1 Ιαν 2014

Το 2014 να γίνει πρωταγωνιστής ο λαός

Το 2014 να γίνει πρωταγωνιστής ο λαός

Τα μέλη του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου έψαλαν τα αγωνιστικά τους πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
«Πλημμύρισε» νότες χτες ο Περισσός, καθώς μουσικοί απ' τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο (ΠΜΣ) επισκέφτηκαν την έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ για να ψάλουν τα - δικής τους αγωνιστικής έμπνευσης - πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος. Αμέσως μετά, μέλη της θεραπευτικής κοινότητας του ΚΕΘΕΑ «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ», που παραβρέθηκαν, αντάλλαξαν ευχές με τον Δ. Κουτσούμπα αλλά και δώρα. Προσέφεραν καλαίσθητες εκδόσεις, ημερολόγια και κάρτες που επιμελούνται και εκδίδουν, ενώ τους προσφέρθηκαν, όπως και στους μουσικούς του ΠΜΣ, εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής».
Στη συνέχεια ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Χρόνια πολλά, να προϋπαντήσουμε το 2014 με υγεία και δύναμη, να γίνει χρονιά ανασύνταξης του εργατικού λαϊκού κινήματος, προώθησης της λαϊκής συμμαχίας, ισχυροποίησης του ΚΚΕ. Για να αποκτήσουμε μια πραγματικά εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος, η νεολαία της χώρας μας, όχι μόνο για να παλεύει απλά για μια μικρή ανακούφιση των εργαζομένων, για την αλληλεγγύη που είναι τόσο απαραίτητη σήμερα αλλά ταυτόχρονα και κυρίως να ανοίγει καινούργιους δρόμους για ανατροπές στο επίπεδο της εξουσίας, για τη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος με το λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων.
Καλή χρονιά με δύναμη με υγεία, καλό κουράγιο.
Ταυτόχρονα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα παιδιά απ' το πρόγραμμα "ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ" και να δηλώσουμε για άλλη μια φορά, αυτή τη χρονιάρα μέρα, ότι το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα για στεγνά προγράμματα, στηρίζει γενικά τα στεγνά προγράμματα και ειδικά τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ. Ταυτόχρονα, μέσα σ' αυτές τις συνθήκες της κρίσης όπου δυσκολεύει για όλους η κατάσταση, θα πρέπει να ενισχυθούν ειδικά αυτά τα προγράμματα που προβλέπουν την πρόληψη, τη θεραπεία, την επανένταξη και βέβαια να εξασφαλίζουν σε συνέχεια δουλειά για όλους τους πρώην χρήστες. Να ευχηθούμε καλή δύναμη σε όλους σας, καλή χρονιά να έχουμε με αγώνες, δυναμικά, προχωράμε μπροστά, θα τα καταφέρουμε».
Τα κάλαντα του ΠΜΣ
Τα κάλαντα που «έψαλαν» οι μουσικοί του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου έχουν ως εξής:
Αρχιμηνιά και αρχιχρονιά, ψηλή μου δεντρολιβανιά / Σε κό - σε κόβω για το τζάκι μπας και ζε - μπας και ζεσταθώ λιγάκι.
ΔΕΗ, ΟΤΕ, κοινόχρηστα, χαράτσια και πετρέλαια / Με πή - με πήξανε στους φόρους και δεν έ - και δεν έχω άλλους πόρους.
Η ανεργία γενική, κι η φτώχεια ολοκληρωτική / Κι αυτό, κι αυτό το λένε κρίση κι ο εργά - κι ο εργάτης πώς θα ζήσει.
Κόβουνε πολιτισμό, κλείνουνε σχολεία / Αμό - αμόρφωτους μας θέλουν, να μας κά - να μας κάνουν ό,τι θέλουν.
Καμία διαχείριση, σκληρή και επεκτατική / Δε σώ - δε σώζει τους εργάτες, τέρμα πια, τέρμα πια στις αυταπάτες.
Πως κυβερνήσεις αστικές, δεξιές, κεντροαριστερές / Απ' το, απ' το λαό θα κόβουν, το κεφα - το κεφάλαιο θα σώζουν.
Με βία και καταστολή, φασίστες και Χρυσή Αυγή / Προσπαθούν, προσπαθούν να μας τρομάξουν, το λαό, το λαό να ξετινάξουν.
Μα αν ο λαός οργανωθεί, με συμμαχία λαϊκή / νέους δρό - νέους δρόμους θα χαράξει και τον κό - και τον κόσμο θα αλλάξει.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΚΕ
Στόχος πλέον η υπερκάλυψη

Σε ποσοστό 99,23% έφτασε στο «κλείσιμο» της Δευτέρας, 30 Δεκέμβρη, η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ, επιβεβαιώνοντας και με αυτόν τον τρόπο τους δεσμούς του Κόμματος με τους εργαζόμενους και το λαό. Πλέον, μετά την ουσιαστική κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου, οι Κομματικές Οργανώσεις συνεχίζουν τη μάχη για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη υπερκάλυψή του, καθώς και για την κάλυψη των πλάνων όλων των Οργανώσεων.
Στην πρώτη θέση, σε ό,τι αφορά την κάλυψη των πλάνων, παρέμεινε η ΚΟ Αιγαίου με ποσοστό 114,40%. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση η ΚΟ Πελοποννήσου με 113,38% και στην τρίτη η ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 103,30% (αναλυτικά τα ποσοστά κάλυψης των πλάνων των ΚΟ στο διπλανό πίνακα).
ΚΟ Αιγαίου: Αποδέχεται την άμιλλα με την ΚΟ Πελοποννήσου
Η Κομματική Επιτροπή Αιγαίου του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, αποδέχεται την πρόταση της ΕΠ Πελοποννήσου για την άμιλλα των δύο Οργανώσεων στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, σύμφωνα με τους όρους που περιέχει η πρόταση.
Η Επιτροπή Αιγαίου εκτιμά πως η άμιλλα των δύο Οργανώσεων θα συμβάλει θετικά στην επίτευξη του στόχου της Οικονομικής Εξόρμησης πανελλαδικά και στη βελτίωση των ποιοτικών δεικτών των δύο Οργανώσεων.
Καλεί τα μέλη και τα στελέχη του Κόμματος και της ΚΝΕ να συμβάλουν, με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα, αποφασιστικότητα και συστηματική δουλειά στην υπερκάλυψη των πλάνων όλων των Οργανώσεων του Αιγαίου, ώστε το τέλος της Οικονομικής Εξόρμησης να βρει όλες τις ΚΟΒ και τις ΟΒ στο Αιγαίο με περισσότερους και πιο γερούς πολιτικούς δεσμούς με τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους και τη νεολαία των αιγαιοπελαγίτικων νησιών.
Τα αγωνιστικά κάλαντα της ΚΝΕ

Και την Πρωτοχρονιά, τα μέλη της ΚΝΕ έψαλαν αγωνιστικά κάλαντα σε τόπους όπου συχνάζουν νέοι και σε σπίτια εργατικών - λαϊκών οικογενειών, «προσαρμοσμένα» έτσι που να καλούν τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους, να παλέψουν για το μέλλον που δικαιούνται και αξίζουν, συμπορευόμενοι με το ΚΚΕ.
Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά
Ηρθε η ώρα εργατιά
Μ' αντίσταση και πάλη
Να μη σκύψεις το κεφάλι
***
Βιομήχανοι, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ
σκάβουν το λάκκο του λαού
φόρους και τέλη η εφορία
και ο Λιάπης Μαλαισία
***
Διαλύουν τ' Ασφαλιστικό
Δεν μας αφήσανε μισθό
διαλύσαν την Υγεία
ξεπουλήσαν την Παιδεία
***
Αλλο μην τους ακολουθείς
το ΚΚΕ να εμπιστευθείς
είναι το Κόμμα σου εργάτη
γι' αυτό γύρνα τους την πλάτη
***
Με λαϊκό ξεσηκωμό
αγώνα πανεργατικό
στην αντεπίθεση να βγούμε
με το ΚΚΕ μπορούμε.

1 σχόλιο:

TOP READ