15 Δεκ 2012

ΗΠΑ Νέο μακελειό με θύματα μικρά παιδιά


ΗΠΑ
Νέο μακελειό με θύματα μικρά παιδιά
ΧΑΡΤΦΟΡΝΤ.--
Ενα ακόμη μακελειό σημειώθηκε στις ΗΠΑ, αυτή τη φορά σε δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο στο Νιουτάουν του Κονέκτικατ. Ορισμένα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για συνολικά 29 νεκρούς, ανάμεσά τους και 22 μικρά παιδιά στο σχολείο «Σάντι Χουκ» με 626 παιδιά από νήπια έως 10 χρόνων.
Οι πληροφορίες των αστυνομικών αρχών παρέχονται με το σταγονόμετρο και ως αργά το βράδυ επικρατούσε εικόνα σύγχυσης. Στις 9.40 π.μ. τοπική ώρα η αστυνομία έλαβε την κλήση από το σχολείο για το περιστατικό. Ως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν είχε διευκρινιστεί αν ήταν ένας ή δύο οι δράστες, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες ένας «24χρονος με μάσκα, μαύρα ρούχα και αλεξίσφαιρο γιλέκο» βρέθηκε νεκρός χωρίς να είναι σαφές αν σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών ή αν αυτοκτόνησε. Δύο όπλα βρέθηκαν κοντά του, ενώ αργότερα έγινε γνωστό ότι στο σπίτι του δράστη Ράιν Λάνσα από το Νιού Τάουν βρέθηκε νεκρός ο πατέρας του. Ανάμεσα στους νεκρούς, στο σχολείο είναι και η μάνα του δράστη, δασκάλα εκεί όπως και η διευθύντρια και ο ψυχολόγος του σχολείου.
Στο μεταξύ, άγνωστο είναι τι συνέβη και πού βρίσκονται τα παιδιά μιας ολόκληρης τάξης νηπιαγωγείου (μάλλον της μητέρας του δράστη). Ασαφές παρέμενε πόσοι είναι και οι τραυματίες. Τα κίνητρα του δράστη ή των δραστών (ανακρίνεται και άλλος ένας ύποπτος, ο μικρότερος αδελφός του δράστη) παραμένουν άγνωστα. Το μακελειό στο Κονέκτικατ είναι ένα από τα χειρότερα στην ιστορία των ΗΠΑ. Το 1999 δύο μαθητές εισέβαλαν με όπλα στο Κολουμπάιν του Κολοράντο και σκότωσαν 13 συμμαθητές και καθηγητές τους προτού αυτοκτονήσουν. Ολα αυτά στη μητρόπολη του καπιταλισμού, της υποκουλτούρας των Ράμπο και της ελεύθερης οπλοχρησίας... ενώ αναμενόταν και δήλωση του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπ. Ομπάμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ