22 Νοε 2013

ΒΡΕΤΑΝΙΑ Σκλάβες για 30 χρόνια...

ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Σκλάβες για 30 χρόνια...





ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Σάλο προκαλεί διεθνώς η υπόθεση τριών γυναικών που κρατούνταν επί 30 χρόνια ως δούλες στο σπίτι ενός ζεύγους 67χρονων αλλοδαπών (δε δόθηκε η υπηκοότητά τους) στο προάστιο Λάμπερτ του νότιου Λονδίνου.

Οι τρεις γυναίκες απελευθερώθηκαν από τη βρετανική αστυνομία στις 25 Οκτώβρη, με τη βοήθεια της βρετανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης «Freedom Charity», λίγο διάστημα αφότου επικοινώνησε μαζί της η μία από τις τρεις σκλάβες, με αφορμή την προβολή τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ για τους γάμους διά της βίας. Ωστόσο, επειδή οι τρεις γυναίκες είχαν υποστεί σοβαρά τραύματα κατά τη διάρκεια της 30χρονης σκλαβιάς, οι αστυνομικές αρχές προέβησαν μόλις χτες στη σύλληψη αυτών που τις κρατούσαν, ενός άνδρα και μίας γυναίκας αμφότεροι μη Βρετανοί 67 ετών, αφού συγκέντρωσαν στοιχεία εναντίον τους.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι γυναίκες ήταν αναγκασμένες να διεκπεραιώνουν ακούσια το ρόλο υπηρέτριας και ήταν μια 69χρονη γυναίκα από τη Μαλαισία, μία 57χρονη από την Ιρλανδία και μία 30χρονη Βρετανίδα. Η τελευταία φαίνεται πως έζησε όλη της τη ζωή εσώκλειστη στο σπίτι σε καθεστώς σκλαβιάς.

Οι τρεις γυναίκες δεν είναι οι μόνες αλλά λίγες από τους περίπου 4.600 σύγχρονους σκλάβους που υπολογίζεται πως ζουν σήμερα στη Βρετανία (σύμφωνα με στοιχεία του ιδρύματος Walk Free) παρά τη νομοθετική κατάργηση της δουλείας προ περίπου 200 ετών σε μια από τις σύγχρονες μητροπόλεις του καπιταλισμού...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ