2 Οκτ 2013

"Μη δείχνετε πρόσωπα, θα έρθουν οι αριστεριστές"...

"Μη δείχνετε πρόσωπα, θα έρθουν οι αριστεριστές"...

Λαγοί που ντύθηκαν λιοντάρια...
Χρυσαυγίτες πουκρύβουν το πρόσωπό τους και δεν θέλουν να μιλήσουν στην κάμερα, ενώ την ίδια ώρα δεν έχουν πρόβλημα να δείχνουν τις μπλούζες τους με τη σβάστικα,συνάντησε ο ανταποκριτής του καναλιού Channel 4κατά την επίσκεψή του στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής.

"Ο ήλιος λάμπει και για τους τύπους της Χρυσής Αυγής, που συνωστίζονται στην πόρτα των κεντρικών γραφείων, αυτός είναι κατάλληλος καιρός για να βγάλεις τα μούσκουλα. Φοράνε όλοι μαύρα γιλέκα ή μπλουζάκια. Μερικά με το σήμα του κόμματος, που μοιάζει με σβάστικα, άλλα με τη δημοφιλή- μεταξύ των μελών- αθλητική μάρκα. Αυτή όμως δεν είναι μια συνηθισμένη Κυριακή. Το προηγούμενο βράδυ κορυφαία στελέχη του κόμματος συνελήφθησαν και διώκονται για σύσταση εγκληματικής συμμορίας" περιγράφει ο ρεπόρτερ Πολ Μέισον.

Όπως προσθέτει, η Χρυσή Αυγή είναι μια "αποκεφαλισμένη παράταξη" που μοιάζει πλέον"ασυντόνιστη" και "χωρίς προσανατολισμό".

Στο ρεπορτάζ, ο δημοσιογράφος περιγράφει την επίσκεψή του στα γραφεία του κόμματος, όπου μετέβη για να μιλήσει με τα μέλη του για τις εξελίξεις.

"Στο εσωτερικό, τέσσερις ή πέντε άνδρες με μαύρα μπλουζάκια: υπάρχουν κράνη πρόχειρα, βαριά κοντάρια. Τα μέλη δεν θέλουν να μας μιλήσουν. Εν τέλει ένας μου είπε εκτός κάμερας: 'Αυτή η καταστολή γίνεται επειδή ανεβαίνουμε τόσο γρήγορα. Έχουμε 20% στις δημοσκοπήσεις και συνεπώς έπρεπε να μας σταματήσουν. Δεν έχει να κάνει με τον φόνο'".

Ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι οι άνθρωποι που συνέρρεαν στα γραφεία της οργάνωσης είχαν την ίδια αμφίεση: φορούσαν μαύρα ρούχα, είχαν ξυρισμένα κεφάλια, φορούσαν aviator γυαλιά ηλίου και έφεραν γκόθικ τατουάζ, "που συνιστούν μια ξεχωριστή ταυτότητα για τους Χρυσαυγίτες".

Ο ρεπόρτερ τονίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι Χρυσαυγίτεςδεν θέλησαν να καταγραφούν τα πρόσωπά τους, ενώ "κάποιος χτυπά με το κράνος τον φακό της κάμεραςκαι άλλοι προσπαθούν να τον ηρεμήσουν".

"Μην τραβάς πρόσωπα" φωνάζουν. Τους ρωτώ γιατί. "Οι αριστεριστές θα έρθουν στα σπίτια μας, αν δείξεις τα πρόσωπά μας" απαντούν.

Δείτε το ρεπορτάζ του Channel 4
Πηγή: Nooz
Δικό μας σχόλιο:
 Αν και οι "αριστεριστές" δεν είναι σαν τα μούτρα σας να στήνουν παγάνες πενήντα σε έναν...
-έτσι!
-Με τον τρόμο στο στομάχι κουφάλες!
__________
Βλέπε ακόμη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ