15 Μαρ 2014

Ξενοδοχείο προσπαθεί να καταστρατηγήσει την κλαδική συλλογική σύμβαση!

Ξενοδοχείο προσπαθεί να καταστρατηγήσει την κλαδική συλλογική σύμβαση! Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο



Προσπάθεια κατάργησης με το «έτσι θέλω» της εν ισχύ Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας από ξενοδοχειακή μονάδα της Κέρκυρας, καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων αλλά και το Εργατικό Κέντρο.

Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Park συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου, καταγγέλλοντας τη διοίκηση της επιχείρησης Aquis η οποία διαχειρίζεται την ξενοδοχειακή μονάδα, ότι αρνείται να εφαρμόσει τη Συλλογική Σύμβαση την οποία μάλιστα, ως μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, έχει συνυπογράψει!
Σύμφωνα με την καταγγελία του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο ενημερώθηκαν προφορικά για νέα ισχύοντα όσον αφορά τους μισθούς τους για την επόμενη σαιζόν αλλά και για όρους εργασίας που δεν συμβαδίζουν με όσα η πανελλήνια σύμβαση του κλάδου προβλέπει.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, τέθηκε θέμα καθυστέρησης στην πρόσληψη για τη φετινή σαιζόν, εργασίας και τις προβλεπόμενες ημέρες ανάπαυσης καθώς και έναν μισθό – «πακέτο» με μειωμένες αποδοχές!
Ήδη, το Εργατικό Κέντρο απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση την οποία κοινοποίησε στην Επιθεώρηση Εργασίας, τον πρόεδρο της ΠΟΞ και τον πρόεδρο της τοπικής Ένωσης ξενοδόχων, καθώς και στην ίδια την εταιρία Aquis με την οποία προειδοποιεί με διαρκείς κινητοποιήσεις προκειμένου να υπερασπιστούν τα θεμελιωμένα δικαιώματα των εργαζομένων.


Η ανακοίνωση του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων


Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας καταγγέλλει για άλλη μία φορά την προκλητική στάση των ξενοδόχων οι οποίοι δεν χορταίνουν από την συνεχώς αυξανόμενη κερδοφορία τους και επιτίθενται λυσσαλέα στο εργατικό εισόδημα και δικαιώματα .
Δεν έχει στεγνώσει το μελάνι της κατάπτυστης κλαδικής σύμβασης που υπέγραψε η ΠΟΕΕ-ΥΤΕ με την ΠΟΞ και οι ξενοδόχοι παίρνοντας αέρα στα πανιά τους από την στάση των εργατοπατέρων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια την σύμβαση που υπέγραψαν.
Μπροστάρης σ αυτή την συμπεριφορά η εταιρεία ΑΚΟΥΙΣ η οποία αναγγέλλει προφορικά σε εργαζόμενους , τους μισθούς και όρους εργασίας βγαλμένους από τον δικό της νόμο .
Την πρέπουσα απάντηση έδωσαν σήμερα οι εργαζόμενοι του ΠΑΡΚ όπου μετά από πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας συγκεντρώθηκαν ΟΛΟΙ στο Εργατικό Κέντρο και απέστειλαν στην επιχείρηση κείμενο – απόφαση με το ακόλουθο περιεχόμενο.
«Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του ξενοδοχείου ΠΑΡΚ αφού συνήλθε την Παρασκευή 14/3/2014 αποφασίζει τα ακόλουθα:
1. Αρνούμαστε τις προτάσεις παραβίασης της κλαδικής ΣΣΕ και των δικαιωμάτων μας που μας προτάθηκε από στελέχη της εταιρείας.
2. Η επιχείρηση είναι υποχρεωμένη σε κάθε περίπτωση να μας επαναπροσλάβει όλους το αργότερο μέχρι τις 15 Μαΐου (όρος ατομικής σύμβασης που έχουμε κατοχύρωση από την Δ.Α. 6/2012 και την ισχύουσα νομοθεσία)
3. Δηλώνουμε ότι αρνούμαστε την παράνομη πρόταση για εργασία κατά τις ημέρες ανάπαυσης και την καταβολή μισθού «πακέτο» με μειωμένες αποδοχές.
4. Προειδοποιούμε ότι σε περίπτωση εκδικητικής ενέργειας κατά συναδέλφων που αρνούνται την παραβίαση των δικαιωμάτων τους, θα αντιδράσουμε όλοι δυναμικά με το σωματείο μας.
5. Καλούμε την επιχείρηση για κάθε ζήτημα που αφορά τις εργασιακές μας σχέσεις να συζητά με τον νόμιμο συνδικαλιστικό μας φορέα .»
Η απάντηση αυτή των εργαζομένων είναι η μόνη απάντηση που οφείλει να δίνει κάθε εργαζόμενος.
Προειδοποιούμε τους ξενοδόχους ότι εάν δεν προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων να υπογράψουμε στην Κέρκυρα σύμβαση αντίστοιχη των αυξήσεων των κερδών της εργοδοσίας και των αναγκών των εργαζομένων , το καλοκαίρι τους περιμένει μαζικός εργατικούς ξεσηκωμός και κινητοποιήσεις στις πόρτες των ξενοδοχείων τους».


Η επιστολή του ΕΚΚ προς Βρούτση


«Σήμερα, Παρασκευή 14 Μαρτίου, συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας εργαζόμενοι της ξενοδοχειακής επιχείρησης PARK HOTEL (με έδρα στην περιοχή Γουβιά Κέρκυρας), οι οποίοι κατήγγειλαν τη Διοίκηση της επιχείρησης υπό τη διεύθυνση του ομίλου AQUIS για την άρνησή της να εφαρμόσει την εν πλήρη ισχύ Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του κλάδου των Ξενοδοχοϋπαλλήλων, την οποία άλλωστε, ως μέλος της Π.Ο.Ξ. έχει συνυπογράψει.
Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς να δράσουν άμεσα ώστε να εφαρμοστεί η συμφωνημένη και νομικά κατοχυρωμένη Κλαδική Σύμβαση των Ξενοδοχοϋπαλλήλων και παράλληλα να αποτρέψουν άλλη μία προϊούσα εργοδοτική αυθαιρεσία, μέσω της οποίας επιδιώκεται ακόμα βαθύτερη εξαθλίωση των εργαζομένων. Θεωρούμε απαράδεκτο κι εξοργιστικό να μη γίνεται σεβαστή ούτε καν αυτή η μεγάλη μισθολογική μείωση των ξενοδοχοϋπαλλήλων, η οποία έχει λάβει χώρα τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ την ίδια στιγμή οι ασύδοτες πρακτικές κάποιων ξενοδόχων να τους οδηγούν στο σημείο να μην αναγνωρίζουν καν την ίδια τους την υπογραφή, προκειμένου να αυξήσουν ακόμη περισσότερο την ούτως ή άλλως μεγάλη κερδοφορία τους.
Αναμένουμε τις αρμόδιες ενέργειές σας. Σε διαφορετική περίπτωση, είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε διαρκείς κινητοποιήσεις προκειμένου να υπερασπίσουμε τα θεμελιωμένα δικαιώματα των συναδέλφων μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ