7 Οκτ 2015

Πελετίδης κατά επιχειρηματιών στην Πάτρα

Πελετίδης κατά επιχειρηματιών στην Πάτρα



Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης «Δεν μπορεί τα συνήθη υποζύγια και στο ζήτημα της λειτουργίας και χρηματοδότησης του Δήμου, να είναι οι εργαζόμενοι...»
Στα δικαστήρια της Πάτρας βρέθηκε την Πέμπτη -προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας- ο δήμαρχος της πόλης, Κώστας Πελετίδης, στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν επιχειρηματίες της πόλης κατά της ΔΕΗ και με την οποία δεν επιθυμούν να πληρώνουν δημοτικά τέλη.
Η κίνηση αυτή έγινε έπειτα απ’ την αναπροσαρμογή των τιμών στα τέλη στην οποία προχώρησε πριν από λίγους μήνες η δημοτική αρχή Πελετίδη και η οποία τα αύξησε σημαντικά σε ιδιοκτήτες με περισσότερα από 750 τ.μ. στην κατοχή τους, ώστε να τα ελαφρύνει ή να τα διαγράψει εντελώς από αποδεδειγμένα άνεργους, πολύτεκνους, άτομα με ειδικές ανάγκες κ.λπ.
«Είναι τουλάχιστον πρόκληση για τον λαό της Πάτρας, επιχειρήσεις όπως ο Μανιατόπουλος (σ.σ. εταιρεία κατασκευής ποδηλάτων), με πακτωλό κερδών, όπως φαίνεται και από τους ισολογισμούς, τους οποίους μπορούμε να καταθέσουμε, να ζητούν με ασφαλιστικά μέτρα στη ΔΕΗ,  να μην πληρώνουν τα δημοτικά τέλη στο Δήμο», δήλωσε ο δήμαρχος της Πάτρας για να συμπληρώσει:
«Όταν διαμορφώσαμε την πολιτική μας στο ζήτημα των ανταποδοτικών τελών, προσπαθήσαμε  να λάβουμε υπόψη μας την κατάσταση της λαϊκής οικογένειας, των ανέργων, των μισθωτών, να τους ελαφρύνουμε, σε κάποιο βαθμό, από τα βάρη που τους φορτώνει η εφαρμοζόμενη πολιτική. Δεν μπορεί τα συνήθη υποζύγια και στο ζήτημα της λειτουργίας και χρηματοδότησης του Δήμου, να είναι οι εργαζόμενοι, που τα τελευταία χρόνια έχουν δει να μειώνονται δραματικά οι μισθοί και οι αποδοχές τους, ενώ οι επιχειρήσεις που πλουτίζουν με τη δουλειά των εργαζομένων, να απαιτούν να μην πληρώνουν φόρους και μονίμως να απαλλάσσονται από τις υποχρεώσεις και τα χρέη τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ