τροχαίο ατύχημα που απλά συνέβη μπροστά στη Βουλή και εμπλεκόταν ένα υπηρεσιακό όχημα. Τις επόμενες ώρες, όμως, βίντεο που βγήκε στη δημοσιότητα δείχνει έναν αυτόπτη μάρτυρα, επίσης μοτοσικλετιστή, ταχυμεταφορέα, ο οποίος σταματάει με το μηχανάκι του και διαμαρτυρόμενος στους τροχαίους λέει ότι «το παιδί ήταν με πράσινο και το τσακίσατε». Τότε ο υπεύθυνος τροχόμπατσος που βρισκόταν στο σημείο τού λέει να κάνει στην άκρη, δίνοντας εντολή σε έναν αλλο τροχαίο να τον γράψει: «Γράψ’ τον, να μη λέει χαζομάρες». Και απευθυνόμενος στον μάρτυρα: «Εσύ τι είσαι, ο δικηγόρος του διαβόλου; Ασε το παιδί, εσύ φοράς το κράνος σου; Αντε τώρα σήκω φύγε από δω, εξαφανίσου»! Μιλάμε, δηλαδή, για εκδίωξη αυτόπτη μάρτυρα σοβαρού τροχαίου ατυχήματος, που είχε τελικά ως αποτέλεσμα το βαρύτατο τραυματισμό ενός νέου, εικοσιατριάχρονου ανθρώπου.

Την επόμενη μέρα (Σάββατο), άρχισαν να «βουΐζουν» τα social media και αποκαλύφθηκε ότι το υπηρεσιακό αυτοκίνητο που βγήκε από τη Βουλή ήταν της φρουράς της Ντόρας Μπακογιάννη. Η συγκεκριμένη «λεπτομέρεια» μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής είχε θαφτεί από όλα τα Μέσα και μόνο το μεσημέρι και μετά από το θόρυβο που είχε δημιουργηθεί, η Μπακογιάννη αναγκάστηκε να δηλώσει μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο fb:
«Την Παρα-σκευή το μεσημέρι, την ώρα που βρι-σκόμουν στη Βουλή παρα-κολουθώντας την “ώρα του πρωθυπουργού“ υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειάς μου ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός νέου παιδιού 23 ετών, του Ιάσωνα. Είμαι βαθύτατα συντετριμμένη. Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με την οικογένεια του άτυχου νέου. Επικοινώνησα μαζί τους για να τους εκφράσω την συμπαράστασή μου και να τους διαβεβαιώσω ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν».

Την ίδια στιγμή εξέδωσαν δελτίο Τύπου για το συμβάν και οι μπάτσοι, επίσης με δύο μέρες καθυστέρηση. Ούτε συνεννοημένοι να ήταν….

Ας πάμε στην ουσία του πράγματος τώρα. Το ότι οι μπάτσοι, ειδικά οι συνοδείες των διάφορων υπουργών και βουλευτών, οδηγούν άκρως επικίνδυνα είναι γνωστό. Δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλείται ατύχημα από την οδηγική τους συμπεριφορά. Μάλιστα, αν τολμήσει κάποιος να τους ζητήσει το λόγο, τρώει και ξύλο. Γνωστό είναι αυτό που έγινε με τον αρχισύμβουλο και ανιψιό του Μητσοτάκη στη Μιχαλακοπούλου, στις 27 Απρίλη του 2020, όταν η συνοδεία του παραλίγο να σκοτώσει έναν μοτοσικλετιστή και όταν αυτός διαμαρτυρήθηκε, τον «πλάκωσαν» κιόλας οι μπάτσοι-μπράβοι του κυβερνητικού στελέχους, ενώ η μπατσαρία και ο Χρυσοχοΐδης παρουσίασαν το γεγονός σαν τάχα να έγινε αστυνομικός έλεγχος και το θύμα αντιστάθηκε!

Επίσης, η προσπάθεια διάφορων συριζοτρόλ να «φορτώσουν» στη Μπακογιάννη το θανατηφόρο τροχαίο, γεμίζοντας τα social media με hashtag όπως #nddolofonoi κ.ά., είναι τουλάχιστον αποπροσανατολιστική έως και χυδαία. Θα μπορούσε αντί για τη φρουρά της Μπακογιάννη να είναι η φρουρά του Τσίπρα ή της Γεννηματά. Δεν νομίζουμε ότι οδηγούν με μεγαλύτερο σεβασμό οι άλλοι μπάτσοι.

Η είδηση και αυτό που πρέπει να μας εξοργίζει είναι ότι συμβαίνει ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα στον κεντρικότερο δρόμο της πρωτεύουσας και ο υπεύθυνος της Τροχαίας τραμπουκίζει και διώχνει από το σημείο αυτόπτη μάρτυρα! Δε θα το έκανε αν το ατύχημα γινόταν κάπου αλλού και αν ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν ήταν μπάτσος. Ξέρουμε, επίσης, ότι τα αυτοκίνητα από τη Βουλή συνήθως βγαίνουν μετά από σήμα του υπεύθυνου τροχαίου που βρίσκεται στο σημείο. Είναι πολύ πιθανόν, λοιπόν, ο ευέξαπτος τροχαίος που διώχνει με απειλές τον αυτόπτη μάρτυρα να φέρει επίσης ευθύνη για το ατύχημα (ή κάποιος συνάδελφός του). Το συγκεκριμένο σημείο βιντεοσκοπείται από χίλιες μεριές, συνεπώς η Τροχαία είναι υποχρεωμένη να δώσει στη δημοσιότητα τα βίντεο για να φανεί πώς ακριβώς έχει προκληθεί το ατύχημα.

Οσο για τη Μπακογιάννη, αρκεί να της χρεώσουμε την κατά δύο μέρες καθυστέρηση να παραδεχτεί ότι η φρουρά της ενεπλάκη σε σοβαρό (ενδεχομένως θανατηφόρο) τροχαίο. Τα δάκρυά της ήταν κροκοδείλια. Η υποκρισία ξέχειλη. Μίλησε μόνο όταν είδε ότι τα κρατικά όργανα δεν κατάφεραν να κρύψουν το συμβάν από τη δημοσιότητα. Κι αυτό αρκεί για να τη χαρακτηρίσει.

Παρακάτω το βίντεο με τον τραμπουκισμό του αυτόπτη μάρτυρα από τον τροχόμπατσο:

 

Πηγή: Κόντρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ