31 Αυγ 2016

Η «ΕφΣυν» και τα χαράτσια - O tempora o mores

Η «ΕφΣυν» και τα χαράτσια - O tempora o mores

Κατανοούμε ότι είναι αναγκαίο για την «Εφημερίδα των Συντακτών» να καταφεύγει σε «κοτσάνες» εναντίον του ΚΚΕ, ειδικά τώρα που, μαζί με την πλήρη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε αντιλαϊκό κυβερνητικό κόμμα, οφείλει κι αυτή να στηρίζει το μνημόνιο Τσίπρα. Τους συνιστούμε, όμως, μεγαλύτερη προσοχή γιατί εκτίθενται.

Η «ΕφΣυν», ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγόρησε το ΚΚΕ σε σχόλιο στο χτεσινό της φύλλο, ότι «ψαρεύει στη μικροαστική δυσαρέσκεια, την οποία ωστόσο εκπροσωπεί η λαϊκίστικη Δεξιά», με αφορμή την πρόταση του Κόμματος για συνολική κατάργηση του χαρατσιού του ΕΝΦΙΑ.

Συμπεραίνουμε άρα ότι οι δημοσιογράφοι της «ΕφΣυν», για να μην είναι λαϊκιστές και «δεξιοί», συμφωνούν με την ύπαρξη, διατήρηση και μονιμοποίηση του ΕΝΦΙΑ!

Συμπεραίνουμε, επίσης, ότι οι δημοσιογράφοι της «ΕφΣυν» στη «μικροαστική και λαϊκίστικη Δεξιά» κατατάσσουν τη λαϊκή πλειοψηφία που επιθυμεί την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ κι όλων των χαρατσιών, που της έχουν επιβληθεί απ' όλες τις κυβερνήσεις πάνω στο διαρκώς εξανεμιζόμενο εισόδημά της...
Τέλος, συμπεραίνουμε ότι οι δημοσιογράφοι της «ΕφΣυν» έχουν μνήμη μικρότερη κι από χρυσόψαρου, αφού δεν είναι πολύς ο καιρός που, τόσο αυτοί όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν υπέρ της κατάργησης του ΕΝΦΙΑ.

Οι θέσεις του ΚΚΕ σχετικά με τη φορολογική πολιτική είναι γνωστές: «Πλήρης απαλλαγή της πρώτης και δευτερεύουσας κατοικίας, που καλύπτουν τις στεγαστικές ανάγκες και τις ανάγκες αναψυχής της λαϊκής οικογένειας», «να μην φορολογηθεί η αγροτική γη και να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία» (που καμία σχέση δεν έχει με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση τη μεγάλη ακίνητη περιουσία), «να φορολογηθούν με συντελεστή 45% τα διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Να καταργηθούν οι φοροελαφρύνσεις και το ειδικό φορολογικό καθεστώς για τους εφοπλιστές».

Τι έχουν να πουν γι' αυτές τις θέσεις, τις οποίες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απορρίπτει μετά βδελυγμίας, γιατί πλήττουν την κερδοφορία του κεφαλαίου που υπηρετεί; Κι αυτές οι θέσεις κινούνται στο χώρο της «λαϊκίστικης Δεξιάς»;
Κατά τ' άλλα μόνοι εργοδότες τους οι αναγνώστες τους, ε;...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ