31 Αυγ 2012

Εριδες στη σοσιαλδημοκρατία


Εριδες στη σοσιαλδημοκρατία
Για την αναστήλωση της σοσιαλδημοκρατίας στις λαϊκές συνειδήσεις πασχίζουν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, ανταγωνιζόμενοι μεταξύ τους για τα σκήπτρα. Ενόψει της 3ης του Σεπτέμβρη, επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, ο Ευ. Βενιζέλος έχει προγραμματίσει εκδήλωση για την παρουσίαση της «νέας» διακήρυξης στο πλαίσιο της «ανασύστασης» του κόμματος. Την ίδια μέρα, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να διοργανώσει εκδήλωση στη Νίκαια, με ομιλητή τον Αλ. Τσίπρα, για την προπαγάνδιση της οποίας τύπωσε αφίσα που παραπέμπει εξόφθαλμα στο ΠΑΣΟΚ του '80. Στην ίδια εκδήλωση αναγγέλθηκε ότι θα συμμετέχουν και τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ Ν. Κασιμάτης και Μ. Γκίβαλος. Ως διοργανωτές της εκδήλωσης αναφέρονται ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΠΑΣΟΚογενής συνιστώσα «Νέος Αγωνιστής» - που επίσης παραπέμπει στο περιοδικό «Αγωνιστής», που εξέδιδε τότε η νεολαία του ΠΑΣΟΚ.
Εξοργισμένη η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά μίλησε για πολύ σοβαρό ατόπημα του ΣΥΡΙΖΑ, αφού «η 3η του Σεπτέμβρη ανήκει στο ΠΑΣΟΚ» και «δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να παίζει καθημερινά "πάρ' τα όλα"». Το περιστατικό θα ήταν για γέλια και θα αρκούμασταν να τους προτρέψουμε να διοργανώσουν από κοινού μια εκδήλωση, μοιραζόμενοι και τα έξοδα, αν δεν επιβεβαίωνε κάτι, πάνω στο οποίο ο λαός θα πρέπει να προβληματιστεί σοβαρά και να βγάλει συμπεράσματα. Δεν αναφερόμαστε στην οφθαλμοφανή προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Στην προσπάθειά του να υποκαταστήσει το ΠΑΣΟΚ, έχοντας ήδη στεγάσει ένα μεγάλο κομμάτι στελεχών του - που σήμερα καυχιούνται ότι το ποσοστό που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές ήταν δικό τους έργο - και φιλοδοξώντας να υποδεχτεί κι άλλους.
Αναφερόμαστε κυρίως στο αναντίρρητο γεγονός ότι η άρχουσα τάξη ποντάρει στον ΣΥΡΙΖΑ για τη διάσωση και αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος, για να υπηρετήσει στόχους που οι παραδοσιακοί της πολιτικοί εκπρόσωποι αδυνατούν πλέον. Μεταξύ αυτών, ο αποπροσανατολισμός και η χειραγώγηση του λαού με κίβδηλα διλήμματα, με απατηλά συνθήματα και με την καλλιέργεια φρούδων προσδοκιών, η ενσωμάτωση και τελικά η υποταγή του. Στο ρόλο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει όλο του το είναι για να ανταποκριθεί. Ο λαός σοφά θα πράξει αν δεν περιμένει να πέσει η αυλαία για να καταλάβει ότι το έργο παίχτηκε στις πλάτες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ