1 Αυγ 2012

Δήλωση αποχώρησης μελών και στελεχών της Νέας Σποράς


Δήλωση αποχώρησης μελών και στελεχών της Νέας Σποράς 

Λάβαμε και προωθούμε στη βάση του μπλοκ το εξής ηλεκτρονικό μήνυμα.
Όλοι εμείς, η σιωπηλή ανώνυμη πλειοψηφία που αποτελεί τη βάση της νέας σποράς, γράφουμε αυτή την επιστολή για να καταγγείλουμε ανοιχτά το καθοδηγητικό της σώμα, που λυμαίνεται την ομώνυμη ιστοσελίδα κι αξιοποιεί τη διαχείρισή της, για να υπηρετήσει τους δικούς της σκοτεινούς σκοπούς.


Αναγκαζόμαστε να καταγγείλουμε ανοιχτά την ηγεσία της νέας σποράς για την εγκατάλειψη του κομματικού φραξιονισμού με πολιτικές αρχές και τη σταδιακή διολίσθηση σε ένα στείρο φραξιονισμό, χωρίς αρχές και περιεχόμενο. Μία πορεία που άρχισε με την εμφάνιση του ιστολογίου, σε μια δύσκολη χρονική στιγμή για το κόμμα, που δε βοήθησε τη βάση του να δει θετικά την κίνησή μας και να βγάλει τα απαραίτητα συμπεράσματα. Και η οποία έγινε ανεπίστρεπτη, κατά τη δική μας εκτίμηση, μετά τις τελευταίες αναρτήσεις σχετικά με την πρώτη ανακοίνωση της κεντρικής επιτροπής του κουκουέ για το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης ιούνη.


Στην τελευταία τριπλή ανάρτηση του ιστολογίου διαφάνηκαν μια σειρά στοιχεία που δυστυχώς επιβεβαιώνουν το παραπάνω συμπέρασμα. Πρώτα και κύρια φάνηκε καθαρά η ροπή -αν όχι υπόγεια διασύνδεση- της ηγετικής ομάδας της νέας σποράς προς τον σύριζα, ο οποίος αθωώνεται έμμεσα σε δύο τουλάχιστον σημεία της τριλογίας. Στο πρώτο μέρος της η ανάρτηση αναγνωρίζει ότι ο δεξιός οπορτουνισμός του σύριζα είναι πιο «λογικός» από τον «αριστερό» οπορτουνισμό της ηγεσίας του κόμματος, γιατί δίνει τουλάχιστον άμεση διέξοδο σε έναν αστικό ρεφορμισμό. Και στο τρίτο μέρος, ενώ οι ιστογράφοι παραδέχονται ότι ο σύριζα αποτελεί μέρος του προβλήματος εξαιτίας του στρατηγικού προσανατολισμού του στην εε και το ευρώ, σπεύδουν αμέσως να προσθέσουν ότι η πρότασή του για απόρριψη των μνημονίων αναιρούσε σε τελική ανάλυση τη στρατηγική του!! 


Η λογική αυτή, που αγνοεί επιδεικτικά τις παλινωδίες του σύριζα για το μνημόνιο, δεν ακυρώνεται από άλλες «κορώνες» εις βάρος του σύριζα, που βρίσκονται διάσπαρτες στο υπόλοιπο κείμενο. Παράλληλα δίνει στην ηγεσία του κουκουέ και στην συντακτική ομάδα του ριζοσπάστη το πάτημα που περίμεναν για να ισχυριστούν ότι πίσω από τα κείμενα και τις αναλύσεις της «νέας σποράς» κρύβεται ο χώρος του σύριζα και του δεξιού οπορτουνισμού.


Το τελευταίο πόνημα της καθοδήγησης της νέας σποράς αρνείται ουσιαστικά όλη την πορεία και τα συνέδρια του κόμματος με τις αποφάσεις τους, μετά την ψήφιση του προγράμματος στο 15ο συνέδριο. Εξετάζει μονοδιάστατα τις εξελίξεις, με βασικό γνώμονα το εκλογικό αποτέλεσμα, λες και είναι αυτό το απόλυτο κριτήριο για την δράση των κομμουνιστών, την επιβεβαίωση ή την διάψευση των αναλύσεών τους. Αγνοεί τις δύσκολες συνθήκες και την αντικειμενική πίεση που δέχτηκε το κόμμα και συνολικά οι κομμουνιστές, από τις εκλογικές συμπληγάδες και τα εκβιαστικά διλήμματα του ιούνη. Αποκρύπτει από το κοινό τους πραγματικούς λόγους για την καθυστέρηση έκδοσης της ανακοίνωσης της νέας σποράς (έλλειψη ομοφωνίας και ισχυρή διαπάλη στο εσωτερικό της, από όσα υγιή στοιχεία έχουν παραμείνει σ’ αυτήν κι αντιστέκονται στη διολίσθηση). Αγνόησε επιδεικτικά τη δεύτερη και ολοκληρωμένη ανακοίνωση της κεντρικής επιτροπής που διαμορφώθηκε από τον γόνιμο προβληματισμό και τις παρατηρήσεις της βάσης στην εσωκομματική διαδικασία και στις συσκέψεις με φίλους και ψηφοφόρους του κόμματος.


Παράλληλα το κείμενο στοχοποιεί με σκαιό τρόπο τους συναγωνιστές του εργατικό αγώνα, ιστοσελίδα που φωτογραφίζεται εμμέσως πλην σαφώς στο πρώτο μέρος της τριλογίας. Οι ασώματες κεφαλές, που διαχειρίζονται το ιστολόγιο, περιβάλλουν με σεχταρισμό και στείρο δογματισμό σύμμαχες ιστοσελίδες, αντί να υιοθετήσουν μια μετωπική και συντροφική στάση, που να προωθεί τον ανοιχτό διάλογο και τη συνεννόηση για τα ζητήματα που μας απασχολούν και τους κοινούς μας προβληματισμούς.


Καταγγέλλουμε επίσης την ηγετική κλίκα της νέας σποράς, για τη δημιουργία φράξιας στο εσωτερικό της φράξιας, που εξυπηρετούσε τα ιδιαίτερα συμφέροντά της, καταπνίγοντας κάθε διαφορετική άποψη που δε συμφωνούσε με την δική της. Την κατηγορούμε ευθέως για τη μη τακτική σύγκληση ολομέλειας της φράξιας, την τυπική συζήτηση με τα γνωστά πεντάλεπτα –κι αυτά αν υπήρχαν- που προηγούταν της έγκρισης των κειμένων της «νέας σποράς», και τη βάναυση και αντικαταστατική καταπάτηση των φραξιονιστικών μας δικαιωμάτων, καθώς δε μας δόθηκε η δυνατότητα να εκθέσουμε τη γνώμη μας και τις ενστάσεις μας στο σύνολο των μελών της νέας σποράς. Μια τακτική βγαλμένη από τις χειρότερες παραδόσεις της γραφειοκρατίας κι όχι της λενινιστικού κόμματος και της τάσης νέου τύπου.


Θέλουμε με την ευκαιρία να σημειώσουμε τα εξής. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ανωνυμία δεν ταιριάζει στο ήθος του κομμουνιστή. Τα κλειστά σχόλια κι οι αναρτήσεις-μονόλογοι, χωρίς δυνατότητα κάποιας απάντησης, δεν προωθούν την ανταλλαγή απόψεων, δεν αντιστοιχούν στα πρότυπα του διαλόγου που θέλουμε και τον οποίο θεωρούμε οξυγόνο, απαραίτητο για τις αναζητήσεις μας. Η στάση αυτή οδηγεί αντικειμενικά την ηγετική κλίκα της «νέας σποράς» στην αποκοπή της από τη βάση του κόμματος και την κοινωνία εν γένει, ενώ την ίδια στιγμή εγκαλεί την ηγεσία του κόμματος για τη μη διενέργεια ενός μετεκλογικού διαλόγου μέσα από τις σελίδες του ριζοσπάστη.


Παραδίδουμε στην χλεύη των απλών κομμουνιστών και κάθε απλού προοδευτικού ανθρώπου εν γένει την ηγεσία της νέας σποράς για τη σταδιακή διολίσθησή της και τον κατήφορο που ακολουθεί.
Επανεντασσόμαστε ομαλά ως απλά μέλη στις γραμμές του κόμματος, για να συνεχίσουμε από εκεί την πάλη μας για τη συνεπή εφαρμογή του προγράμματος του 15ου συνεδρίου και την προστασία του από διάφορους εξωτερικούς καλοθελητές και όψιμους εραστές του, που το διαστρεβλώνουν κατάφορα.
Καλούμε κάθε τίμιο φραξιονιστή που ενδιαφέρεται να επικοινωνήσει μαζί μας αφήνοντας μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: e-fraxia@gmail.com για να βρεθούμε, να συζητήσουμε χωρίς στεγανά και να συντονίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας.


Ανώνυμοι αντικομματικοί


 ΥΓ Κλείνουμε την επιστολή μας με μία αφιέρωση στην ηγετική κλίκα της νέας σποράς. Προσοχή στο όνομα του συγκροτήματος και ο νοών νοείτω...






 Προβοκάτσια από  Μπρεζνιεφικό απολίθωμα  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ