22 Ιουν 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ-Με «το μεγάλο μας Τσίρκο» ξεκίνησε το Φεστιβάλ του ΕΣΥΝ

Με «το μεγάλο μας Τσίρκο» ξεκίνησε το Φεστιβάλ του ΕΣΥΝ

DSC08584-photo-3
Σε ένα πανέμορφο περιβάλλον, αυτό του θεάτρου «Ρένα Βλαχοπούλου» στον Μον Ρεπό άρχισε το Φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου του ΕΣΥΝ με το έργο «Το μεγάλο μας Τσίρκο» του Ιακωβου Καμπανέλλη.
Ερμηνευτές το πολυπληθές θεατρικό σχήμα του Σχολικού Κέντρου Βελονάδων, το οποίο απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των θεατών. Περισσότεροι από 50 μαθητές και μαθήτριες έδωσαν ένα δείγμα της δουλειάς τους, αυτήν που προετοίμαζαν την χρονιά που πέρασε.

Στο τέλος της παράστασης τα παιδιά βραβεύτηκαν από το ΕΣΥΝ με την διευθύντρια τους Ελένη Πεκούλη ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα των διοργανωτών να απονέμει αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής και μετάλλιο που εκδόθηκε για το φετινό Φεστιβάλ.
DSC08599-Photo 1 2

Επίσης βραβεύτηκαν οι συντελεστές της παράστασης:Σοφία Βεδουρά, Βάσω Μάνδυλα και Μαρία Τσιότσου για την διδασκαλία και σκηνοθεσία του έργου, η Μέλπω Καρδάμη για τις χορογραφίες, ο Στάθης Μουζακίτης για την φροντίδα στον ήχο, ο Γιάννης Σεβασλίδης για την ηχογράφηση των τραγουδιών και ο Αλέξανδρος Θεοχαράτος για την συμβολή του στα σκηνικά. Επίσης απονεμήθηκε στην διευθύντρια κα Πεκούλη αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής για το σχολείο.

Πολύ συγκινητική ήταν η στιγμή που στην δασκάλα που δίδαξε το έργο την κ. Σοφία Βεδουρά, πρόσφερε λουλούδια η δική της καθηγήτρια η κ. Χριστίνα Μέκκα που επί χρόνια σκηνοθετεί μαθητικές θεατρικές παραστάσεις και φέτος είδε τη μαθήτριά της νʼ ακολουθεί τα δικά της βήματα και να συμμετέχουν και οι δυο με μαθητικές παραστάσεις στο φεστιβάλ του ΕΣΥΝ.
DSC08615 Pekouli-Vedoura

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συνεχίζεται:

Σάββατο 22/6 : «Ο τελευταίος Ασπροκόρακας» του Αλέξη Σολομού από το θεατρικό του 4ου Γυνασίου Κέρκυρας

Κυριακή 23/6 : «Υπάρχει και φιλότιμο» ή..ο γνωστός «Μαυρογυαλούρος» από το θεατρικό του 3ου Λυκείου Κέρκυρας

Δευτέρα 24/6: «Αχαρνής» του Αριστοφάνη από το θεατρικό του 7ου Γυμνασίου Κέρκυρας

Την Πέμπτη στις 26/6 στην Πάνω πλατεία θα πραγματοποιηθεί μουσική συναυλία από μαθητικά μουσικά σχήματα με τον τίτλο «τραγουδάμε για την Ζωή». Συμμετέχουν οι ANTIHEROS και FALLING ANGELS

To φεστιβάλ θα κλείσει το Σάββατο 29 Ιούνη στις 4 το απόγευμα στην Κάτω Πλατεία με μια μεγάλη αθλητική γιορτή. Γιορτή του ποδοσφαίρου.

Σε συνεργασία με την ΕΠΣ Κέρκυρας πραγματοποιείται τουρνουά κατηγορίας προτζουνιορ με τίτλο «κόκκινη κάρτα σε όλα τα ναρκωτικά»

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.
DSC08617 Pekouli Vaso

Οι εκδηλώσεις αθλητικού και πολιτιστικού περιεχομένου γίνονται με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών (26/6). Η πρωτοβουλία έχει τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, του Δήμου Κέρκυρας, δεκάδων φορέων του πολιτισμού, του αθλητισμού, της υγείας, παιδείας, πρόνοιας και σωματείων του ΠΑΜΕ. Συνδιοργανωτής ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών και υποστηρικτής ο Πανελλήνιος Σύλλογος Νοσοκομειακών Ψυχολόγων. Φέτος οι εκδηλώσεις και οι δράσεις είναι αφιερωμένες στην «Προστασία του Ίσσου» που λόγω της φυσικής του ομορφιάς, γίνεται αντικείμενο του πόθου των μεγαλοεπενδυτών.

Το ΕΣΥΝ προσφέρει στην τοπική κοινωνία ενημερωτικές, διεκδικητικές, πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις, προβάλλοντας θετικά πρότυπα όπως ερασιτεχνική καλλιτεχνική δημιουργία, η ερασιτεχνική αθλητική ενασχόληση, η κοινωνική συμμετοχή και δράση, κόντρα στην αποξένωση και τη μοιρολατρεία.

Για μια κοινωνία ελεύθερη από τα ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα ναρκωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ