17 Μαΐ 2013

ΜΑΤ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ


ΜΑΤ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ


Για άλλη μια φορά φάνηκε η υποκρισία της κυβέρνησης και των υπουργών της, αφού στα εγκαίνια του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών στην Κέρκυρα, επιστράτευσαν τα ΜΑΤ προκειμένου να μην επιτρέψουν στις εργαζόμενες των SCONTO MARKET, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, να μιλήσουν στον υπουργό κ. Δένδια και να ζητήσουν λύση στα δίκαια αιτήματά τους, που δεν είναι άλλα από την εξόφληση των δεδουλευμένων τους και την εξόφληση των αποζημιώσεων τους. Ο κ. Δένδιας (Υπουργός Δημοσίας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη)   δήλωσε αναρμόδιος, ενώ το αίτημα των εργαζομένων είναι να παρακρατηθούν τα ενοίκια που πληρώνει το Δημόσιο για τη στέγαση υπηρεσιών (όπως η Ασφάλεια) από τον όμιλο Λιμπάντση και να αποδοθούν στους εργαζόμενους σε εξόφληση των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεών τους. Επίσης να παρακρατηθούν οι πληρωμές από την τροφοδοσία των Φυλακών και του Νοσοκομείου της Κέρκυρας που επίσης έχει αναλάβει ο όμιλος Λιμπάνση. Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδιας δεν είναι αναρμόδιος, ούτε για τα ενοίκια της Ασφάλειας, ούτε για την τροφοδοσία των Φυλακών. Είναι απλά ταγμένος στο πλευρό των μεγαλοεπιχειρηματιών και των μεγαλοξενοδόχων και νιώθει έχθρα και φόβο για το λαό και τις εργαζόμενες γυναίκες, για αυτό είχε καλέσει τα ΜΑΤ να απωθήσουν τις εργαζόμενες γυναίκες στα εγκαίνια του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών. Τραγική ειρωνεία, οι εργαζόμενες γυναίκες έπρεπε να αντιμετωπίσουν τα ΜΑΤ στα εγκαίνια του Συμβουλευτικού Κέντρου που υποτίθεται ότι έγινε για αυτές.
Την ίδια ώρα συζητιόταν στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση του Κ.Κ.Ε. για τα προβλήματα των εργαζομένων στα SCONTO MARKET που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Ν. Μωραΐτης, δείχνοντας για μια ακόμη φορά ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να ελπίζουν μόνο στη δική τους οργανωμένη πάλη και στο δικό τους εργατικό κόμμα το ΚΚΕ. Με την επίκαιρη ερώτηση ζητήθηκε από την κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε:
·                                 Να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις Λιμπάντση και σε περίπτωση άρνησης της επιχείρησης να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους εργαζόμενους, να παρακρατηθούν τυχόν πληρωμές του Δημοσίου στον όμιλο προκειμένου να καλυφθούν χρέη της επιχείρησης στους εργαζόμενους.
·                                 Να επιδοτηθούν για όσο χρόνο θα είναι άνεργοι, όσοι ήδη έχουν απολυθεί.
·                                 Να εξοφληθούν οι μικροί επαγγελματοβιοτέχνες που προμήθευαν διάφορα είδη στα Σούπερ Μάρκετ SCONTO και στους οποίους επίσης χρωστάει σημαντικά ποσά η επιχείρηση.

Κέρκυρα 17/5/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ