28 Ιουλ 2015

ΟΥΚΡΑΝΙΑ Συνεχείς βομβαρδισμοί από την αντιδραστική κυβέρνηση

 ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Συνεχείς βομβαρδισμοί από την αντιδραστική κυβέρνηση



Ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει το φονικό του έργο στην Ανατολική Ουκρανία
Ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει το φονικό του έργο στην Ανατολική Ουκρανία
ΝΤΟΝΕΤΣΚ.--
Σημαντικές καταστροφές σε υποδομές στις ελεγχόμενες από τους πολιτοφύλακες περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας, τις αυτοαποκαλούμενες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, επέφεραν οι νέοι βομβαρδισμοί του ουκρανικού στρατού τις τελευταίες 48 ώρες. Και αυτό ενώ υποτίθεται ότι η αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου υπόσχεται αποκατάσταση των υποδομών, αυτών δηλαδή που η ίδια καταστρέφει. Συγκεκριμένα, την Κυριακή χτυπήθηκε ο μεγαλύτερος θερμοηλεκτρικός σταθμός της χώρας, στην περιοχή Βουχλεχίρσκ στο Ντονέτσκ, με αποτέλεσμα εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, αφού τρεις γεννήτριες καταστράφηκαν και άλλες δύο ακόμα έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές. Επίσης, στην πόλη Γκορλόβκα βομβαρδίστηκε το τμήμα όπου φιλτράρεται το νερό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα υδροδότησης. Οι βομβαρδισμοί αυτοί στις συγκεκριμένες υποδομές, που κάθε άλλο παρά τυχαίοι είναι, δείχνουν ότι βασικός στόχος είναι να δημιουργηθούν προβλήματα στον άμαχο πληθυσμό, να δημιουργηθούν συνθήκες δυσαρέσκειας και χάους. Ακόμα, στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Ντονέτσκ, αναφέρονται το τελευταίο διήμερο 10 κτίρια κατεστραμμένα πλήρως, από τους βομβαρδισμούς των ουκρανικών δυνάμεων.
Επίσης, ένα περιστατικό στο οποίο εμπλέκονται και παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, εμπλέκει ιδιαίτερα την κατάσταση. Συγκεκριμένα, επί μιάμιση ώρα την Κυριακή το μεσημέρι, παρατηρητές που επιτηρούσαν τη λεγόμενη συμφωνία εκεχειρίας του Μινσκ, στην περιοχή του Λουγκάνσκ, δέχτηκαν πυρά από όπλα μεγάλου διαμετρήματος από τις ουκρανικές δυνάμεις. Μόνο από τύχη δεν υπήρξαν νεκροί, αφού οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ πρόλαβαν να καλυφθούν σε χαρακώματα που είχαν οι πολιτοφυλακές. Ο Βλαντισλάφ Ντεϊνένγκο, εκπρόσωπος της αυτοαποκαλούμενης ΛΔ Λουγκάνσκ, σημείωσε ότι οι παρατηρητές βρέθηκαν στην περιοχή του Σάστιε για προγραμματισμένη επιθεώρηση που γνώριζαν και οι ουκρανικές δυνάμεις και παρόλο αυτά, την ώρα που διέσχιζαν τη γραμμή αντιπαράθεσης, δέχτηκαν σφοδρά πυρά.
Ενδεικτικό, επίσης, του τεταμένου κλίματος ήταν ακόμα ένα περιστατικό σε μεθοριακό φυλάκιο με τη Ρωσία, στην περιοχή του Ροστόφ, όπου σύμφωνα με ρώσικες πηγές, Ουκρανός συνοριοφύλακας ή άλλος ένοπλος άνοιξε πυρ κατά 2 Ρώσων νεαρών που αυτοφωτογραφίζονταν κοντά στα σύνορα, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του ενός στο στήθος. Για το περιστατικό αυτό η ρωσική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει έρευνα, ενώ η ουκρανική υπηρεσία φύλαξης των συνόρων ανακοίνωσε ότι ερεύνησε την υπόθεση και δεν επαληθεύεται, αφού όπως ισχυρίζεται, όλοι οι φρουροί και οι περιπολίες στο φυλάκιο Κράσνα Ταλίφκα έχουν τα πυρομαχικά τους αχρησιμοποίητα, ωστόσο δεν αποκλείεται το πυρ να άνοιξε άλλος ένοπλος από την ουκρανική πλευρά.
Ολα αυτά τα στοιχεία, πάντως, δείχνουν την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Ουκρανία, παρά τις υποσχέσεις της αντιδραστικής κυβέρνησης ότι επιδιώκει την ειρήνευση. Επιβεβαιώνεται έτσι ότι ο συμβιβασμός της συμφωνίας του Μινσκ είναι μόνο προσωρινός και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ξεπεράσει τις αιτίες της ενδοαστικής και ενδοϊμπεριαλιστικής σύγκρουσης που πληρώνουν με το αίμα τους τα λαϊκά στρώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ