3 Απρ 2013

Μπροστά!


Μπροστά!

Να κάνουμε την αυτοκριτική μας που δεν ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ να γίνουμε ντεκόρ στη νέα προεκλογική του εκστρατεία που άρχισε προχτές από το Σύνταγμα; Ασφαλώς όχι. Οπως δεν κάναμε την αυτοκριτική μας που απουσιάζαμε κατά καιρούς από τα διάφορα ραντεβού του ΠΑΣΟΚ με την Ιστορία.

Δυστυχώς για την αστική τάξη και τα εναλλακτικά της σενάρια για το πώς θα παραμείνουν υπόδουλοι οι εργάτες, οι κομμουνιστές έχουν άλλη δουλειά να κάνουν.

Μια σύσκεψη ενάντια στα ναρκωτικά με συμμετοχή δασκάλων - μαθητών - γονιών είναι αίφνης πιο σπουδαία δουλειά από ένα σεμινάριο για τις θετικές επιπτώσεις από την καλλιέργεια της κλωστικής κάνναβης.

Μια κινητοποίηση της λαϊκής επιτροπής για τη συγκέντρωση λαχανικών για τις οικογένειες που δεν μπορούν ούτε καν στη λαϊκή να φτάσουν πια, είναι πιο σπουδαία δουλειά από τη συμμετοχή σ' ένα workshop για τις ευεργετικές συνέπειες των pilates για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης που προκαλεί η ανεργία.

Σ' ένα πρόγραμμα που δεν καταλαβαίνει από Κυριακές και αργίες μια εξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη», η συμμετοχή στην εκδήλωση στο Γουδή για τον Μπελογιάννη κι αργότερα μια μάζωξη για να δούμε ποιος θα χάσει το μεροκάματο τη Δευτέρα ώστε να 'ναι εκεί να εμποδίσει τη ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα στο σπίτι του Γιάννη, είναι μερικά από τα σπουδαία πράγματα που μας εμποδίζουν να είμαστε διαθέσιμοι στις αγωνίες του κάθε μικροαστού, που τον ταΐζουν οι αστοί, που νομίζει - κούνια που τον κούναγε - ότι οι κομμουνιστές είναι στριμωγμένοι και πού θα πάει, θα γονατίσουν.
***

Δεν πρέπει να παραπονιόμαστε. Το ΚΚΕ είχε την τιμητική του στον κυριακάτικο Τύπο, αν και μέσα από φτηνά τρικ που στη βιασύνη τους αποκαλύπτουν και την τεμπελιά των μηχανισμών της αστικής τάξης: «Η ηγεσία στήνει το συνέδριο», έγραφε η «Αυγή». «Η ηγεσία τελειώνει το συνέδριο πριν καν αρχίσει», συμπλήρωνε το «Πριν». Σύγκρουση, διάσπαση ως και εμφύλιο, βρίσκουν στις προσυνεδριακές διαδικασίες του ΚΚΕ οι υπόλοιποι, με την «Ελευθεροτυπία» καταϊδρωμένη να προσπαθεί να πάρει σκυτάλη από το «Βήμα». Ορισμένοι θα μείνουν με την όρεξη, άλλοι απλά θα κλαίνε τα λεφτά που πόνταραν σε ψόφια άλογα.
***

Χιλιάδες κομμουνιστές πήραν μέρος στη συζήτηση των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριο. Εκατοντάδες αναδείχτηκαν αντιπρόσωποι στο συνέδριο. Ολοι μ' ένα γνώμονα: Να γίνει καλύτερο το Κόμμα, ακόμα περισσότερο αντάξιο της ιστορικής του αποστολής.

Ψιλά γράμματα για τον αστικό Τύπο.

Ενα επί δύο από μαύρο χώμα πήραν ήδη ορισμένοι, όπως θα πάρουν και οι επόμενοι. Η εργατική τάξη ξέρει να σηματοδοτεί με τιμή ακόμα και τους άσημους τάφους των δικών της νεκρών.
***

Η υπόθεση στην οποία στρατεύονται οι κομμουνιστές δεν μπορεί να σκοτεινιάσει από τη σκιά όσων μετράνε το μπόι τους στο λιόγερμα.

Τραβάμε μπροστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ