15 Νοε 2014

Την μονταζιέρα, μην κατηγοράς..*

 Την μονταζιέρα, μην κατηγοράς..*

..αυτή σου δίνει για να φας.
Και εμάς, βέβαια, μας δίνει τροφή για σκέψη και προβληματισμό. Γιατί η αλήθεια είναι ότι σε προβληματίζει, το γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ αισθάνθηκαν τέτοια ανάγκη να απαλλαγούν από τον προσδιορισμό «αμερικανοκίνητη» (για την χούντα), ο οποίος βρισκόταν μεν στην πρώτη ανακοίνωση που έστειλαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, όχι όμως και στην «ορθή επανάληψη».
Και αναρωτιέσαι. Γιατί να μπουν στον κόπο για μια τέτοια οφθαλμοφανέστατη χαζο-διόρθωση, την ώρα που κάποιος θα την έπαιρνε χαμπάρι και θα γινόντουσαν ρόμπα; Όπως είχε γίνει η ΠΑΣΠ, όταν έβγαζε την αφίσα με σβησμένα τα «Έξω οι ΗΠΑ-Έξω το ΝΑΤΟ» από την φωτογραφία της πύλης του Πολυτεχνείου (ακόμα και σε αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται δεύτερος).
Μετά από σχεδόν τριάντα χρόνια αγαστής συνεργασίας, θα πείραζε την αμερικάνικη πρεσβεία, η συγκεκριμένη αφίσα αν δεν είχε παραμορφωθεί; Όχι βέβαια. Αντίστοιχα, στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ και της αμερικανοκίνητης, που τελικά δεν ήταν και τόσο αμερικανοκίνητη (;), τι πιστέψανε; Ότι θα προκαλέσει αναστάτωση στην κυβέρνηση ή την πρεσβεία των ΗΠΑ;


Δεν φτάνει, δηλαδή η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, σε όλα τα think tanks των αμερικανικών ιδρυμάτων; Δεν φτάνει η αποδοχή της πολιτικής Ομπάμα, μέχρι και ως προοδευτικής; Τα εγκώμια ενώπιον της κ. Δασκαλάκη, για το ίδρυμα του σφαγέα Κλίντον; Περίμεναν μια ανακοίνωση για μια επέτειο, που -εντάξει- έχουν ειπωθεί και διάφορες αμετροέπειες (κατά Μητρόπουλο) στο παρελθόν;
Δουλικότητα και μόνο δείχνει η στάση αυτή. Όχι στους Αμερικάνους. Όπως δουλικότητα έδειξε την επομένη κιόλας των εκλογών και το σβησμένο σφυροδρέπανο από τη σημαία της ΚΟΕ, στο πρωτοσέλιδο της Αυγής. Σταλινικές μέθοδοι, θα έλεγε κάποιος, αλλά για μας αυτό δεν είναι βρισιά, οπότε δεν τους το χαρίζουμε.

Το άλλο συγκλονιστικό, στην όλη υπόθεση, είναι ότι ακόμα και ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ και αγαπημένος του πάλαι ποτέ Συνασπισμού, Μπιλ Κλίντον (η Αυγή έγραφε για αλλαγή σελίδας στις ΗΠΑ, την ημέρα της εκλογής του) στην επίσκεψή του, το 1999 στην Ελλάδα, τότε που εσείς οι ΚΚΕδες κάνατε εξαλλοσύνες, είχε ζητήσει συγγνώμη για τον ρόλο της χώρας του στο πραξικόπημα των συνταγματαρχών.

Υπερβάλλων ζήλος παιδιά. Γνωρίζουν πολύ καλά τι είστε. Ώρα να το καταλάβει και κανένας άλλος. Και μην ξεχνάτε!
Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι!

ΥΓ1 Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, λέει τώρα, ότι η πρώτη ανακοίνωση που έστειλε ήταν η περσινή και στάλθηκε κατά λάθος. Μας περνάνε και για ηλίθιους εκτός όλων των άλλων. Η πρώτη ανακοίνωση, που μιλά για αμερικανοκίνητη χούντα, μιλά και για 41η επέτειο; Πόσο μπροστά αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ; Ένα χρόνο μπροστά;

ΥΓ2 Στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, μοιράστηκαν προχθές κουπόνια για την οικονομική εξόρμηση του κόμματός τους. Το κάθε μπλοκάκι όμως, είχε 10 των 50 ευρώ! «Μα σε ποιους θα απευθυνθούμε με κουπόνι 50ευρου;», ρωτούσαν απορημένοι οι βουλευτές. «Τέτοια κουπόνια, μόνο η Γιάννα Αγγελοπούλου, μπορεί να αγοράσει» αποκρίθηκε κάποιος άλλος βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τελικά, τα κουπόνια επιστράφηκαν και οι υπεύθυνοι, δεσμεύτηκαν πως θα τυπώσουν άλλα, του 1, 2,5 και 10 ευρώ.
Μόνοι τους τα λένε, εγώ φταίω;

Ρένα Μπουεναβεντούρα Δουρου-τι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ