16 Νοε 2012

Επενδύσεις πάνω στην εξαθλίωση του λαού..



Επενδύσεις πάνω στην εξαθλίωση του λαού...
Παπαγεωργίου Βασίλης
ΤΕΛΙΚΑ, Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ μας απέδειξε ότι υπάρχει ...και καλοσύνη σε αυτό τον πλανήτη!
Μπορεί, βεβαίως, η Ελλάδα να βρέθηκε στο επίκεντρο των πιέσεων από «διεθνείς κερδοσκόπους» όπως μας λένε επί χρόνια.
Ισως, πάλι, άγνωστα και ακατονόμαστα συμφέροντα να κέρδιζαν από την κατάπτωση της ελληνικής οικονομίας, όμως τώρα αλλάζουν τα πράγματα.
Κι αυτό γιατί υπάρχουν και «καλές» επιχειρήσεις. Η «Κόσκο», η «Χιούλετ Πάκαρντ», η «Γιουνιλέβερ» και ποιος ξέρει πόσες θα μας προκύψουν ακόμα.
Φέρνουν συμφωνίες μεταφοράς προϊόντων, μονάδες παραγωγής, επενδύσεις. Τα πάντα για το καλό και την «ανάπτυξη» της χώρας.
Με λίγα λόγια, κερδίζουμε σιγά - σιγά την «πίστη των αγορών», όπως λέει κι ο Α. Σαμαράς πρόκειται για «ψήφο εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα».
Τώρα, βέβαια, ακόμη και τα στελέχη αυτών των επιχειρήσεων δηλώνουν πως οι κινήσεις αυτές γίνονται επειδή υπάρχουν χαμηλοί μισθοί, «ελεύθερα» ωράρια και πλήθος φοροαπαλλαγών.
Ομως, το θέμα πρώτα από όλα είναι ...συναισθηματικό. Ισως να πρέπει μάλιστα αυτές οι εταιρείες να αναδειχθούν σε νέους «εθνικούς ευεργέτες». Ξέρετε, να κάνουμε αγάλματα με τα εταιρικά τους σήματα. Ισως και γιορτές στα σχολεία προς τιμήν τους.
ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΣΤΟ νησί Τζέρσεϊ (έναν από τους πολλούς φορολογικούς παραδείσους) ψάχνει όπως διαβάζουμε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Στουρνάρας.
Κυνήγι εσόδων μέχρι ...την άκρη του κόσμου, δηλαδή.
Πάντως, δε χρειάζεται να κοιτάζει τόσο μακριά. Εδώ στην Ελλάδα ισχύουν τα επιχειρηματικά και τραπεζικά απόρρητα, οι μη ονομαστικές μετοχές και όλο το πλέγμα της φοροδιαφυγής του μεγάλου κεφαλαίου.
Οσο για τα γραφεία των εφοπλιστικών εταιρειών (που επίσης δεν πληρώνουν δραχμή) τα περισσότερα είναι στον Πειραιά. Ούτε μισή ωρίτσα από την έδρα του υπουργείου Οικονομίας, δηλαδή.

Γρηγοριάδης Κώστας
Μπορούν να πάρουν και τον ...Ηλεκτρικό αν θέλουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ