11 Σεπ 2012

«Λαγοί» για μετατροπή της Ελλάδας σε απέραντη ΕΟΖ



ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
«Λαγοί» για μετατροπή της Ελλάδας σε απέραντη ΕΟΖ
Η παρέμβαση του επικεφαλής τους αντανακλά το γενικό συμφέρον της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας, όπως επιβεβαιώνει η ομιλία Χατζηδάκη στη Θεσσαλονίκη
Με συνθήκες και οδηγίες όπως η Μπολκεστάιν, η ΕΕ έχει ήδη ετοιμάσει το θεσμικό πλαίσιο για τη μετατροπή της κάθε χώρας μέλους σε μια απέραντη Ειδική Οικονομική Ζώνη
Τη μετατροπή της Ελλάδας σε μια απέραντη Ειδική Οικονομική Ζώνη (ΕΟΖ), ορέγονται τα ντόπια και τα ξένα μονοπώλια, προκειμένου να ανακάμψουν από την κρίση και να βγουν ενισχυμένα στη φάση της αναιμικής ανάκαμψης, με το λαό χρεοκοπημένο και γονατισμένο. Αυτό επιβεβαιώνει και η χτεσινή παρέμβαση του προέδρου του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων.
Αποκαλύπτοντας το στρατηγικό στόχο για διασφάλιση φτηνής εργατικής δύναμης και νέων προνομίων στο κεφάλαιο, οΧανς Πέτερ Κάιτελ, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», είπε ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να μετατραπεί σε ένα είδος ειδικής οικονομικής ζώνης εντός της ευρωζώνης, θωρακισμένη με την αναγκαία και επιτρεπτή οικονομική βοήθεια, αλλά και με προσωπικό από υπαλλήλους της ΕΕ».
Ο μεγαλοβιομήχανος «κόβει» και η συγκυβέρνηση «ράβει» για λογαριασμό συνολικά του κεφαλαίου. Μιλώντας το Σάββατο στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, είπε με νόημα ότι «η χώρα χρειάζεται μια πραγματική υπέρβαση σε ό,τι αφορά τις νέες επενδύσεις και την τόνωση της ανταγωνιστικότητάς της, γι' αυτό έχουμε καταθέσει και την πρόταση για τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, με εξειδικευμένα κίνητρα φορολογικού και διοικητικού χαρακτήρα».
Ζητώντας από το λαό να πει και «ευχαριστώ» στην κυβέρνηση, ο Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι μολονότι «οι διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους μας στις οποίες προχωρούμε, θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες» καθώς «αντιμετωπίζουμε ενστάσεις από ορισμένες πλευρές πέραν των ελληνικών συνόρων, αφού μια τέτοια εξέλιξη δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα στη χώρα μας» (!)
Ο ίδιος ζήτησε «την πολιτική υποστήριξη των εταίρων μας, ιδίως εφόσον στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ξεκινούμε και τις σχετικές οικονομοτεχνικές μελέτες που θα υποβάλουμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή» και επισήμανε ότι «οι ΕΟΖ μπορούν να δώσουν ώθηση στη βάση της πραγματικής οικονομίας, αφ' ενός, σε σχέση με τις επενδύσεις, αφ' ετέρου και σε σχέση με τις εξαγωγές».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Γερμανών βιομηχάνων συμπληρώνει ότι «η Ελλάδα δε θα έπρεπε μεν να εκχωρήσει κυριαρχία, αλλά θα έπρεπε να δώσει στους βοηθούς από την ΕΕ την ευκαιρία τής επί τόπου συνδιαμόρφωσης των μεταρρυθμίσεων στη χώρα».
Ο Χανς Πέτερ Κάιτελ έσπευσε ταυτόχρονα να προσφέρει χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση, ώστε να προχωρήσει ταχύτερα τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που διασφαλίζουν φτηνή εργατική δύναμη και άλλα προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους. Στην ερώτηση αν «θα συνιστούσατε αυτή τη στιγμή σε μια γερμανική επιχείρηση να επενδύσει στην Ελλάδα»,αναπαράγει την προπαγάνδα των εγχώριων αστικών επιτελείων και απαντάει κυνικά:
«Ποιος να επενδύσει τώρα στην Ελλάδα; Δεν μπορώ σήμερα να επενδύσω σε μία χώρα για την οποία δεν ξέρω τι νόμισμα θα έχει αύριο. Αντιστρόφως, σ' αυτήν την κατάσταση το κράτος δύσκολα μπορεί να ιδιωτικοποιήσει επιχειρήσεις. Η οικονομία χρειάζεται επιτέλους σαφήνεια για την περαιτέρω πορεία των πραγμάτων στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ