22 Νοε 2013

«Χρυσή» χρονιά για τους μεγαλοεπιχειρηματίες στον Τουρισμό

«Χρυσή» χρονιά για τους μεγαλοεπιχειρηματίες στον Τουρισμό




Η συγκυβέρνηση θα παραμείνει στοχοπροσηλωμένη στην ενίσχυση του μεγάλου κεφαλαίου που δραστηριοποιείται στον εγχώριο τουριστικό κλάδο, παρέχοντας κάθε δυνατή διευκόλυνση για την επέκταση της κερδοφορίας του, τόσο σε θεσμικό επίπεδο όσο και με την παροχή «ζεστού» χρήματος.

Τα παραπάνω προκύπτουν από την ομιλία της υπουργού Τουρισμού, Ο. Κεφαλογιάννη, κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας του συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη υπό τον τίτλο «Τουριστική ανάπτυξη: Ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα» και με τη συμμετοχή του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, αεροπορικών εταιρειών, του γενικού πρόξενου της Γερμανίας, στελεχών του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και άλλων κυβερνητικών στελεχών.

Η Ο. Κεφαλογιάννη είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ετήσια αύξηση του αριθμού εισερχόμενων τουριστών, η ποιοτική αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών και η προσέλκυση τουρισμού «υψηλών απαιτήσεων», στην επίτευξη του οποίου εντάσσονται ανάμεσα σε άλλα το εθνικό χωροταξικό πλαίσιο τουρισμού, ο πρόσφατος νόμος 4179, με τον οποίο απλουστεύεται η επιχειρηματική δραστηριότητα και στο συγκεκριμένο τομέα, αλλά και τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ.

Σε ανάλογο ύφος κινήθηκε και ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Θ. Καράογλου, ο οποίος κατά την πρώτη μέρα του συνεδρίου συνέδεσε την αύξηση που παρουσίασαν φέτος οι τουριστικές αφίξεις ως «το όχημα που θα οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη και τελικά στην έξοδο από την κρίση».

Τέλος, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, που δημοσιοποιήθηκαν χτες, το ταξιδιωτικό ισοζύγιο της χώρας εμφανίζει πλεόνασμα της τάξης των 9,31 δισ. ευρώ, την περίοδο Γενάρη - Σεπτέμβρη 2013, αυξημένο κατά 1,4 δισ. ευρώ (17,7%) σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012. Το θετικό ισοζύγιο οφείλεται στην αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων κατά 1.345 εκατ. ευρώ ή 14,4% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι, καθώς και στη μείωση των ταξιδιωτικών πληρωμών κατά 57 εκατ. ευρώ ή 3,9%. Συνολικά το εννεάμηνο εισήλθαν στη χώρα συνολικά 15,5 εκατ. τουρίστες, από τους οποίους τα 9,1 εκατ. προέρχονταν από χώρες της ΕΕ με μέση δαπάνη ανά ταξίδι τα 679 ευρώ, διαμορφώνοντας έτσι το σύνολο των εισπράξεων στα 15,5 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 15,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ολ' αυτά βεβαίως την ώρα που, ελέω αντιλαϊκής πολιτικής, η οποία μειώνει δραστικά το λαϊκό εισόδημα, η πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών αδυνατεί να κάνει έστω και ελάχιστες μέρες το χρόνο διακοπές, να ικανοποιεί στοιχειωδώς την ανάγκη της για ξεκούραση και αναψυχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ