29 Νοε 2014

Ανακοίνωση της Λέσχης Φίλων ΚΚΕ Νέας Υόρκης για τα γεγονότα στο Φέργκιουσον

 Ανακοίνωση της Λέσχης Φίλων ΚΚΕ Νέας Υόρκης για τα γεγονότα στο Φέργκιουσον

«Η ανθρωποκτονία του άοπλου Αφροαμερικάνου εφήβου, Μάικλ Μπράουν, στο Φέργκιουσον του Μιζούρι στις αρχές του περασμένου Αυγούστου, από τον αστυνομικό Ντάρεν Γουίλσον, συνοδεύτηκε με την απαράδεκτη απόφαση του πολιτειακού δικαστηρίου του Μιζούρι να μην απαγγείλει κατηγορίες για ανθρωποκτονία ενάντιά του, κι αποτελεί μόνο την κορφή του παγόβουνου.

Η προκλητική αυτή απόφαση είναι ακόμα μια περίπτωση απροκάλυπτου ρατσισμού στις ΗΠΑ. Τέτοια φαινόμενα αναπαράγονται και πολλαπλασιάζονται από την άγρια εκμετάλλευση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, και τις διακρίσεις που βιώνουν οι Αφροαμερικάνοι, οι Λατίνοι, όπως και οι άλλοι μετανάστες, ανάμεσα τους κι Έλληνες, που έρχονται στις ΗΠΑ σπρωγμένοι από τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις της κυβέρνησης Ομπάμα για τον νέο αντιμεταναστευτικό νόμο, "κοιτά στα δόντια" τους μετανάστες που έρχονται, και τους κρίνει ανάλογα με τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου. Όσοι μετανάστες δεν πληρούν τα κριτήρια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, θα ζουν υπό καθεστώς ανασφάλειας, αφού κανείς δεν τους εγγυάται ότι θα πάρουν μόνιμη άδεια παραμονής ή αμερικανική ιθαγένεια, αντιμετωπίζοντας την εκμετάλλευση και την κρατική καταστολή.

Οι όλες εξελίξεις εκθέτουν τους διθυράμβους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση Ομπάμα. Κατά την επίσκεψη Τσίπρα στην Αμερική, ο ΣΥΡΙΖΑ "ανακάλυψε την Αμερική" που "δεν είδε κλειστά καταστήματα, βλοσυρά πρόσωπα, σημάδια απελπισίας...", δείχνοντας μάλιστα ως πρότυπο αντιμετώπισης της κρίσης, την κυβέρνηση Ομπάμα.

Ο αμερικάνικος λαός, οι Έλληνες κι άλλοι μετανάστες που βιώνουν αυτή τη βαρβαρότητα, μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα και από κοινού να οργανώσουν την πάλη τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, με πλήρη αναγνώριση όλων των μεταναστών που ζουν κι εργάζονται στις ΗΠΑ, για να σταματήσει ο αυταρχισμός κι η καταστολή σε βάρος τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ