17 Μαΐ 2013

Οργανωμένη δράση φασιστοειδών


ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ
Οργανωμένη δράση φασιστοειδών
Σε οργανωμένη ομάδα με ρατσιστική δράση, τουλάχιστον τους τελευταίους 10 μήνες στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, φέρεται να συμμετείχαν, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αστυνομίας, οι δύο 34χρονοι που συνελήφθησαν προχτές για τον εμπρησμό καταστήματος μετανάστη που έγινε τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης. Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές την προηγούμενη μέρα το βράδυ πήγαν στο κατάστημα του μετανάστη στην οδό Λεμεσού, «τον απείλησαν ότι θα του κάψουν το μαγαζί, τον εξύβρισαν για την εθνική του καταγωγή, χρησιμοποιώντας απαξιωτικές φράσεις για το χρώμα του δέρματός του και τον εξανάγκασαν να κλείσει το κατάστημά του». Ο ένας από τους δράστες «άφησε» δακτυλικά αποτυπώματα στο χώρο της επίθεσης.
Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του ενός από τους συλληφθέντες, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, «εντοπίστηκαν, γραμμένα στην ντουλάπα του υπνοδωματίου του, συνθήματα και σύμβολα συγκεκριμένου πολιτικού χώρου».
Αυτά περιλαμβάνονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων που κατηγορούνται για τα αδικήματα του εμπρησμού, της απειλής και των διακεκριμένων φθορών κατά συναυτουργία, καθώς και της παράβασης του Νόμου 927 του 1979, περί κολασμού πράξεων ή ενεργειών που αποσκοπούν σε φυλετικές διακρίσεις.
Σε ό,τι αφορά στην επίθεση σε βάρος του 34χρονου Καμερουνέζου καταστηματάρχη, η Αστυνομία ανακοίνωσε χτες πως οι δύο συλληφθέντες, μαζί με τρεις συνεργούς τους που αναζητούνται, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, περίπου στις 20.30, πήγαν στο καφέ μπαρ του 34χρονου και τον απείλησαν. Την απειλή τους για τον εμπρησμό του καταστήματος την πραγματοποίησαν περίπου στις 2 τα ξημερώματα της επόμενης μέρας. Αφού έσπασαν την εξωτερική τζαμαρία, έβαλαν φωτιά με τη χρήση εύφλεκτου υγρού, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στο κατάστημα. Η πυρκαγιά σβήστηκε από την Πυροσβεστική.
Σημειώνεται ότι πριν από 4 - 5 μήνες, ομάδα, στην οποία συμμετείχε και ένας από τους συλληφθέντες, είχε και πάλι λεκτικό επεισόδιο με τον 34χρονο. Επίσης, ο ένας από τους δύο συλληφθέντες έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών. Ερευνάται δε η συμμετοχή τους σε άλλα πρόσφατα ρατσιστικά περιστατικά στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, οι συλληφθέντες δεν δήλωσαν κάποιο επάγγελμα.
Εξετάζεται αν οι δράστες της επίθεσης εμπλέκονται στις πρόσφατες ενέργειες σε βάρος του 14χρονου Αφγανού, τον οποίο άγνωστοι χαράκωσαν στο πρόσωπο με σπασμένο μπουκάλι, καθώς και σε βάρος 20χρονου Σύρου, στον σταθμό του ΗΣΑΠ στην πλατεία Αττικής. Πάντως, ο Σύρος δεν αναγνώρισε κάποιον από τους συλληφθέντες, ενώ οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες ήταν νεαρότερης ηλικίας, γι' αυτό εξετάζεται η περίπτωση να ήταν άτομα από υποομάδες φασιστοειδών που δρουν στην περιοχή.
Οι διώξεις που ασκήθηκαν από τον εισαγγελέα είναι «εμπρησμός από πρόθεση, παράνομη βία από κοινού, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς» και παραπέμφθηκαν στο Β΄ Αυτόφωρο Τριμελές για να δικαστούν. Επίσης, έχει ζητηθεί από την Αστυνομία (στις δικαστικές αρχές) η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ