9 Ιουλ 2013

Να τηρηθούν τα όρια της προφυλάκισης του Κ. Σακκά

Να τηρηθούν τα όρια της προφυλάκισης του Κ. Σακκά
Ανακοίνωση της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης»
Συνεχίζει την απεργία πείνας ο Κ. Σακκάς, που κατηγορείται για συμμετοχή στην αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Ο κρατούμενος που νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας ξεκίνησε την απεργία στις 4 του Ιούνη, όπου έληξε και το μέγιστο όριο της λεγόμενης προσωρινής κράτησης που μπορεί να επιβληθεί. Να σημειωθεί ότι στην τελευταία ιατρική γνωμάτευση αναφέρεται ο «εξαιρετικά υψηλός βαθμός επικινδυνότητας» της κατάστασης της υγείας του «με πιθανότητα εμφανίσεως μη αναστρέψιμων για τον οργανισμό βλαβών, που αυξάνεται εκθετικά όσο η αποχή από τη σίτιση παρατείνεται».
Η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών στο νέο αίτημα αποφυλάκισής του, μετά την απόφαση για παράταση της κράτησής του άλλους 6 μήνες, αναμένεται να γίνει γνωστή έως την Πέμπτη.
Με ανακοίνωσή της, η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» ζητά να τηρηθούν τα όρια της προφυλάκισης του Κ. Σακκά. Σε σχετική ανακοίνωση τονίζει: «Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου να παρατείνει για ακόμη 6 μήνες τη δεύτερη διαδοχική προφυλάκιση του κατηγορούμενου Κ. Σακκά παραβιάζει το άρθρο 288 παρ. 2 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Σοβαρές ευθύνες φέρει η κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός Δικαιοσύνης, που κάλυψε την παραπάνω απόφαση. Η συνεχιζόμενη τακτική, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, της παραβίασης ακόμη και της αστικής νομιμότητας που τα ίδια τα κόμματα του κεφαλαίου έχουν θεσπίσει, στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην εξοικείωση του λαού με αυτές τις πρακτικές, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και εναντίον της δράσης του λαϊκού κινήματος. Η κυβέρνηση να πάρει μέτρα ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού και των υποδομών της Δικαιοσύνης, ώστε να εκδικάζονται έγκαιρα οι ποινικές υποθέσεις και να τηρούνται τα προβλεπόμενα όρια της προφυλάκισης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ