3 Απρ 2013

Πολεμούν τη λειτουργία του ΚΚΕ γιατί θέλουν τον καπιταλισμό


Πολεμούν τη λειτουργία του ΚΚΕ γιατί θέλουν τον καπιταλισμό
Σε άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ της 02/04/2013 γράφτηκε ότι το ΚΚΕ«ακολουθεί τη διαδρομή κομματική οργάνωση - συνδιάσκεψη αχτίδας - νομαρχιακή συνδιάσκεψη - οργάνωση περιοχής». Είναι γεγονός ότι το ΚΚΕ λειτουργεί έτσι. Γιατί; Οχι, βέβαια, για τους λόγους που λέει ο αρθρογράφος, ότι «οι αλλεπάλληλες ψηφοφορίες θα λειτουργήσουν προστατευτικά για την ηγεσία».
Το ΚΚΕ λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο από την ίδρυσή του, γιατί αυτό απορρέει από τις λενινιστικές αρχές λειτουργίας για το επαναστατικό Κόμμα, το δημοκρατικό συγκεντρωτισμό, τις οποίες το ΚΚΕ περιφρουρεί ως κόρην οφθαλμού. Αυτές οι αρχές εξασφαλίζουν την εσωκομματική δημοκρατία, την ουσιαστική συμμετοχή των μελών στη συζήτηση και τη λήψη των αποφάσεων, την εκλογή των πιο ικανών οργάνων με κριτική και αυτοκριτική. Εξασφαλίζουν να δρα το Κόμμα ενιαία, σαν ένας άνθρωπος. Γιατί το ΚΚΕ είναι επαναστατικό κόμμα και όχι αστικό ή οπορτουνιστικό κόμμα κλακαδόρων, ομάδων, προειλημμένων αποφάσεων και ψηφοφοριών από εικονικά μέλη μέσω Internet.
Επίσης, στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ της 01/04/2013 γράφτηκε το εξής: «Το ΚΚΕ, ως γνωστόν, τηρεί τους εσωκομματικούς κανόνες, όπως είναι το πλαίσιο του κανονισμού για τη δημοσίευση άρθρων ενόψει του Συνεδρίου. Αυτό που κάνει εντύπωση, λοιπόν, είναι ότι ορισμένα κεντρικά στελέχη του κόμματος δε συμμετέχουν στο διάλογο με τον ίδιο τρόπο που ισχύει για τα απλά μέλη ή στελέχη, δηλαδή σε ειδικά καθορισμένες σελίδες του "Ριζοσπάστη". Αντιθέτως δημοσιεύουν μακροσκελή άρθρα σε άλλες σελίδες της κομματικής εφημερίδας...».
Αντίστοιχα σχόλια έχουν γραφτεί και σε διάφορες άλλες εφημερίδες, σάιτ και μπλογκς του αστικού και οπορτουνιστικού τόξου. Δεν περιμέναμε, βέβαια, όλοι αυτοί να βγουν να υπερασπιστούν τις Θέσεις της ΚΕ για το 19ο Συνέδριο. Εχουν συγκεκριμένη αποστολή να πολεμούν την πολιτική και ιδεολογία του ΚΚΕ. Αυτό όμως που προκαλεί τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ είναι ότι η επίθεση στο ΚΚΕ γίνεται με την επίκληση των εσωκομματικών του κανονισμών! Αυτών των κανονισμών, δηλαδή, που κάθε τόσο γίνονται από τους ίδιους αντικείμενο χλευασμού και συκοφαντίας ως «απολιθωμένων» και «αντιδημοκρατικών».
Τους απαντάμε, λοιπόν. Στον προσυνεδριακό διάλογο πήραν μέρος τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος, με πολύ μεγάλη συμμετοχή, που έφτασε τα 597 άρθρα. Κάτι που δε γίνεται σε κανένα άλλο κόμμα. Και εκεί εκφράστηκε η συμφωνία με τις Θέσεις της ΚΕ. Υπήρχαν και ορισμένα άρθρα διαφωνίας για τη γραμμή του ΚΚΕ και τις Θέσεις του 19ου Συνεδρίου. Κανένας δεν εμπόδισε αυτές τις απόψεις να εκφραστούν ελεύθερα στο «Ριζοσπάστη».
Η ΚΕ απάντησε σε ορισμένα μόνο από αυτά. Εχει δικαίωμα και υποχρέωση να παίρνει θέση για απόψεις που διαστρεβλώνουν και παραποιούν τον πυρήνα και την καρδιά των Θέσεων της ΚΕ για το 19ο Συνέδριο οι οποίες όχι μόνο δεν αναιρούν τη στρατηγική που ψήφισε το 15ο Συνέδριο, αλλά και την εμπλουτίζουν. Η ΚΕ έχει δικαίωμα και υποχρέωση να ξεκαθαρίζει ανακρίβειες και στρεβλώσεις και ο καθένας ας κρίνει αν έχει δίκιο ή λάθος. Εχει τέτοια υποχρέωση πολύ περισσότερο όταν στις Συνελεύσεις των Οργανώσεων έχει εκφρασθεί συντριπτικά η συμφωνία των κομματικών μελών με τις Θέσεις της ΚΕ και έχουν απορριφθεί απόψεις σαν εκείνες που εξέφρασαν ορισμένα κομματικά μέλη.
Και αυτό δεν είναι κάτι καινούριο, πολύ περισσότερο δεν είναι αντίθετο με το Καταστατικό του Κόμματος και τους κανόνες του προσυνεδριακού διαλόγου. Αλλωστε, από τη δημοσίευση των Θέσεων, στις 09/12/2012, μέχρι σήμερα έχουν δημοσιευτεί δεκάδες τέτοια άρθρα μελών της ΚΕ για την ανάλυση και εκλαΐκευση των Θέσεων του 19ου Συνεδρίου.
Επίσης, κατά τη διάρκεια του προσυνεδριακού διαλόγου, η ΚΕ έχει την ευθύνη να λειτουργεί το Κόμμα για όλα και όχι να κρατά «ουδέτερη στάση» σε στρεβλώσεις.
Οι Θέσεις της ΚΕ έχουν γίνει, εξάλλου, αντικείμενο συζήτησης με χιλιάδες εργαζόμενους, στις εκατοντάδες συσκέψεις και εκδηλώσεις που διοργάνωσε το Κόμμα σε όλη την Ελλάδα. Και εκεί εκφράστηκε συντριπτικά η συμφωνία με τα ντοκουμέντα του Συνεδρίου, από φίλους και οπαδούς του Κόμματος, μαζί και η όποια καλοπροαίρετη κριτική για πλευρές της δράσης του ΚΚΕ, για ζητήματα που το ίδιο το Κόμμα αναγνωρίζει σαν ελλείψεις, αδυναμίες που πρέπει να διορθώσει.
Ανθρακες, λοιπόν, ο θησαυρός! Το ΚΚΕ θα βγει από το Συνέδριό του πιο συσπειρωμένο και πιο δυνατό. Οι αντίπαλοί του θα διαψευστούν για μια ακόμη φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ