15 Ιουν 2021

Ο "δημογραφικός μπαμπούλας" και άλλα κόλπα

 






 Αν νομίσατε πως ο "δημογραφικός μπαμπούλας" επινοήθηκε μόνο για να διευκολύνει την ιδιωτικοποίηση/κατάργηση της Ασφάλισης, δείτε τι έμπνευση έδωσε σε ένα γιάπη/γκόλντεν μπόη για να ανοίξει δουλίτσες για την Τράπεζά του:
 Δημογραφικό SOS: Η Ελλάδα χώρα γερόντων - Τι προτείνει μέσω Liberal ο Φωκίων Καραβίας
...και τι δρόμους ανοίγει για τις γενικότερες επιδιώξεις του Κεφαλαίου, να δημιουργήσει μιαν "οργουελιανή" κοινωνία.
Τώρα, τους φταίνε και οι ...γυναίκες(!), που ...δεν θέλουν να είναι, ως όφειλαν, τα θηλαστικά, που προσδιορίζονται από τις Θρησκείες:
" ...η υπογεννητικότητα μαστίζει τη σύγχρονη κοινωνία,... "
Συνέδριο με ...παπάδες(!) και άλλους Γραμματείς & Φαρισαίους, κατά >90% ...άνδρες(!), για να νουθετήσουν τις ...γυναίκες(!), και γενικά να τρομοκρατήσουν το πόπολο, πάντα με την μάσκα του "ενδιαφέροντος" και "της ανησυχίας για το μέλλον".

Εν τάχει να παρατηρήσω δυό-τρία πράγματα γι αυτή την νεόκοπη αναβάθμιση της χυδαίας προπαγανδιστικής αθλιότητας του "δημογραφικού κινδύνου", ορθότερα μπαμπούλα:

1. Η Γη είναι στρογγυλή/πεπερασμένη, άρα ο παγκόσμιος πληθυσμός δεν μπορεί να αυξάνεται επ' αόριστον. Αρα χρειάζεται έλεγχος, δηλαδή σχεδιασμός και γι αυτό.
2. Η αναγόρευση της πληθυσμιακής εξέλιξης σε "κίνδυνο" υπαγορεύεται από την δομική ανικανότητα της "ελεύθερης οικονομίας", δηλαδή της κεφαλαιοκρατικής αναρχίας, να αντιμετωπίσει αυτές τις νέες κοινωνικές εξελίξεις. Γι αυτό τις παρουσιάζει σαν ..."φυσικά" φαινόμενα, δηλαδή μη ελέγξιμα "εν τω γεννάσθαι", που πρέπει να αντιμετωπιστούν εκ των υστέρων, με μέτρα, ως συνήθως, κατασταλτικά και αντιλαϊκά, "ατομική ευθύνη" και τα ρέστα.
3. Οι κεφαλαιοκράτες βλέπουν την κοινωνία σαν ένα "Ponzi-Scheme": Ο,τι προλάβουμε να αρπάξουμε σήμερα αδιαφορώντας για το αύριο.
4. Το ενδιαφέρον στοιχείο σε αυτή την ιστορία είναι, πως η προπαγάνδα, δείχνει, τουλάχιστον στο συγκεκριμένο ζήτημα, να απομακρύνεται από το κλασσικό αφήγημα των "λαγών με τα πετραχήλια", δηλαδή "αφήστε την αγορά ελεύθερη, να φέρει την πρόοδο" κλπ., το γνωστό τροπάριο της "απελευθέρωσης". Τώρα αντί για υποσχέσεις, επισείεται ένας υποτιθέμενος "κίνδυνος", σαν μέτρο πειθαναγκασμού αποδοχής των "μεταρρυθμίσεων". Αφήνουμε το καρώτο και πιάνουμε το μαστίγιο.
5. Αποσιωπούν ότι ο μόνος κίνδυνος στο "δημογραφικό" είναι η, διαχείρισή του από τους Καπιταλιστές. Και τα αχρείαστα "μέτρα" τους, που το οξύνουν, ακριβώς για να το εκμεταλλεύονται κι αυτό.
6. Πρίν από ~170 χρόνια, ένας άλλος καπιταλιστής παπαγάλος, έλεγε τα ακριβώς ανάποδα, που επίσης ήταν αντίθετα με τις δυνατότητες της δικιάς του εποχής. Μάλθους τον λέγανε, και στα χρόνια του η Γη είχε κάτι παραπάνω από 1δις ανθρώπους, αντί για τα σημερινά 7,5 δις.

Τότε μας λέγανε "γίνατε πολλοί δε μπορούμε να σας ταϊσουμε".
Σήμερα μας λένε, "θα ξεμείνουμε από εργατικά χέρια, και ποιός θα σας ταϊσει"!
Δοξάστε τους!

"Σεχτάρ ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ "





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ