2 Οκτ 2012

Μπατσοι,τραμπουκοι και φασιστες κατα διαδηλωτων


Επεισόδια σε Άγιο Παντελεήμονα και Βόλο 




 Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας με αποτέλεσμα τη σύλληψη 15 ατόμων και τον τραυματισμό τριών, εκ των οποίων ενός αστυνομικού. Συγκεκριμένα, περίπου 100 μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας με μοτοσικλέτες από τα Εξάρχεια προς τον Αγ. Παντελεήμονα. Ομως τόσο στη διασταύρωση των οδών Φυλής και Μεθύμνης όσο και στην πλατεία Αμερικής, ήρθαν αντιμέτωποι με μέλη της «Χρυσής Αυγής» με αποτέλεσμα να συμπλακούν. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις που αρχικά προσήγαγαν 15 άτομα. 

Οι συνήγοροι των 15 συλληφθέντων Χ. Λάδης και Δ. Κατσαρής προχώρησαν χτες σε σοβαρές καταγγελίες. Οπως καταγγέλλουν: οι άνδρες της ομάδας Δέλτα, διεμβόλισαν με τις μηχανές τους την πορεία, έριξαν κάτω μοτοσικλετιστές και συνέχιζαν να τους ξυλοκοπούν ακόμα και όταν τούς συνέλαβαν. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση και ηλεκτρονικού όπλου (tazer), ενώ στη συνέχεια στη ΓΑΔΑ, ξυλοκοπήθηκαν και καθυβρίστηκαν. Αξίζει να σημειωθεί η καταγγελία των συνηγόρων ότι οι άνδρες της ομάδας Δέλτα τράβαγαν φωτογραφίες και βίντεο «απαθανατίζοντας» τα όσα έκαναν. Επίσης, σύμφωνα με τους συνηγόρους οι συλληφθέντες είδαν τους δικηγόρους χτες το μεσημέρι ενώ ένας, με χτυπημένο κεφάλι και χέρι, παρέμεινε τη νύχτα στην ασφάλεια και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο χθες το πρωί. 

Να σημειωθεί ότι οι 15 νεαροί οδηγήθηκαν χτες το απόγευμα με εμφανή σημάδια ξυλοδαρμού στον Εισαγγελέα όπου ασκήθηκε ποινική δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης με καλυμμένα χαρακτηριστικά, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και για επιβαρυντική περίπτωση διακεκριμένων φθορών και αντίσταση κατά της αρχής και επικίνδυνη σωματική βλάβη. Αργά το απόγευμα, στα δικαστήρια, σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και άτομα που βρίσκονταν εκεί για να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες, τα οποία πήραν έκταση και στους γύρω δρόμους. Εγιναν 20 προσαγωγές. 

Στο Βόλο 
 Επεισόδιο σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο έξω από τα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» στο Βόλο. Σύμφωνα με μαρτυρίες, άτομα του λεγόμενου αντεξουσιαστικού χώρου, συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία. Τότε, σύμφωνα με καταγγελία της αντιφασιστικής δράσης Βόλου, ο βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» που βρισκόταν εκεί, κατά τη διάρκεια φραστικού επεισοδίου επέδειξε όπλο που είχε στην κατοχή του. Το γεγονός αυτό διαψεύδει ο ίδιος ο βουλευτής. Η Αστυνομία προχώρησε σε 11 προσαγωγές ατόμων που αφέθηκαν ελεύθερα. Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας για το επεισόδιο βρίσκεται στα χέρια της εισαγγελέα Βόλου, η οποία μελετά τα στοιχεία της προανάκρισης και τις σχετικές καταθέσεις και θα αποφανθεί αν προκύπτουν στοιχεία για αδικήματα προκειμένου να ασκηθούν διώξεις. 

 Πηγή: Ριζοσπάστης
 Αναρτήθηκε από Αντωνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ