10 Ιαν 2012

ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ



 ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ
Επικίνδυνος προβοκάτορας των εθνικών συμφερόντων
Η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ από το 1952 μέχρι το 1974
Εργο των ΝΑΤΟικών η χούντα των απριλιανών συνταγματαρχών, που κατέλυσε τις όποιες δημοκρατικές ελευθερίες και οδήγησε στην κυπριακή τραγωδία
Ο ρόλος του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα ήταν ανέκαθενρόλος αντιδημοκρατικών παρεμβάσεων, ανοιχτής επέμβασης στην πολιτική ζωή της χώρας, ρόλος επικίνδυνου προβοκάτορα κατά των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας. Το αυταρχικό μετεμφυλιακό κράτος, των ξερονησιών, των άγριων διώξεων και των δολοφονιών, υπηρετούσε την αμερικανοΝΑΤΟική κυριαρχία και στηριζόταν σε αυτήν.
Οι υποτελείς ελληνικές κυβερνήσεις έφτασαν στο σημείο να δέχονται ανοιχτές εντολές μέχρι και για το εκλογικό σύστημα με το οποίο θα γίνονταν οι εκλογές στη χώρα, όπως συνέβη το 1952 με τον διαβόητο Αμερικανό πρεσβευτή Πιουριφόι, ο οποίος όρισε οι εκλογές να γίνουν με το πλειοψηφικό. Είναι η εποχή του «Στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας»! προς τον Βαν Φλιτ όταν επιθεωρούσε τον ελληνικό στρατό, του Π. Κανελλόπουλου, που μεταγενέστερα ο ίδιος δεν παραδεχόταν ότι το είχε πει.
Την ίδια περίοδο οργανώθηκε η παραστρατιωτική-παρακρατική-παραΝΑΤΟική τρομοκρατική οργάνωση «ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΟΒΙΑ», η οποία λειτουργούσε τουλάχιστον μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '80 και είχε πλοκάμια σε πολλές ΝΑΤΟικές χώρες και κυρίως σ' αυτές που δρούσαν ισχυρά κομμουνιστικά κινήματα. Μια οργάνωση που χρεώνεται με ρόλο στο πραξικόπημα της 21ης Απρίλη 1967 αλλά και σε ανεξιχνίαστες τρομοκρατικές πράξεις. Σε αυτές συγκαταλέγονται: Η έκρηξη βόμβας στο Γοργοπόταμο το 1965, που σκότωσε πέντε και τραυμάτισε περίπου 100 ανθρώπους, οι οποίοι είχαν πάει για το γιορτασμό της επετείου της ανατίναξης της Γέφυρας από τις δυνάμεις της Εθνικής Αντίστασης. Η έκρηξη βόμβας στο ξενοδοχείο «Πλωτίνι» του Διδυμότειχου, τον Ιούνη του 1985. Η έκρηξη βόμβας στο Δημοτικό Θέατρο Λέσβου την Οκτώβρη του 1989 με θύμα τον βομβιστή - υπαξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας.
Τον μισό αυτό αιώνα της θεσμοθετημένης αμερικανοκρατίας, η χώρα σημαδεύτηκε από τον πρωταγωνιστικό ρόλο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ σε δυο κορυφαία τραγικά γεγονότα, την εφτάχρονη στρατιωτική δικτατορία 1967-1974 και την εισβολή και κατοχή της Κύπρουαπό τα τουρκικά στρατεύματα από το 1974 μέχρι σήμερα.
Η δικτατορία των συνταγματαρχών ήταν δημιούργημα του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών. Εξυπηρετούσε τα δικά τους συμφέροντα, τόσο για την προώθηση των σχεδίων τους στην περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, όσο και για την καθυπόταξη του λαϊκού κινήματος στο εσωτερικό της χώρας. Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ ήταν αυτοί που σχεδίασαν και οργάνωσαν το πραξικόπημα. Το πλήθος των παραστρατιωτικών οργανώσεων που είχαν διαβρώσει το στρατό και δρούσαν στη χώρα, όπως ο περιβόητοςΙΔΕΑ, που κορυφαίο του στέλεχος ήταν ο Γ. Παπαδόπουλος, ήταν δικά τους δημιουργήματα.
Σχετικά με το ρόλο του ΝΑΤΟ στην υπόθεση της Κύπρου, τα όσα ομολογήθηκαν κατά τη διάρκεια της ανάκρισης της Βουλής, το 1987, για το περιβόητο «φάκελο της Κύπρου»,επιβεβαιώνουν ότι το ΝΑΤΟ ήταν αυτό που σχεδίασε το πραξικόπημα κατά του Μακάριου στις 15 του Ιούλη 1974 και οι συνταγματάρχες αυτοί που το εκτέλεσαν, ώστε να δοθεί το πρόσχημα για την τουρκική εισβολή στο νησί.
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις που έγιναν: Το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί ήταν αυτοί που ασκούσαν «φορτική πίεση», όπως εξάλλου ομολογούσε ο «πρωθυπουργός» της χούντας Κόλλιας, για την αποχώρηση των ελληνικών στρατευμάτων από την Κύπρο, ώστε το έδαφος να είναι ελεύθερο για τα τουρκικά στρατεύματα. Το ΝΑΤΟ ήταν αυτό, που, μέσω του 6ου Αμερικανικού Στόλου, της βρετανικής αεροπορίας και των βρετανικών ναυτικών δυνάμεων, έπαιξε ρόλο προγεφυρώματος, όπως ομολογεί ο τότε αρχηγός ΓΕΑ, Παπανικολάου, για την εισβολή των τουρκικών δυνάμεων στο νησί και την αναχαίτιση των ελληνικών δυνάμεων, σε περίπτωση που αυτές επέμβαιναν. Το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί είναι αυτοί που συντηρούν και νομιμοποιούν επί 28 χρόνια το καθεστώς της κατοχής της Κύπρου και επιδιώκουν να επιβάλουν την οριστική διχοτόμηση του νησιού.
Ολα αυτά, πριν από 50 χρόνια. Σήμερα οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ μπορεί να μην καθορίζουν ανοιχτά τα εκλογικά συστήματα, ενημερώνουν όμως τον ελληνικό λαό για το αν και πότε θα γίνουν πρόωρες εκλογές στη χώρα, όπως, για παράδειγμα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κρίστοφερ, που το 1993 «προέβλεψε» - από ελληνικού μάλιστα εδάφους - ότι οιεκλογές που επρόκειτο να γίνουν το 1994 θα γίνονταν έναν χρόνο νωρίτερα. Είχε προηγηθεί ο Κίσινγκερ, ο οποίος το 1974 «προέβλεψε», δυο μέρες πριν την πτώση της χούντας, ότι έρχεται μεταπολίτευση. Ωστόσο και σήμερα οι Αμερικανοί παραγγέλνουν «αντιτρομοκρατικούς» νόμους, προαναγγέλλουν συλλήψεις τρομοκρατών και προΐστανται των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
Από το 1974, μετά την αποχώρηση από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, εξαιτίας της στάσης της Συμμαχίας απέναντι στην τουρκική εισβολή, και μέχρι το 1980, που η Ελλάδα επανήλθε στη λυκοσυμμαχία, οι ελληνοΝΑΤΟικές σχέσεις πέρασαν σε μια φάση αναθεώρησης του καθεστώτος συμμετοχής της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και «νομιμοποίησης» στα πλαίσια του ΝΑΤΟ των τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο. Ακολούθησε η νέα δομή του ΝΑΤΟ και η λειτουργία της Ελλάδας στα πλαίσια αυτής με ό,τι συνεπάγεται αυτό στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.
Αύριο η συνέχεια

Κυριάκος ΖΗΛΑΚΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ