14 Νοε 2015

Σε αναβρασμό τα ΜΜΕ για τη Γαλλία. Για τον Λίβανο ....μούγκα!!!!!!

 Σε αναβρασμό τα ΜΜΕ για τη Γαλλία. Για τον Λίβανο ....μούγκα!!!!!!


Λίβανος: 
Ημέρα πένθους έχει κηρυχθεί η σημερινή για το Λίβανο, την επομένη της πολυαίμακτης διπλής βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας στη Νότια Βηρυτό, προπύργιο της σιιτικής οργάνωσης «Χεζμπολλάχ», κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 41 άνθρωποι και την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η σουνιτική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος». Οι μαχητές των δύο οργανώσεων βρίσκονται αντιμέτωποι στις συγκρούσεις της συριακής σύρραξης.

Η χθεσινή επίθεση σε συνοικία της Νότιας Βηρυτού, κατά την οποία τραυματίσθηκαν περί τους 200 άνθρωποι, είναι η πιο αιματηρή, τόσο από την εμπλοκή της οργάνωσης «Χεζμπολλάχ» στη συριακή σύρραξη στο πλευρό των δυνάμεων του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, στις αρχές του 2013, όσο και από το τέλος του εμφυλίου πολέμου στο Λίβανο (1975-1990).

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Ουαέλ Αμπού Φαούρ, πολλοί από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Χθες το απόγευμα, δύο άνδρες πυροδότησαν διαδοχικά ζώνες με εκρηκτικά σε πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο της συνοικίας Μπουρζ αλ-Μπαραζνέ στη Νότια Βηρυτό. Ένας τρίτος τρομοκράτης, που δεν κατόρθωσε να πυροδοτήσει τη δική του ζώνη με εκρηκτικά, βρέθηκε νεκρός, ανακοίνωσε ο λιβανικός στρατός.

Την ευθύνη για τη διπλή επίθεση ανέλαβε η οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» με ανακοίνωση στην οποία γίνεται λόγος για διπλή επίθεση, αλλά για ένα βομβιστή αυτοκτονίας. Πρόκειται για την πρώτη επίθεση κατά προπυργίου της οργάνωσης «Χεζμπολλάχ» στη Νότια Βηρυτό από τον Ιούνη του 2014, όταν μέλος των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκε προσπαθώντας να εμποδίσει μια επίθεση. Σειρά επιθέσεων έχει πλήξει άλλες σιιτικές περιοχές στο Λίβανο.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ