9 Ιουν 2014

Ουκρανία: Πολιορκία και συνεχείς βομβαρδισμοί του Σλαβιάνσκ ‒ 4 νεκροί και 7 σοβαρά τραυματίες ‒ Καταστροφή των βασικών υποδομών ‒ Χιλιάδες πρόσφυγες στη Ρωσία (2 VIDEO)

 Ουκρανία: Πολιορκία και συνεχείς βομβαρδισμοί του Σλαβιάνσκ ‒ 4 νεκροί και 7 σοβαρά τραυματίες ‒ Καταστροφή των βασικών υποδομών ‒ Χιλιάδες πρόσφυγες στη Ρωσία (2 VIDEO)


Ο στρατός της Ουκρανίας σφυροκοπεί από το πρωί (χθες, 8/6/2014) το Σλοβιάντσκ. Τουλάχιστον 4 κάτοικοι έχασαν την ζωή τους, ανάμεσά τους και ένα μικρό κορίτσι 9 ετών, ενώ 7 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σοβαρά τραυματισμένοι στο νοσοκομείο. Οι δυνάμεις της Ουκρανίας βομβάρδισαν το κέντρο της πόλης ενώ στόχος ήταν και μία εκκλησία. Δεκάδες σπίτια έχουν καταστραφεί ενώ φωτιές καίνε σε όλη την πόλη.
Πηγή είδησης και βίντεο: tribune
 Ουκρανία: Συνεχείς βομβαρδισμοί παρά τις υποσχέσεις Ποροσένκο για «παύση πυρός»
Δημοσίευση: Δευ, 09/06/2014 - 19:18
Οι στρατιωτικές δυνάμεις της νέας αντιδραστικής εξουσίας του Κιέβου συνεχίζουν την αιματηρή επιχείρηση καταστολής στο Λουγκάνσκ και το Ντονέτσκ, παρά τις διαβεβαιώσεις του νέου προέδρου της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, ότι θα υπάρξει «παύση πυρός» μέσα στην εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, η στρατιωτική επιχείρηση του Κιέβου αναγκάζει χιλιάδες κατοίκους των νοτιοανατολικών περιοχών να διαφύγουν στη Ρωσία για να σωθούν από τους φονικούς βομβαρδισμούς.

Συνεχείς βομβαρδισμοί στο Σλαβιάνσκ
Βαριά πυροβόλα των στρατιωτικών δυνάμεων του Κιέβου συνέχισαν και τη Δευτέρα τους βομβαρδισμούς με επίκεντρο την πόλη του Σλαβιάνσκ, στην περιφέρεια του Ντονέτσκ.
Από τις επιθέσεις με όλμους, τις προηγούμενες ημέρες, βρήκαν το θάνατο τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα μικρό κορίτσι. Επτά διακομίστηκαν στο νοσοκομείo, με σοβαρούς τραυματισμούς.
Παράλληλα οι κάτοικοι της πόλης καταγγέλλουν ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του Κιέβου δεν περιορίζονται μόνο στη χρήση πυρός, αλλά και επεκτείνεται στην καταστροφή βασικών υποδομών, όπως η υδροδότηση και η ηλεκτροδότηση.
Οι ίδιοι αναφέρουν ότι εδώ και μέρες έχουν κάνει έντονα την εμφάνισή τους σημάδια έλλειψης νερού, ενώ προβληματική είναι και η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω της καταστροφής υποσταθμών.
Χιλιάδες πρόσφυγες στη Ρωσία
Η στρατιωτική επιχείρηση του Κιέβου αναγκάζει χιλιάδες κατοίκους των νοτιοανατολικών περιοχών να φύγουν για να σωθούν από τους φονικούς βομβαρδισμός και τα άλλα μέσα που χρησιμοποιεί η νέα αντιδραστική εξουσία.
Από τις 6 Ιούνη, περισσότεροι από 12.000 άνθρωποι διέφυγαν από την Ουκρανία, αναζητώντας καταφύγιο στη Ρωσία, ενώ οι αρχές της ρωσικής περιφέρειας του Ροστόφ ανεβάζουν τους πρόσφυγες σε 20 χιλιάδες, εκ των οποίων οι 7.335 εισήλθαν στην περιοχή το τελευταίο 24ωρο.
«Παύση πυρός» εντός της εβδομάδας υπόσχεται ο Ποροσένκο
Ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, δήλωσε την Κυριακή ότι θέλει να δοθεί τέλος μέσα στην εβδομάδα στις συνεχιζόμενες ένοπλες συγκρούσεις στο ανατολικό τμήμα της χώρας, μετά την πρώτη συνάντησή του με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στη χώρα.
«Πρόκειται να παύσουμε πυρ αυτήν την εβδομάδα», δήλωσε ο Ποροσένκο, σύμφωνα με μια ανακοίνωση της ουκρανικής προεδρίας μετά τη συνάντησή του με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ουκρανία, Μιχαήλ Ζουράμποφ, τον πρεσβευτή της Ουκρανίας στη Γερμανία, Παύλο Κλιμκίν και μια αντιπρόσωπο του ΟΑΣΕ, τη Χάιντι Ταλιαβίνι.

πηγη Μποτίλια Στον Άνεμο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ