12 Ιουλ 2014

Δε ντρέπεσαι καθόλου ρε Φωτόπουλε;

 Δε ντρέπεσαι καθόλου ρε Φωτόπουλε;


"Παιδιά, κοιτάχτε! Σας έφερα έναν μαρξιστή!"
"Είμαι μαρξιστής, είμαι αριστερός. Μετά από 34 χρόνια στο ΠΑΣΟΚ, τους τα βρόντηξα στη μούρη και σηκώθηκα και έφυγα γιατί εγώ, όπως και εκατοντάδες χιλιάδες σύντροφοι, δεν μπορούσα να ανεχτώ το κόμμα μου να αφαιρεί τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος και να γυρίζει τον λαό μας σε άλλες εποχές..."Ναι, είμαι μαρξιστής–τροτσκιστής. Ζούσα για την επανάσταση χρόνια ολόκληρα και ακόμη ζω γι’ αυτήν. Τον αγώνα για την ανατροπή αυτού του συστήματος, ώστε να πάρει ο λαός τις τύχες του στα χέρια του". (Ν.Φωτόπουλος, Εφημερίδα των Συντακτών).

Τα παραπάνω δήλωσε, χωρίς να ντραπεί καθόλου, ο πρώην συνδικαλισταράς του ΠΑΣΟΚ και νυν του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φωτόπουλος (ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ). Ούτε ίχνος τσίπας απ' τον πρώην κυβερνητικό συνδικαλισμό, τον υποταγμένο στις ψευτιές και τις αθλιότητες του ΠΑΣΟΚ.

Είναι "μαρξιστής", λέει, ο Φωτόπουλος. Και γέλασαν μέχρι και οι διακόπτες της ΔΕΗ. Ένας "μαρξιστής" που επί 34 χρόνια (το παραδέχεται ο ίδιος) ακολουθούσε το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που εξαγόραζε τις συνειδήσεις της ελληνικής εργατικής τάξης και των μικρομεσαίων στρωμάτων. Του ΠΑΣΟΚ της αρπαχτής, των σκανδάλων, της ΕΟΚ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Του ΠΑΣΟΚ του κυβερνητικού συνδικαλισμού, της ρεμούλας, που εξευτέλισε κάθε έννοια "σοσιαλισμού" και μόνο που περιελάμβανε τη λέξη αυτή στο όνομα του. Και σήμερα έρχεται ο Φωτόπουλος, στην πρώτη γραμμή του καιροσκοπικού ΣΥΡΙΖΑ πλέον, να κάνει μαθήματα "επαναστατικότητας" και "μαρξισμού". 
 
Ζει "για την επανάσταση" λέει ο Φωτόπουλος. Ζούσε "χρόνια ολόκληρα και ακόμη ζει γι' αυτήν". Τα λέει χωρίς να κοκκινίζει από ντροπή ο υποκριτής. Για ποιά "επανάσταση" άραγε ζούσε και ζει ο Φωτόπουλος και οι όμοιοι του; Μήπως εννοούν την "επανάσταση" που προσκυνά την ΕΕ, τα μονοπώλια και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης; Μήπως τις κούφιες "επαναστάσεις" των συνδικαλισταράδων του ΠΑΣΟΚ - και νυν του ΣΥΡΙΖΑ - που πετάνε πυροτεχνήματα στον αέρα την στιγμή που είναι ενταγμένοι μέχρι τα μπούνια στο αστικό, καπιταλιστικό σύστημα; Τα λέει και δεν κοκκινίζει απο ντροπή ο πράσινος καρεκλοκένταυρος της ΣΥΡΙΖΑϊκης συνδικαλιστικής σαπίλας. 

Μετακόμισαν οι ψευτοσυνδικαλισταράδες, οι "επαναστάτες" του γλυκού νερού απ' το ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ και αυτοαποκαλούνται και "μαρξιστές" κι' απο πάνω. Πόσο περισσότερο γελοίοι μπορούν να γίνουν; Πόσο περισσότερο υποκριτές; Συνέβαλαν στην ενσωμάτωση της εργατικής τάξης στις αστικές-οπορτουνιστικές ιδέες και τώρα παριστάνουν - ανέξοδα βέβαια - τον Τσε Γκεβάρα. 

Ο Φωτόπουλος και οι όμοιοι του αποτελούν ότι πιο κατάπτυστο υπάρχει στον συνδικαλιστικό χώρο. Ότι χειρότερο, ότι πιο μαύρο και επικίνδυνο για το εργατικό-ταξικό κίνημα. Καλά θα κάνουν οι "κύριοι" αυτοί να μην πιάνουν το Μαρξ και το μαρξισμό στο στόμα τους. Είναι πολύ άθλιοι και πολύ μικροί για κάτι τέτοιο.

Καταλήγουμε μόνο στην εξής ερώτηση: Δε ντρέπεσαι καθόλου ρε Φωτόπουλε; Δε ντρέπεστε καθόλου ρε... Φωτόπουλοι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ