14 Ιουλ 2015

Πρώτη φορά ''''''αριστερά'''''', πρώτη φορά τόσο........βαθιά!!!!!!!!

 Πρώτη φορά ''''''αριστερά'''''', πρώτη φορά τόσο........βαθιά!!!!!!!!


Κατατέθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη βουλή το νομοσχέδιο με τα πρώτα αντιλαϊκά μέτρα που πρέπει να ψηφιστούν μέχρι την Τετάρτη 15 Ιούλη. Νωρίτερα το νομοσχέδιο εξετάσθηκε από τους «θεσμούς».   

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει προς επικύρωση το κείμενο της Συνόδου Κορυφής που αναφέρει ότι μέχρι την Τετάρτη πρέπει να έχει ψηφιστεί το πρώτο πακέτο μέτρων, μέχρι τις 22 Ιουλίου το δεύτερο πακέτο και αμέσως μετά θα συνεδριάσουν και τα υπόλοιπα Εθνικά Κοινοβούλια για να εγκρίνουν τη συμφωνία.

Από το πρώτο πακέτο μέτρων, πάντως, διαλύονται οι όποιες αυταπάτες για τις αντιλαϊκές προθέσεις της συγκυβέρνησης, αλλά και για το χαρακτήρα της ΕΕ των μονοπωλίων.  

Το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων:

Την κατάργηση των πρόωρων συντάξεων από 1/7/2015, ενώ όσοι βγουν νωρίτερα δεν θα λάβουν το πλήρες ποσό της κατωτάτης σύνταξης μέχρι να συμπληρώσουν το 67ο έτος. Αύξηση εισφορών της υγειονομικής περίθαλψης στις κύριες συντάξεις από 4 στο 6% και 6% στις επικουρικές συντάξεις, παγώνει μέχρι το 2021 στα επίπεδα του 2015 η κρατική επιχορήγηση προς τα ασφαλιστικά ταμεία.  Ένταξη όλων των Ταμείων και των τομέων επικουρικής ασφάλισης στο ΕΤΕΑ. 
Την αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης από 1/1/2015 ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος. 


Την ενεργοποίηση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου που «κόβει» ημιαυτόματα κοινωνικές δαπάνες (σε Υγεία, Παιδεία κλπ.) σε περίπτωση που υπάρχει απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους. Προβλέπει συγκεκριμένα πως «το Δημοσιονομικό Συμβούλιο εισηγείται στον Υπουργό Οικονομικών ημιαυτόματα μέτρα περικοπής δαπανών σε περίπτωση απόκλισης από τους στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων, και ειδικότερα μηνιαίων/τριμηνιαίων στόχων σύμφωνα με το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής εξαιρουμένου του επενδυτικού σκέλους, οι οποίοι ορίζονται για όλους τους υπο-τομείς της Κυβέρνησης».   

Τη θέσπιση τριών συντελεστών ΦΠΑ: Στο χαμηλότερο 6% περιλαμβάνονται φάρμακα, τα βιβλία και τα εισιτήρια θεάτρων, στο μεσαίο συντελεστή 13% περιλαμβάνονται τα φρέσκα τρόφιμα, η Ενέργεια (τιμολόγια ΔΕΗ, φυσικού αερίου), το νερό, η διαμονή σε ξενοδοχεία και στον υψηλό 23% υπάγονται όλα τα τυποποιημένα τρόφιμα, οι μεταφορές (ταξί, εισιτήρια λεωφορείων, πλοίων κλπ.) η εστίαση, οι επισκευαστικές υπηρεσίες, οι ιατρικές υπηρεσίες, τα εισιτήρια θεαμάτων. 

Για το ΦΠΑ στα νησιά προβλέπει άμεση κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ αρχικά από τα αναπτυγμένα τουριστικά και από τον Ιούνη του 2016 κατάργηση της έκπτωσης σε όλα τα νησιά καθώς προβλέπει «από 1.10.2015 στα αναπτυγμένα τουριστικά νησιά με το υψηλότερο κατά κεφαλή εισόδημα και από 1.6.2016 στα λιγότερο αναπτυγμένα νησιά. Εξαιρούνται της καταργήσεως και παραμένουν σε ισχύ οι ισχύοντες σήμερα συντελεστές Φ.Π.Α. για τα πλέον απομακρυσμένα νησιά».  

Αύξηση της προκαταβολής του φόρου των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών στο 100%.

Αύξηση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων από το 26% στο 29%. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ