9 Οκτ 2012

Αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ...


Αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ...
Παπαγεωργίου Βασίλης
ΝΑΙ, ΕΝΤΑΞΕΙ, ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ πολύ καλά. Η Α. Μέρκελ έρχεται σήμερα, το ξέρουν και οι πέτρες.
Δικαίως κάθε εργαζόμενος αγανακτεί στην εικόνα ενός ηγετικού στελέχους της ΕΕ ως... «φίλου», «σύμμαχου» και «επισκέπτη». Επίσης, δίκαια εξοργίζεται με τις απαγορεύσεις συναθροίσεων.
Μόνο που όσοι μιλάνε γι' αυτή την επίσκεψη ξεχνάνε μία μικρή λεπτομέρεια και μάλιστα απολύτως σκόπιμα. Το ότι η Α. Μέρκελ δεν προηγείται αλλά ...έπεται των πολιτικών της επιλογών, που είναι οι ίδιες με αυτές ολόκληρης της ΕΕ.
Η πολιτική που εκφράζει, έχει «επισκεφθεί» την Ελλάδα πολύ πριν από την ίδια την καγκελάριο και μάλιστα έχει γίνει ...μόνιμος κάτοικος, με όλα της τα «χαρτιά» εντάξει.
Η καταστροφή των εργατικών κατακτήσεων, η αιώνια λιτότητα και φτώχεια έχουν ήδη αποφασιστεί, ψηφιστεί, θεσμοθετηθεί και εφαρμοστεί. Οπότε η επίσκεψη Μέρκελ απλώς σφραγίζει την όλη ιστορία και τη συνέχειά της.
Κι αυτό ας μην κάνουν ότι δεν το καταλαβαίνουν ούτε οι κυβερνώντες, ούτε όσοι μας τάζουν μια «άλλη», «φιλολαϊκή» και «κοινωνικά ευαίσθητη» Ευρωπαϊκή Ενωση.
Οσο για κάτι ανέκδοτα του είδους «η κ. Μέρκελ να αλλάξει στρατηγική», που λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, τι να πει κανείς; Μπορεί και τα λιοντάρια να γίνουν ...χορτοφάγα.
Τι να γίνει, όμως, όταν θέλεις να κουκουλώσεις την ουσία των όσων γίνονται, όταν θέλεις να καλύψεις με κάθε τρόπο πως η ΕΕ του κεφαλαίου και των πολυεθνικών μαζί με την ντόπια πλουτοκρατία είναι οι πραγματικοί επιτιθέμενοι, αναγκαστικά θα καταλήξεις στην αστειότητα.
Ας μη θεωρούν, όμως, όλοι τους πως ο κόσμος έχει χάσει κάθε κρίση και λογική. Γιατί θα εκπλαγούν πολύ δυσάρεστα.

Γρηγοριάδης Κώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ