12 Ιουλ 2014

ΟΥΚΡΑΝΙΑ Σφοδρές μάχες σε Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ

 ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Σφοδρές μάχες σε Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ
Τουλάχιστον τέσσερις εργάτες σκοτώθηκαν όταν βομβαρδίστηκε το λεωφορείο που τους πήγαινε στη δουλειά



Στρατιώτες του Κιέβου ψάχνουν «υπόπτους» στο Σλαβιάνσκ, μία από τις πόλεις που σχεδόν ισοπεδώθηκε από τις βόμβες
ΝΤΟΝΕΤΣΚ - ΛΟΥΓΚΑΝΣΚ.--
Σφοδρές μάχες μαίνονται γύρω από τις πόλεις Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ της Ανατολικής Ουκρανίας, καθώς συνεχίζεται με ένταση η «αντι-τρομοκρατική» επιχείρηση της κυβέρνησης του Κιέβου. Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο διαμήνυσε ότι «για τη ζωή κάθε (σ.σ. Ουκρανού) στρατιώτη, οι αντάρτες θα πληρώσουν με δεκάδες και εκατοντάδες ζωές δικών τους. Ούτε ένας τρομοκράτης δεν θα αποφύγει την ευθύνη, όλοι θα πάρουν αυτό που τους αξίζει».
Η δήλωσή του έγινε μετά την επίθεση που δέχτηκε ο στρατός του Κιέβου κοντά στο συνοριακό φυλάκιο Ζελενοπίλια, στην περιοχή του Λουγκάνσκ, με αποτέλεσμα 30 νεκρούς Ουκρανούς στρατιώτες και συνοριοφύλακες.
Ο Ζόριαν Σκίριακ, στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών του Κιέβου, δήλωσε ότι «δεν αποκλείεται ο αριθμός (σ.σ. των νεκρών) να ανέβει διότι αυτά τα αιμοδιψή αποβράσματα έριξαν με (πυραυλικά συστήματα) "Γκραντ" και υπάρχει μεγάλη καταστροφή».
Σφοδρές μάχες γίνονταν και στο Ντονέτσκ, από όπου ανταποκριτές μετέδιδαν ότι οι κάτοικοι στήνονται κατά εκατοντάδες στο σιδηροδρομικό σταθμό για να βρουν εισιτήριο και να φύγουν.
Σκοτώθηκαν εργάτες που πήγαιναν για δουλειά
Προχτές, στο Λουγκάνσκ σκοτώθηκαν τέσσερις ανθρακωρύχοι και τραυματίστηκαν 16 όταν βομβαρδίστηκε λεωφορείο που τους πήγαινε για δουλειά.
Ο Μαξίμ Τιμτσένκο, στέλεχος της εταιρείας DTEK's, στην οποία δούλευαν οι εργάτες, ανακοίνωσε ότι προσωρινά σταματά στην περιοχή η λειτουργία 4 ορυχείων όπου εργάζονται 4.500 εργάτες. Η DTEK's είναι μια από τις μεγαλύτερες ενεργειακές εταιρείες της Ουκρανίας, μέλος του ομίλου «System Capital Management», όπου βασικός μέτοχος είναι ο μεγιστάνας Ρινάτ Αχμέτοφ.
Την ίδια στιγμή, ρωσικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι οι αρχές του Κιέβου ενισχύουν τις θέσεις τους στη χερσόνησο της Κριμαίας, με οχυρώματα, τεθωρακισμένα και δεξαμενές καυσίμων.
Πάντως, χτες επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες συνάντηση με τη συμμετοχή του Ευρωπαίου επιτρόπου Εμπορίου Κάρελ ντε Χουχτ, του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών Πάβελ Κλιμκιν και του Ρώσου υπουργού Οικονομίας Αλεξέι Ουλιουκάγεφ σχετικά με τα οφέλη που θα έχει η εφαρμογή της πρόσφατης Συμφωνίας Σύνδεσης Ουκρανίας - ΕΕ και για τα τρία μέρη. Μάλιστα, η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Κάθριν Αστον δήλωνε ότι θα δημιουργηθεί μόνιμη τριμερής συμβουλευτική επιτροπή για το ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ