10 Ιαν 2015

Με τα πόδια κάτω και το κεφάλι στη θέση του

 Με τα πόδια κάτω και το κεφάλι στη θέση του

1. Ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις διοργανώνουν μπαράζ ένοπλων επιθέσεων στο Παρίσι.

Τι είναι αυτό;

Είναι η επιστροφή των μελών των οργανώσεων που χρηματοδότησε το Παρίσι στη Συρία στη χώρα τους. Η αποικιοκρατία γέννησε τον φονταμενταλισμό, ο φονταμενταλισμός, ως γέννημα της αποικιοκρατίας και εργαλείο του ιμπεριαλισμού, γεννάει τετραπλή βία:

- Βία απέναντι στους λαούς των πρώην αποικιοκρατούμενων χωρών, βία απέναντι στις θρησκευτικές μειονότητες και τους θρησκευτικά διαφορετικούς στους πρώην αποικιοκρατούμενους λαούς, βία απέναντι στις γυναίκες, βία ακόμα και απέναντι σε μικρά παιδιά

- Βία απέναντι στην ταξική οργάνωση των πρώην αποικιοκρατούμενων λαών, βία στους συνδικαλιστές, τους κομμουνιστές, τους πρωτοπόρους μιας άλλης οργάνωσης της αποικιοκρατούμενης κοινωνίας, βία, σε τελική ανάλυση, απέναντι στην ίδια την εργατική τάξη

- Βία απέναντι στους μητροπολιτικούς πληθυσμούς, τους πληθυσμούς των δυτικών χωρών, που οι κυβερνήσεις τους εργαλειοποίησαν τον φονταμενταλισμό που δημιούργησαν, τον μετέτρεψαν σε όπλο εξωτερικής πολιτικής

- Βία απέναντι στον συνολικό πληθυσμό της μητρόπολης, με τη μορφή της στρατιωτικοποίησης της μητροπολιτικής ζωής και της περιστολής όλων των ελευθεριών.

2. Ο γαλλικός στρατός πλημμυρίζει τους δρόμους του Παρισιού.

Τι είναι αυτό;

Είναι μέσο εκφοβισμού, μέσο τρομοκράτησης.

Ποιανού; Των τρομοκρατών; Όχι βέβαια. Οι τρομοκράτες δεν τρομοκρατούνται. Πρωτ' απ' όλα, του μουσουλμανικού, και κυρίως αραβικού πληθυσμού της χώρας, και κατ' επέκταση, των υπολοίπων.

Τι είναι αυτό ο πληθυσμός;

Είναι ένα μεγάλο κομμάτι του γαλλικού προλεταριάτου. 

Η "αντιτρομοκρατία" είναι τρομοκρατία, πρώτ' απ' όλα, ενός μεγάλου τμήματος του γαλλικού προλεταριάτου.

Και κατ' επέκταση, του γαλλικού προλεταριάτου στο σύνολό του.

3. Τι λένε οι κομμουνιστές;

Οι κομμουνιστές λένε ότι ο ιμπεριαλισμός θρέφει και δεν τσακίζει τον φονταμενταλισμό. Οι κομμουνιστές λένε ότι αυτό που τσακίζει τον φονταμενταλισμό είναι η ταξική οργάνωση των εκμεταλλευμένων, η ταξική τους συνειδητοποίηση πέρα από εθνικές διαφοροποιήσεις. Οι κομμουνιστές λένε ότι η απάντηση στον φονταμενταλισμό δεν είναι οι βόμβες, δεν είναι ο στρατός, και δεν είναι η γελοιοποίηση της θρησκείας -- όπλα, όλα τους, του ιμπεριαλισμού-- αλλά ο προλεταριακός διεθνισμός και η ταξική οργάνωση του προλεταριάτου παντού. Οι κομμουνιστές στηρίζουν το ταξικό κίνημα ενάντια στον φονταμενταλισμό και το θρησκευτικό σκοταδισμό σε κάθε χώρα, και την εργατική τάξη κόντρα στην τρομοκρατία της "αντιτρομοκρατίας" των χρηματοδοτών των φονταμενταλιστών σε κάθε χώρα. Το στηρίζουν ενάντια σε αφεντικά που νομιμοποιούνται ως "πιστοί" και αφεντικά που εμφανίζονται "άπιστοι."

4. Τι κάνουν όσοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τι λένε οι κομμουνιστές;

Αναπαράγουν, νομιμοποιούν, ενισχύουν ένα ή περισσότερα (ή και όλα) από τα προαναφερόμενα τέσσερα είδη βίας. Γι αυτό, ο αντικομμουνισμός τους, είτε δηλώνουν "πιστοί" είτε "άπιστοι", είναι βαμμένος με αίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ