16 Νοε 2013

ΙΡΛΑΝΔΙΑ Το «θαύμα» των πεινασμένων παιδιών

ΙΡΛΑΝΔΙΑ
Το «θαύμα» των πεινασμένων παιδιών



Από φετινή λαϊκή κινητοποίηση (εδώ το μπλοκ των κομμουνιστών) στο Δουβλίνο ενάντια στη λιτότητα
ΔΟΥΒΛΙΝΟ.--


«Υπάρχουν μαθητές τόσο πεινασμένοι που δεν μπορούν να συγκεντρωθούν στα μαθήματά τους ενώ κάποιοι φοιτητές ΑΕΙ δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε μία στοιχειώδη, αξιοπρεπή διατροφή», αναφέρει σε δηλώσεις του στους «Ιρλανδέζικους Τάιμς» ο Καθολικός αρχιεπίσκοπος του Δουβλίνου, Ντιαρμούνιτν Μάρτιν, μόλις ένα 24ωρο μετά τις «πανηγυρικές» δηλώσεις του Ιρλανδού πρωθυπουργού, Εντα Κένι, πως η Ιρλανδία βγαίνει από το μνημόνιο το Δεκέμβρη και πως η χώρα θα περάσει στη φάση της ανάπτυξης και της αύξησης των θέσεων εργασίας.

«Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως δεν ικανοποιείται η απαίτηση μίας μερίδας του κόσμου για απλή, θρεπτική διατροφή για τους ίδιους και τα παιδιά τους στο Δουβλίνο. Και δεν μιλάμε για μία μειοψηφία αλλά για μεγάλο αριθμό ανθρώπων», σημειώνει στις δηλώσεις του ο αρχιεπίσκοπος. Ο ίδιος απηύθυνε εκ νέου έκκληση για τη συγκέντρωση τροφίμων διατήρησης μακράς διάρκειας, όπως ζυμαρικά, όσπρια, καφές, τσάι, εβαπορέ γάλα, κονσέρβες κρέατος και ψαρικών, αλλά και ειδών υγιεινής και καθαριότητας, προκειμένου να μοιραστούν σε οικογένειες απόρων ενόψει της φετινής γιορταστικής χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Την Πέμπτη ο Ιρλανδός πρωθυπουργός είχε αναγγείλει την έξοδο της χώρας του από τα μνημόνια των δανειστών, που γίνεται στα συντρίμμια των λαϊκών κατακτήσεων και της άγριας φοροληστείας του λαού. Μάλιστα, δεν δίστασε να τάξει «λαμπρό μέλλον» για τον ιρλανδικό λαό και... «πέρασμα από τη μαζική ανεργία στην απασχόληση», ισχυριζόμενος πως η χώρα όχι μόνο «ξεπέρασε» την καπιταλιστική κρίση αλλά είναι και έτοιμη να βγει στις «αγορές» δίχως το δίχτυ ασφαλείας μίας επιπρόσθετης δανειακής χρηματοδότησης 10 δισ. ευρώ, όπως συνιστούσαν οι αξιωματούχοι ΕΚΤ και ΔΝΤ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ