11 Ιαν 2014

Χτύπησαν ξανά με ΜΑΤ τους σχολικούς φύλακες

Χτύπησαν ξανά με ΜΑΤ τους σχολικούς φύλακες



Οι δυνάμεις καταστολής σε παράταξη απέναντι από τη συγκέντρωση των σχολικών φυλάκων χτες στην Αθήνα
Eurokinissi
Με την επέμβαση των ΜΑΤ απάντησε, για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση στον αγώνα των σχολικών φυλάκων, που διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλειά. Χτες το πρωί, σχολικοί φύλακες, κυρίως από την επαρχία, συγκεντρώθηκαν και πάλι έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διαμαρτυρόμενοι για την ένταξή τους στο καθεστώς της διαθεσιμότητας, που, όπως όλα δείχνουν, οδηγεί στην απόλυση.
Οταν προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν τη συγκέντρωση στο οδόστρωμα της Β. Σοφίας, τα ΜΑΤ τούς επιτέθηκαν με χημικά και προπηλακισμούς. Οι σχολικοί φύλακες παρέμειναν έξω από το υπουργείο, ζητώντας να συναντηθούν με τον υπουργό... Τελικά, αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον διευθυντή του πρωθυπουργού, Κ. Μπούρα, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια συγκεκριμένη δέσμευση.
Ανάλογο σκηνικό είχε επαναληφθεί και πριν από ένα μήνα, όταν η επέμβαση των ΜΑΤ είχε οδηγήσει και σε εννέα συλλήψεις σχολικών φυλάκων, για τους οποίους ορίστηκε τακτική δικάσιμος στα τέλη Μάρτη, με τις κατηγορίες της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της απείθειας. Υπενθυμίζεται ότι οι 2.200 και πλέον σχολικοί φύλακες έχουν τεθεί εδώ και περίπου επτά μήνες σε καθεστώς διαθεσιμότητας που διαρκεί οκτώ μήνες. Την περίοδο αυτή αμείβονται με το 75% του μισθού. Μετά την παρέλευση του οκταμήνου και εφόσον δεν έχουν μετακινηθεί σε άλλη θέση εργασίας, θα απολυθούν, κάτι που είναι και το πιθανότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ