9 Ιουν 2014

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Δηλώνει «παρoύσα» στο κεφάλαιο!

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Δηλώνει «παρoύσα» στο κεφάλαιο!




Βασικό ρόλο στις διεργασίες ανασύνθεσης του αστικού πολιτικού σκηνικού επιχειρεί να διαδραματίσει η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή. Αποκαλύπτεται ακόμα καλύτερα ο χαρακτήρας της ως κόμματος του κεφαλαίου, δηλώνοντας πρόθυμη να διαδραματίσει πιο ενεργό ρόλο στις υποθέσεις της αστικής τάξης, ακόμη και σε ζητήματα που αφορούν τις διεθνείς συμμαχίες της.

Μετά τις ερωτήσεις και τις τοποθετήσεις όλο το προηγούμενο διάστημα στη Βουλή υπέρ εφοπλιστών, μεγαλοξενοδόχων και άλλων μεγαλοεπιχειρηματιών, η ναζιστική οργάνωση σπεύδει πλέον να δηλώσει έτοιμη να συμβάλει στην προώθηση και υπεράσπιση των συμφερόντων τους και σε ευρύτερα πεδία συγκρούσεων. Αρθρο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της οργάνωσης σημείωνε: «Η Ελλάδα καλείται να αντιμετωπίσει και την απαίτηση της Ρωσίας να πάρει ένα μέρος από την πίτα του νέου εξοπλιστικού προγράμματος, γεγονός που, αν συμβεί, θα προκαλέσει τη δυσαρέσκεια των ΗΠΑ, κυρίως, αλλά και των λοιπών Ευρωπαίων. Το δίλημμα είναι σοβαρό και γι' αυτό απαιτείται μελέτη, σχεδιασμός, βούληση και συνέπεια προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή. Μια χρυσή τομή που η Χρυσή Αυγή, με αρχηγό της τον Ν. Μιχαλολιάκο, μπορεί να την επωμιστεί και να τη διαχειριστεί.
Σε κάθε όμως περίπτωση δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία ενισχύσεως της γεωστρατηγικής μας αξίας, ως ενεργειακού κόμβου διακινήσεως της ρωσικής Ενέργειας προς την Ευρώπη. Και εμείς οι χρυσαυγίτες, κάτω από τη σωστή καθοδήγηση και τήρηση των θέσεών μας περί εξωτερικής πολιτικής, είμαστε έτοιμοι να το αποδείξουμε σύντομα!».
Παράλληλα, η ΧΑ συνεχίζει την προσπάθεια να παίξει βασικό ρόλο στις διεργασίες ανασύνθεσης του αστικού πολιτικού σκηνικού, επιδιώκοντας την αναβάθμιση του ρόλου της με άντληση ψηφοφόρων από τη ΝΔ. Ενδεικτικά, σε άλλο άρθρο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της οργάνωσης, ψέγει τη ΝΔ ότι «έχει μεταμορφωθεί πλήρως σε ένα αντεθνικό και αντιλαϊκό κόμμα, υποχείριο των διεθνών τοκογλύφων, έρμαιο στις βουλιμικές επιθυμίες του ΠΑΣΟΚ και παραδομένο πλήρως στις ιδεολογικές αγκυλώσεις της αριστεράς. Ως εκ τούτου, η περαιτέρω παρουσία αυτού του κομματικού συνονθυλεύματος αποτελεί τροχοπέδη στην προσπάθεια ανάπτυξης των Γνήσιων Εθνικολαϊκών Δυνάμεων. Η οριστική διάλυση αυτού του πολιτικού καρκινώματος θα απελευθερώσει ακόμη περισσότερο αριθμό Ελλήνων Πατριωτών που έχουν εγκλωβιστεί στο τεχνητό αυτό δημιούργημα (...) Είναι σίγουρο ότι οι επόμενες εκλογές θα σημάνουν τη ληξιαρχική πράξη θανάτου της ΝΔ, με το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα να ενδυναμώνεται ακόμη περισσότερο».
Για να μπορέσουν να εγκολπωθούν πλατύτερα τμήματα ψηφοφόρων, κύκλοι της οργάνωσης μάλλον προκρίνουν ένα άλλο, πιο ...light προφίλ. Ετσι μετά τα ανοίγματα του Χρήστου Γούδη, υποψήφιου με το ψηφοδέλτιο Κασιδιάρη στο Δήμο Αθηναίων, προς τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, Σακελλαρίδη, ακολούθησαν «νέες γέφυρες». Ενδεικτικά όσα είπε ο ευρωβουλευτής της οργάνωσης Γιώργος Επιτήδειος, σε ραδιοφωνικό σταθμό της Λακωνίας: «Η προτίμηση των ψηφοφόρων προς τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν λογική (...) ήταν μια ένδειξη ότι ο κόσμος πλέον έχει αρχίσει να αντιδρά σε όλα αυτά τα οποία γίνονται σε βάρος του»!
Ερωτηθείς παρακάτω για το ενδεχόμενο συνεργασιών και ενδεχόμενου ανοίγματος της ΝΔ προς τη ΧΑ, ο ευρωβουλευτής της ΧΑ απάντησε: «Η ΧΑ ουδέποτε ήταν αντίθετη (...) σε προσέγγιση, κυρίως σε θέματα που είναι αυτονόητα και σε εκείνα για τα οποία υπάρχει εθνικό ενδιαφέρον (...) Ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ όταν έφερνε προς ψήφιση κάποιες προτάσεις, κάποια σχέδια νόμου η ΧΑ συμφωνούσε (...). Δεν αποκλείουμε συνεργασίες, όχι, και υποστήριξη οποιωνδήποτε προτάσεων αρκεί αυτές να αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος».
Το μέλλον της φασιστικής οργάνωσης, ο ρόλος που πρόκειται να παίξει φαίνεται ότι είναι αντικείμενο διαπάλης στο εσωτερικό της. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η τοποθέτηση του αρχηγού της οργάνωσης Ν. Μιχαλολιάκου, που έσπευσε να στείλει άρθρο στο έντυπο του ακροδεξιού χώρου «Εμπρός», όπου μιλώντας για «τα της Χρυσής Αυγής» προειδοποιεί τους δικούς του, όσους τέλος πάντων επηρεάζει ακόμα στην οργάνωση: «Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες, Σίγουρα επιτύχαμε μία Νίκη, αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν έλειψαν τα φαινόμενα παλαιοκομματισμού, πολιτικαντισμού, φαινόμενα, τα οποία χαρακτηρίζουν ένα αστικό και όχι επαναστατικό κόμμα. Αυτό θέλετε για την Χρυσή Αυγή; Εγώ ΟΧΙ! Και να ξέρετε πως ο μεγαλύτερος εχθρός του Κινήματός μας είναι όλοι αυτοί που λένε "ν' αλλάξουμε"...»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ