1 Ιαν 2015

ΗΠΑ - ΚΑΝΑΔΑΣ Μπαράζ φονικών και βίαιων επιθέσεων

ΗΠΑ - ΚΑΝΑΔΑΣ
Μπαράζ φονικών και βίαιων επιθέσεων


ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Γεμάτη από φονικά ήταν η τελευταία μέρα του χρόνου στις ΗΠΑ, με πιο τραγική, ανάμεσα στις άλλες, την περίπτωση μίας μητέρας που πυροβολήθηκε θανάσιμα μέσα σε πολυκατάστημα λιανικής από το δίχρονο γιο της. Το τελευταίο θύμα οπλοφορίας και οπλοχρησίας στις ΗΠΑ για το 2014 ήταν μόλις 29 ετών...
Το τραγικό συμβάν συνέβη νωρίς το πρωί (ώρα Ελλάδας) όταν η 29χρονη Βερόνικα Ράτλετζ βρισκόταν στο πολυκατάστημα «Wal-Mart» στο Χέιντεν του Αϊντάχο για να κάνει τα ψώνια και δώρα της τελευταίας στιγμής μαζί με τέσσερα παιδιά. Αγνωστο πώς, ο δίχρονος γιος της κατάφερε να πάρει ένα πιστόλι από την τσάντα της (!) και να την πυροβολήσει θανάσιμα. Ξεψύχησε μέσα στο κατάστημα, προτού καν μεταφερθεί σε νοσοκομείο και ενώ πλάι της βρίσκονταν αρκετά άλλα παιδιά.
Ωρες νωρίτερα (βράδυ Τρίτης) η αστυνομία στο Λέικλαντ της Φλόριντα ανακοίνωσε πως απαγγέλθηκε κατηγορία για φόνο εκ προμελέτης στους γονείς ενός βρέφους μόλις 22 ημερών επειδή το άφησαν να πεθάνει από την πείνα. Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε βάρος της 23χρονης μητέρας Ρούμπι Στίβενς και του 48χρονου πατέρα Ρόι Στίβενς από την Ιντιάνα, που είχαν πάει στη Φλόριντα για να επισκεφθούν συγγενείς τους ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ο φόνος διαπιστώθηκε στις 23 Δεκέμβρη, όταν οι «γονείς» κάλεσαν τις πρώτες βοήθειες αφού βρήκαν το μωρό αναίσθητο μέσα στο αυτοκίνητό τους. Το βρέφος, ονόματι Μπέτσι Κι Στίβενς, μεταφέρθηκε νεκρό σε νοσοκομείο της περιοχής, ζυγίζοντας μόλις 1,8 κιλά, έχοντας χάσει το μισό του βάρος από τη μέρα που γεννήθηκε... Ιατροδικαστής αποφάνθηκε ότι ήταν ανθρωποκτονία που προήλθε από πείνα λόγω παραμέλησης.
Στο μεταξύ, η παραμονή της Πρωτοχρονιάς βρήκε στο νοσοκομείο δύο αστυνομικούς στη Βοστόνη, όπου μεταφέρθηκαν για νοσηλεία φέροντας σοβαρά τραύματα έπειτα από επίθεση... επτά εφήβων!
Οι αξιωματικοί, ένας άνδρας και μία γυναίκα, δέχθηκαν την επίθεση όταν μπήκαν σε ένα διαμέρισμα προσπαθώντας να συλλάβουν τον 19χρονο Γούμπενσον Μορισέτ επειδή παρέβη τους όρους αποφυλάκισής του. Ο Μορισέτ, που είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για τρεις επιθέσεις σε αστυνομικούς, αντιστάθηκε στη σύλληψή του και άλλοι έξι έφηβοι - φίλοι του, ηλικίας από 13 έως 17 ετών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, προσπάθησαν να τον βοηθήσουν να διαφύγει, χτυπώντας τους αστυνομικούς.
Οι νεαροί συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από καταβολή χρηματικής εγγύησης, αρνούμενοι τις κατηγορίες για επίθεση και σωματική βλάβη στους αστυνομικούς.
Αγριο έγκλημα στον Καναδά
Υπόθεση αποτρόπαιης μαζικής δολοφονίας με θύματα έξι ενήλικες, δύο παιδιά και νεκρό το δράστη, που φέρεται πως ήταν ένας άνδρας που αντιμετώπιζε σοβαρές ψυχολογικές διαταραχές και ήταν δράστης ενδοοικογενειακής βίας, αποκαλύφθηκε χτες στην πόλη Εντμοντον του δυτικού Καναδά.
Η αστυνομία δεν αναζητεί πιθανούς συνεργούς του δράστη καθώς θεωρεί τις δολοφονίες υπόθεση σκληρής ενδοοικογενειακής βίας.
Το περιστατικό σημειώθηκε σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες του Εντμοντον, στη δυτική επαρχία της Αλμπέρτα.
Επτά από τα πτώματα βρέθηκαν στο ίδιο σπίτι, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας, Ροντ Νεχτ, ο οποίος δήλωσε ότι πρόκειται για «τις χειρότερες μαζικές δολοφονίες στο Εντμοντον από το 1956, όταν δολοφονήθηκαν έξι άνθρωποι». Η αστυνομία ανακάλυψε το πτώμα μίας γυναίκας σε σπίτι του νότιου Εντμοντον στις 03.00 ώρα Ελλάδας της Τρίτης. Στη συνέχεια αναζήτησε, έπειτα από πληροφορίες που έλαβε, έναν άνδρα που έδειχνε να πάσχει από κατάθλιψη σε μία διεύθυνση του βόρειου Εντμοντον χωρίς ωστόσο να τον εντοπίσει. Ωστόσο, όταν επέστρεψε η αστυνομία στην ίδια διεύθυνση έχοντας λάβει νέες πληροφορίες, ανακάλυψε τα πτώματα επτά ανθρώπων - τριών γυναικών, δύο ανδρών και δύο παιδιών.
Ωρες μετά, Καναδοί αστυνομικοί βρήκαν ένα πτώμα που ταίριαζε με την περιγραφή του ανδρός που εμφάνιζε τάσεις αυτοκτονίας σε εστιατόριο 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Εντμοντον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ