6 Δεκ 2014

ΗΠΑ Νέα δολοφονία Αφροαμερικανού από αστυνομικό

ΗΠΑ
Νέα δολοφονία Αφροαμερικανού από αστυνομικό


ΦΟΙΝΙΞ.--
Μια ακόμα υπόθεση δολοφονίας άοπλου Αφροαμερικάνου από αστυνομικούς στις ΗΠΑ αποκαλύφτηκε καθώς, όπως έγινε γνωστό, αντίστοιχο περιστατικό σημειώθηκε την Τρίτη, στην πολιτεία της Αριζόνα. Το νέο κρούσμα αστυνομικής βίας σημειώθηκε, ενώ σε πολλές πόλεις συνεχίζονται οι διαδηλώσεις ενάντια στην αστυνομική καταστολή που μόνο το τελευταίο διάστημα έχει κοστίσει τη ζωή τριών Αφροαμερικανών. Μάλιστα, στις δυο περιπτώσεις (σε Μιζούρι και Νέα Υόρκη), αποφασίστηκε ότι δεν υπάρχει λόγος να παραπεμφθούν καν σε δίκη οι αστυνομικοί που έκαναν την επίθεση, πράγμα που ξεσήκωσε μεγάλες λαϊκές αντιδράσεις. Στις χτεσινές κινητοποιήσεις, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη πάνω από 80 διαδηλωτών.
Σε ό,τι αφορά το τελευταίο περιστατικό, σύμφωνα με έκθεση της ίδιας της αστυνομίας της πρωτεύουσας της πολιτείας Φοίνιξ, ένας 30χρονος λευκός αστυνομικός με 7ετή εμπειρία πυροβόλησε τον 34χρονο Αφροαμερικανό Ρομέιν Μπρίσμπον, πατέρα τριών παιδιών, επειδή «φοβήθηκε» ότι είχε όπλο.
Η αστυνομία ανέφερε ότι ο αστυνομικός προσπάθησε να συλλάβει τον Μπρίσμπον επειδή υπήρχαν υποψίες ότι διακινούσε ναρκωτικά και υποστηρίζει ότι ο Αφροαμερικανός προσπάθησε να διαφύγει και αρνήθηκε να συμμορφωθεί με «αρκετές εντολές». «Εγινε μάχη» μεταξύ των δύο ανδρών και αφού ο Μπρίσμπον έβαλε το χέρι στην τσέπη, του έδωσε την εντύπωση ότι ήταν έτοιμος να πιάσει όπλο, με αποτέλεσμα ο αστυνομικός «φοβούμενος ότι ο Μπρίσμπον είχε ένα όπλο στην τσέπη του», τον πυροβόλησε δύο φορές στον κορμό. Τελικά, στην τσέπη του Αφροαμερικανού βρέθηκε ένα κουτί με χάπια οξυκωδόνης (ένα ισχυρό και εθιστικό παυσίπονο που μερικές φορές χρησιμοποιείται ως ψυχαγωγικό ναρκωτικό), σύμφωνα πάντα με την εκδοχή της αστυνομίας. Την εκδοχή αυτή αμφισβητεί όμως η οικογένεια του νεκρού, που δηλώνει ότι ο Μπρίσμπον είχε βγει από το σπίτι (λίγα μέτρα από το συμβάν όπου μέσα τον περίμεναν οι κόρες του), για να φέρει μεσημεριανό φαγητό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ