11 Δεκ 2015

Επιβεβαιώνει... διά της πλαγίας τις καταγγελίες του ΚΚΕ

Επιβεβαιώνει... διά της πλαγίας τις καταγγελίες του ΚΚΕ
Γραπτές «απαντήσεις» που... δεν απαντάνε στις Ερωτήσεις του ΚΚΕ για την εγκατάσταση αμερικανικών «drones» στην Κρήτη και την εκταμίευση δόσης για τα αεροσκάφη «Ρ-3»

Ούτε μισή λέξη δεν αφιερώνει ο Π. Καμμένος για να απαντήσει στο ζήτημα της εγκατάστασης αμερικανικών «drones» στην Κρήτη!
Ούτε μισή λέξη δεν αφιερώνει ο Π. Καμμένος για να απαντήσει στο ζήτημα της εγκατάστασης αμερικανικών «drones» στην Κρήτη!
Γραπτές «απαντήσεις» που... στην πραγματικότητα δεν απαντάνε σε καμία από τις δύο Ερωτήσεις που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ για την εγκατάσταση αμερικανο-ΝΑΤΟικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών («drones») στην Κρήτη, αλλά και για την εκταμίευση δόσης 40 εκατομμυρίων δολαρίων από τα συνολικά 500 εκατ. δολάρια που θα δοθούν στην αμερικανική «Lockheed Martin» για τον «εκσυγχρονισμό» των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας «Ρ-3», έδωσε ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος.
Πρόκειται, φυσικά, για μια ακόμα επιβεβαίωση στο γεγονός ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εμπλέκει «με τα μπούνια» το λαό και τη χώρα στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ...
Για την εγκατάσταση των αμερικάνικων «drones» στην Κρήτη
Η πρώτη... «γαργάρα» της κυβέρνησης αφορά την Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Μ. Συντυχάκης, Λ. Κανέλλη, Θ. Παφίλης και Στ. Τάσσος, με θέμα την εγκατάσταση αμερικανο-ΝΑΤΟικών «drones» στην Κρήτη (τα εν λόγω αεροσκάφη χρησιμοποιούνται για πολεμικές - στρατιωτικές επιχειρήσεις, όπως εντοπισμό και πλήγματα εναντίον στόχων, κατασκοπεία, επιτήρηση, υποκλοπές κ.ά.).
Στην Ερώτησή τους, οι βουλευτές του Κόμματος ζητούσαν από τους υπουργούς Αμυνας και Εξωτερικών να τοποθετηθούν σχετικά με τα δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέρεται να αποδέχεται το αμερικανο-ΝΑΤΟικό αίτημα για την εγκατάσταση των περιβόητων μη επανδρωμένων αεροσκαφών "drones" στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στην 133η Σμηναρχία Μάχης (ΣΜ) στο Καστέλι Ηρακλείου».
Υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για το λαό μας και τους κατοίκους της περιοχής, αφού είναι ένα ακόμα επικίνδυνο βήμα εμπλοκής της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή, που ήδη φλέγεται, με πρόσχημα την αντιμετώπιση των μισθοφόρων του ISIS» και τονίζοντας ότι η εξέλιξη αυτή «αποτελεί συνέχεια επίσης των αποφάσεων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ του πρώτου 7μήνου του 2015, για την ίδρυση νέας βάσης της λυκοσυμμαχίας στην Κάρπαθο, την ίδρυση Πολυεθνικής Μονάδας Διοίκησης και Ελέγχου του ΝΑΤΟ στην Κρήτη, αλλά και την επέκταση και ενίσχυση της βάσης της Σούδας», οι βουλευτές του ΚΚΕ καλούσαν την κυβέρνηση να απαντήσει επίσης «πώς τοποθετείται στο λαϊκό αίτημα για κλείσιμο της στρατιωτικής βάσης της Σούδας και των άλλων αμερικανο-ΝΑΤΟικών βάσεων στην Ελλάδα και τη μη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, πολέμους και επεμβάσεις».
Πώς «απάντησε» στα παραπάνω ο Π. Καμμένος; Με μια μόνη παράγραφο, στην οποία αναφέρει: «Σας γνωρίζω ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει τα θέματα αμυντικής συνεργασίας με χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ με γνώμονα τη διασφάλιση των εθνικών μας συμφερόντων και το σεβασμό των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, στοιχεία τα οποία είναι αδιαπραγμάτευτα για το ΥΠΕΘΑ»!
Επιβεβαιώνει, δηλαδή, ...μέσω της μη απάντησης, το γεγονός ότι η υπόθεση με την εγκατάσταση των αμερικανοΝΑΤΟικών «drones» στην Κρήτη προχωρά κανονικά.
Για την εκταμίευση δόσης για τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας
Αντίστοιχα, το δεύτερο... «αδιάφορο σφύριγμα» της συγκυβέρνησης αφορά την Ερώτηση με θέμα την εκταμίευση δόσης για την αναβάθμιση των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας «P-3» του Πολεμικού Ναυτικού, που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θ. Παφίλης, Λ. Κανέλλη και Στ. Τάσσος.
Στην Ερώτησή τους, οι βουλευτές του Κόμματος καλούσαν τους υπουργούς Αμυνας και Οικονομικών να τοποθετηθούν σχετικά με τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι «η κυβέρνηση προχώρησε στην εκταμίευση της πρώτης δόσης, ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων, για την αναβάθμιση πέντε (5) υπέργηρων αεροσκαφών "P-3" ναυτικής συνεργασίας».
Σημείωναν ότι «η συγκεκριμένη ενέργεια της κυβέρνησης αποτελεί πρόκληση απέναντι στο λαό», καθώς «την ίδια ώρα που τσακίζει τα λαϊκά νοικοκυριά με νέα φορολογικά μέτρα, με ισοδύναμα, με μείωση και κατάργηση κοινωνικών παροχών, με την πολιτική της η κυβέρνηση εμπλέκει πιο βαθιά τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ».
«Η αναβάθμιση των συγκεκριμένων αεροσκαφών», τόνιζαν, «καλύπτει κατά βάση ΝΑΤΟικές ανάγκες και σχεδιασμούς για επεμβάσεις ενάντια σε λαούς της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου».
Στην γραπτή απάντησή του, παρότι αυτήν τη φορά είναι πιο μακροσκελής, ο Π. Καμμένος δε λέει ούτε μια λέξη για το ερώτημα των βουλευτών του ΚΚΕ, δε λέει ούτε μια λέξη για την εκταμίευση των 40 εκατ. δολαρίων!
Παράλληλα, έστω και μ' έναν πιο... «προσεκτικό» τρόπο, ουσιαστικά επιβεβαιώνει εκ νέου το non paper που είχε κυκλοφορήσει η κυβέρνηση τον Απρίλη του 2015, στο οποίο ομολογούνταν ανοιχτά ότι το θέμα της αναβάθμισης των συγκεκριμένων αεροσκαφών «δεν είναι κυρίως "ελληνικό", αλλά ΝΑΤΟικό», για να καλύπτει «τις δικές του ανάγκες εναέριας επιτήρησης σε Αιγαίο και Νοτιοανατολική Μεσόγειο».
Σε αυτά τα πλαίσια, ο Π. Καμμένος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι τα εν λόγω αεροπλάνα «επιτρέπουν την κάλυψη μεγάλων περιοχών σε μικρό χρόνο, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση αριθμού μονάδων επιφανείας και του εμπλεκόμενου προσωπικού των, καθώς και ωρών λειτουργίας των υφισταμένων μονάδων, τόσο σε εθνικό όσο και συμμαχικό επίπεδο», όπως και ότι «θα συμβάλλουν θετικά σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και ταχείας ανάπτυξης ή και εθνικής προβολής στα όρια του FIR Αθηνών και πέραν αυτών»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ