24 Ιουλ 2013

Τσίπρας: Οι αυτοδιαχειριζόμενες αγορές βιζόν της Βουκουρεστίου (γουναράδικα) να πληρώσουν το ταξικό τους χρέος

Τσίπρας: Οι αυτοδιαχειριζόμενες αγορές βιζόν της Βουκουρεστίου (γουναράδικα) να πληρώσουν το ταξικό τους χρέος

Του Πέτρου Ζερβού
«Το μοναδικό κομμάτι του λεγόμενου εθνικού πλούτου, που στους σύγχρονους λαούς ανήκει πραγματικά στο σύνολο του λαού είναι το δημόσιο χρέος τους». (ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, Τόμος Α΄, σελ. 779)

Σε συνέντευξή του στον Επενδυτή (δυστυχώς δεν υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή) και σε μια ειλικρινή, εκ βαθέων, εξομολόγηση κατέστησε σαφές –δεν επιδέχεται πλέον παρερμηνειών, παρά μόνο από κακόπιστους κολλημένους παλαιοκομμουνιστές– το όραμά του περί ανασκολοπισμού του Μνημονίου.
Για πρώτη φορά κατονόμασε και τις δυνάμεις εκείνες με τις οποίες θα συνεργαστεί, ώστε «ο κόσμος της εργασίας» (που λέμε και που περιλαμβάνει όλες τις υγιείς δυνάμεις της χώρας BROOKINSSOROS, Λούλα-Λούλα, ΣΕΒ, ως και το γνήσιο ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο) να αποτινάξει τον ξένο ζυγό και να μεγαλουργήσει.
Με μια ασυνήθιστη για υποψήφιο Πρωθυπουργό γενναιότητα, ανέλαβε στο ακέραιο την πολιτική ευθύνη, και χωρίς να λογαριάζει το τεράστιο πολιτικό κόστος που επωμίζεται, μίλησε χωρίς περιστροφές και εξήγησε σε απλά συριζαϊκά το πώς αντιλαμβάνεται τον ταξικό ρόλο του «χρέους» του.
Η συνέντευξή του συνοψίζεται στο τρίπτυχο: Κοινωνικός πλούτος Χρέος – Κεφάλαιο
Ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων:
«Θα επανεξεταστούν οι όροι» (…) «προφανώς η ανάκτησή τους δεν είναι απλή διαδικασία, ούτε από νομικής ούτε από οικονομικής άποψης»!!!
Ολική διαγραφή του χρέους
«Η θέση για ολική διαγραφή ξεχνά ότι το χρέος είναι ταξικό και δίνει συγχωροχάρτι σε αυτούς που το δημιούργησαν πλουτίζοντας. Είναι λοιπόν, αντί να το σβήσουμε λογιστικά, να φορολογήσουμε αυτούς που πλούτισαν φορτώνοντας το λαό με χρέος (...) οι επιλογές λοιπόν ήταν, διαγράφουμε και ξεχνάμε ή ζητάμε να το πληρώσουν αυτοί που το δημιούργησαν»!!!
Φορολόγησης του πλούτου
«Η θέση των επιχειρήσεων δεν εξαρτάται μόνο από τους μισθούς, αλλά και από μια σειρά άλλους παράγοντες όπως η φορολογική πολιτική, η αναπτυξιακή πολιτική»...
Ο άνθρωπος ξαναγράφει την ιστορία, την πολιτική οικονομία και τον Μαρξισμό με όρους πραγματικής και σύγχρονης ταξικής πάλης και ανατροπής.
«Μοιάζει με τον μαθητευόμενο μάγο που δεν είναι πια σε θέση να ελέγξει τις υποχθόνιες δυνάμεις που ο ίδιος επικαλέστηκε με τα τεχνάσματά του». (Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος)

(Οι αποστροφές της συνέντευξης Τσίπρα έχουν μεταφερθεί από τον 902)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ