3 Νοε 2012

Περί γαϊδάρων και αχυρώνος ή, οι μάσκες έπεσαν...


Περί γαϊδάρων και αχυρώνος ή, οι μάσκες έπεσαν... 



Ξέσπασε καυγάς για την πρόταση του ΚΚΕ 

 Καυγάς ξέσπασε ανάμεσα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, με αφορμή την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση του μνημονίου και της δανειακής συμβασης. 

Ο Σίμος Κεδίκογλου κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ότι υποστήριξαν στη Βουλή σχέδιο νόμου που ισοδυναμεί με διακοπή της χρηματοδότησης της χώρας και της καταβολής μισθών και συντάξεων. 

 "Οι μάσκες του ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν. Μαζί με το ΚΚΕ, τα δυο κομμουνιστικά κόμματα, υποστήριξαν στη Βουλή σχέδιο νόμου για την κατάργηση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης. Λένε όχι δηλαδή, στη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας, λένε όχι στην, από εδώ και πέρα, καταβολή των συντάξεων και των μισθών, λένε όχι στην αποπληρωμή των χρεών του δημοσίου προς ιδιώτες, λένε όχι στη ρευστότητα της αγοράς, λένε όχι στην επανεκκίνηση της οικονομίας που οδηγεί στην ανάκαμψη" δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

 Και βάζοντας στο στόχαστρο τον Αλέξη Τσίπρα, πρόσθεσε: "Ο κ. Τσίπρας συντάχθηκε με το ΚΚΕ για την έξοδο της χώρας μας από την Ευρώπη. Ο ελληνικός λαός πλέον γνωρίζει καλά ποιο είναι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την πατρίδα μας. Αυτό που και ο ίδιος είχε περιγράψει μέσα στη Βουλή ευχόμενος 'να χρεοκοπήσουμε όπως η Αργεντινή'. Δυστυχώς όμως γι' αυτόν και τη συμμορία της δραχμής ο ελληνικός λαός δεν θα του κάνει το χατίρι".  

 Απαντώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να "αρκεστεί στο να εκφράζει τις απόψεις της παραπαίουσας κυβέρνησής του κι ας μην διαστρεβλώνει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με τόσο παιδαριώδη τρόπο" και πρόσθεσε: "Σχεδόν τρία χρόνια μετά την υπαγωγή της χώρας στα καταστροφικά μνημόνια, είναι παραπάνω από εμφανές ότι η μόνη ρεαλιστική και αξιοπρεπής πρόταση εξόδου της χώρας από την κρίση, με όρθια την κοινωνία, είναι αυτή που έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ... Αντίθετα, ο δρόμος που προτείνει η κυβέρνηση δεν συνεπάγεται μόνο την περαιτέρω εξαθλίωση των εργαζομένων, αλλά και την αποδόμηση συνολικά της Ευρώπης". 
Mega

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τον καυγά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ γύρω από την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων 

 02/11/12 

Ο τσακωμός της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ γύρω από την πρόταση νόμου του ΚΚΕ, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα μνημόνια, εντάσσεται στη διαπάλη του νέου διπολισμού για την εναλλαγή στις κυβερνητικές καρέκλες. Η ΝΔ χρησιμοποιεί την υποκρισία και την τρομοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ τη διγλωσσία και τον καιροσκοπισμό, τη στιγμή που και οι δυο συναγωνίζονται ποιος είναι περισσότερο υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ενώ το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ της κατάργησης των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων και των δανειακών συμβάσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει αναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων, παρότι αυτές συνδέονται με τα μνημόνια. Ενώ το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ της μονομερούς διαγραφής του χρέους, ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει ότι ο λαός χρωστάει μέρος του. Επομένως η τοποθέτησή του στη Βουλή υπέρ της πρότασης νόμου του ΚΚΕ αποτελεί υποκρισία. 

 Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Αρκετά τους εξαπάτησαν τα κόμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο λαός μπορεί να βάλει τέλος στα μνημόνια διαρκείας και της εξαθλίωσης με την πάλη και τη συμμαχία του για αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και μονομερή διαγραφή του χρέους με δική του εξουσία. 
KKE

Δηλώσεις της ΓΓ του ΚΚΕ:

Δεν φέραμε την πρόταση νόμου κατάργησης του μνημονίου, των εφαρμοστικών νόμων και των δανειακών συμβάσεων για λόγους προπαγάνδας, αλλά ήταν στοιχειώδης υποχρέωσή μας και θεωρούμε ότι ο λαός πρέπει να παλέψει για την ουσιαστική κατάργησή τους και τη μετεξέλιξη της πάλης αυτής σε πάλη κατά της ΕΕ και για διέξοδο υπέρ του λαού από την κρίση. 

 Όμως το γεγονός ότι δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία, όπως και δεν θα τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή με ερμηνεία του Συντάγματος ότι δεν πρέπει να παίρνονται από τη Βουλή αποφάσεις που ανεβάζουν το δημοσιονομικό κόστος, με αφορμή λοιπόν αυτό και επί της ουσίας, βγαίνει το εξής συμπέρασμα: Ότι αυτό το κοινοβούλιο, που εμείς το λέμε αστικό κοινοβούλιο, έχει θωρακιστεί με πάρα πολλούς τρόπους, συνταγματικά και με νόμους, ούτως ώστε οι αποφάσεις που παίρνονται να μη δημιουργούν ρωγμές στα τείχη και στα βάθρα του συστήματος. Αυτό δε σημαίνει ότι εμείς δε θα παλεύουμε και δε ζητάμε ισχυρή δύναμη και μέσα στο κοινοβούλιο. Αλλά ας τα βλέπουν αυτά τα κόμματα εκείνα τα οποία το πολύ που βλέπουν για το λαό είναι να οργανώνει μια διαδήλωση, ένα κίνημα για να αλλάζει το κυβερνητικό προσωπικό και όχι για να ανατρέψει το ίδιο το σύστημα. 

Αργά ή γρήγορα το αστικό κοινοβούλιο θα αποδειχθεί για το λαό ότι δεν είναι ο ναός της δημοκρατίας, αλλά είναι κυριολεκτικά μια φυλακή και ο λαός πρέπει ανατρέποντας την εξουσία των μονοπωλίων να δημιουργήσει γνήσιους λαϊκούς θεσμούς, με βουλευτές και αντιπροσώπους οι οποίοι εκφράζουν τη λαϊκή εξουσία και δεν είναι υπηρέτες, είτε από τη θέση της διακυβέρνησης είτε της αντιπολίτευσης, του σάπιου κοινωνικού συστήματος που ζούμε.

 Πηγή: Εξελίξεις via Lenin Reloaded
 Κόκκινη προπαγάνδα εκτοξεύθηκε από  yiok-yiok

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ