5 Απρ 2013

ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ-«Φόρος κρεβατοκάμαρας» (!)



Βρετανία (1)
Αυτό θα λεγόταν «κανιβαλισμός» αν δεν λεγόταν καπιταλισμός. Θα ήταν ανέκδοτο
(παρεμφερές, όπως θα δείτε, με εκείνο το ανέκδοτο με τον Χότζα που ανάγκαζε τους ανθρώπους να ζουν στο σπίτι μαζί με το μουλάρι, το γαϊδούρι και το βόδι).
Ομως, δεν πρόκειται για ανέκδοτο. Είναι η ζώσα πραγματικότητα που «βασιλεύει» στον κόσμο της «εφευρετικότητας» του μισανθρωπισμού και της βαρβαρότητας των μονοπωλίων.
Προσέξτε:
Ανάμεσα στα μέτρα - σφαγή που επέβαλε η κυβέρνηση Κάμερον στη Βρετανία είναι και ο λεγόμενος «φόρος κρεβατοκάμαρας» ή «φόρος υπνοδωματίου»!
Εξηγούμε:
Από την 1η του Απρίλη - κάτι σαν Πρωταπριλιάτικο ψέμα, δηλαδή - περίπου 900.000 από τα πιο φτωχά νοικοκυριά της Βρετανίας, που διαμένουν σε κρατικά και δημοτικά κτήρια, όπως και εκείνα τα νοικοκυριά που λόγω ανέχειας δικαιούνταν επιδότηση ενοικίου, καλούνται τώρα να πληρώνουν φόρο μέχρι και 25 λίρες τη βδομάδα, δηλαδή περίπου 20 ευρώ, εφόσον στα σπίτια που διαμένουν υπάρχει υπνοδωμάτιο που έμεινε άδειο ή είναι αχρησιμοποίητο!
Ο φόρος αυτός αφορά πάνω από το 30% των λαϊκών νοικοκυριών που ζουν σε τέτοια σπίτια. Σύμφωνα με το νόμο, στην περίπτωσή τους το αχρησιμοποίητο υπνοδωμάτιο θεωρείται «ξιπασιά» και «πολυτέλεια», αφού - κατά τον νομοθέτη - ωθεί τα εν λόγω νοικοκυριά σε έναν τρόπο ζωής που ενισχύει τον... παρασιτισμό και την... αμεριμνησία, αφού διαμένουν σε σπίτια μεγαλύτερα απ' ό,τι χρειάζονται!
Βρετανία (2)
«Φόρος κρεβατοκάμαρας» (!), περικοπές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, περικοπές στα κονδύλια νομικής υποστήριξης μεταναστών και απολυμένων, περικοπές σε επιδόματα για φτωχές οικογένειες.
Είναι μερικά μόνο από τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από την αρχή Απρίλη στη Βρετανία, στο πλαίσιο μιας πολιτικής που περιγράφεται ως η δραματικότερη για το λεγόμενο «κράτος πρόνοιας» σε όλη τη μέχρι τα σήμερα ιστορία της Βρετανίας!
Και να σκεφτεί κανείς ότι εκεί δεν έχουν μνημόνιο. Δεν έχουν ευρώ. Εχουν όμως, καπιταλισμό και μονοπώλια που την κρίση που δημιούργησαν τη φορτώνουν στις πλάτες του λαού...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ