26 Ιουν 2014

ΗΠΑ: Εκατοντάδες παιδιά θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης εντόπισαν οι αρχές

ΗΠΑ: Εκατοντάδες παιδιά θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης εντόπισαν οι αρχές

Εκατόν εξήντα οκτώ παιδιά που εκδίδονταν εντοπίστηκαν και 281 προαγωγοί συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ σε μεγάλη επιχείρηση του FBI, που διεξήχθη σε σχεδόν εκατό πόλεις, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.
Ο μεγαλύτερος αριθμός συλλήψεων και θυμάτων που εντοπίστηκαν καταγράφηκε στην Ατλάντα της Τζόρτζια, στις Νότιες ΗΠΑ, στο Κλίβελαντ του Οχάιο (βόρεια), στο Λος Άντζελες και το Σακραμέντο, στην Καλιφόρνια.
Η επιχείρηση αυτή άρχισε το 2003 στο πλαίσιο της «Εθνικής Πρωτοβουλίας για τη Χαμένη Αθωότητα» και είναι στην τρίτη φάση της. Συνολικά, έχουν βρεθεί περί τα 3.600 παιδιά που «έκαναν πεζοδρόμιο» στους δρόμους των ΗΠΑ και 1.450 άτομα καταδικάστηκαν σε βαριές ποινές, μεταξύ τους 14 έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, ενώ κατασχέθηκαν περισσότερα από 3,1 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Αναποτελεσματική η καταστολή
Η αμερικανική κυβέρνηση επιχείρησε να εμφανίσει την αστυνομική επιχείρηση ως δραστική λύση για το τεράστιο αυτό πρόβλημα. «Με μέτρα όπως η επιχείρηση αυτή που διεξήχθη σε όλη τη χώρα, μπορούμε να θέσουμε τέρμα στον κύκλο της εξαπάτησης», δήλωσε ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ.
Από την πλευρά της η Λέσλι Κάλντουελ, αναπληρώτρια υπουργός Δικαιοσύνης, υποστήριξε ότι «η επιχείρηση αυτή βάζει τους εμπόρους αυτούς πίσω από τα κάγκελα και σώζει τα παιδιά από αυτόν τον εφιάλτη, ώστε να μπορέσουν να αρχίσουν να ζουν την παιδική τους ηλικία» .
Ωστόσο τα παραπάνω αμφισβητούνται έντονα.
Σε μία χώρα όπου περισσότερα από 16 εκατομμύρια παιδιά, δηλαδή το 22% του συνόλου των παιδιών, ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, το δικαίωμα στην «παιδική ηλικία» δεν είναι καθόλου εξασφαλισμένο.
Όταν μάλιστα, σύμφωνα με υπολογισμούς, ο τζίρος από τη σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών ανέρχεται σε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια, τότε υπάρχει ένα σαφές «κίνητρο» για τους λογής - λογής «προαγωγούς», να προχωρήσουν σε αυτή την απάνθρωπη ενέργεια. Δεν είναι τυχαίο ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών επί του θέματος, η παιδική πορνογραφία είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη επιχείρηση στο ίντερνετ με ετήσιο τζίρο 3 δισ. δολαρίων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ